Vodosnabdevanje: Novi elektromagnetni ventili u vodostanici Sakule

Vodosnabdevanje: Novi elektromagnetni ventili u vodostanici Sakule

Novi elektromagnetni ventili u vodostanici Sakule

SAKULE, 22. decembar 2021 – Vodostanicu u Sakulama obišli su predsednik opštine Miloš Markov, njegova zamenica Anka Simin Damjanov i direktor komunalnog preduzeća Igor Vujić.

U ovoj vodostanici urađen je remont, odnosno zamena dotrajalih i montiranje novih elektromagnetnih ventila koji regulišu dotok vode iz postrojenja za preradu vode u Opovu, u bazene za napajanje vode u Sakulama.

Kako je tokom obilaska istaknuto, sa novim elektromagnetnim ventilima biće i stabilniji dotok vode.

Malo groblje u Opovu: Počeli radovi na izgradnji nove ograde

Malo groblje u Opovu: Počeli radovi na izgradnji nove ograde

Počeli radovi na izgradnji nove ograde

Malo groblje u Opovu: Počeli radovi na izgradnji nove ograde

OPOVO, 22. decembar 2021 – Na malom groblju u Opovu počeli su dugo očekivani radovi na izgradnji ograde na severoistočnoj strani placa.

Radove su obišli predsednik opštine Miloš Markov, njegova zamenica Anka Simin Damjanov i direktor komunalnog preduzeća Igor Vujić, gde su razgovarali sa izvođačem radova, građevinskom rešenju i rokovima za završetak radova

U pitanju je višegodišnji problem jer su se na ovom groblju događale nemile scene skrnavljenja grobnih spomenika, krađe metalnih ograda oko spomenika, kao i ulaska domaćih životinja iz neposrednog susedstva.

Predsednik opštine je istakao važnost realizacije ovog projekta za građane kojima ovde počivaju članovi porodice i rođaci ali i za celo Opovo jer je tokom prethodnih godina više puta bilo neprimerenih događaja na ovom groblju.

„Ovaj projekat se realizuje u konsultaciji i na inicijativu građana. Zbog specifične konfiguracije terena na ovoj strani placa tražili smo najadekvatnije rešenje. U prethodnom periodu, na ovom groblju je postavljena je rasveta sa elektrostubovima, česma, a sada ćemo uređenje zaokružiti izgradnjom ograde. Rok za završetak ovh radova je 15. januar“, izjavio je Markov.  

Sakule: U petak otvaranje izložbe Zorana Petrovića

Sakule: U petak otvaranje izložbe Zorana Petrovića

U petak otvaranje izložbe Zorana Petrovića

OPOVO, 22. decembar 2021 – Povodom stogodišnjice rođenja Zorana Petrovića, u zgradi Mesne zajednice Sakule biće priređena izložba ovog velikog umetnika, akademskog slikara, crtača, skulptora, pisca, redovnog profesora na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu.

Organizatori izložbe su Opštinska narodna biblioteka Opovo i Mesna zajednica Sakule, dok je autor postavke izložbe Marina Rančić.

Zoran Petrović rođen je 7. aprila 1921. godineu selu Sakule, završava Gimnaziju u Pančevu, kasnije se pridružuje partizanskim jedinicama i učestvuje u borbama protim okupatora da bi nakon završetka rata postao jedan od glavnih pokretača kulturne i umetničke scene u Jugoslaviji, stvarajući svoja fantastična platna i skulpture, stvarajući generacije novih umetnika kroz svoj rad na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu, pišući knjige…

O delu i umetničkom radu Zorana Petrovića govoriće Dimitrije Jovanov, istoričar umetnosti i kustos Narodnog muzeja Pančevo, a biće emotovan i dokumentarni film u produkciji redakcije Glas Opova. Termin otvaranja izložbe je 24. decembar (petak) u 19:00 časova.