Foto Luki: Obradujte svoju porodicu prazničnim fotografijama

Foto Luki: Obradujte svoju porodicu prazničnim fotografijama

Obradujte svoju porodicu prazničnim fotografijama

U susretu predstojećim praznicima obradujte svoju porodicu prazničnim fotografijama visokog kvaliteta. Dođite sa svojim maišanima u naš novogodišnji studio da zajedno podelimo praznično raspoloženje novogodišnjim fotografijama.

Ove godine, po prvi put u Opovu, pripremili smo novogodišnju scenografiju za profesionalno fotografisanje dece i odraslih. U studiju imamo postavljenu novogodišnju jelku, kamin i sve druge detalje koji će upotpuniti doživljaj.

Ponuda uključuje:

  • Izradu fotografija raznih veličina
  • Izabrane fotografije u digitalnom formatu
  • Izradu kalendara formata 20cm x 30cm i 30cm x 40cm
  • Izradu šolja

Svoj termin za novogodišnje fotografisanje u studiju možete rezervisati putem telefona 0638991712 (Nikola Konstantinov) ili na instagram i fejsbuk stranici @fotoluki. Možete nam takođe poslati SMS ili viber poruku na isti broj.

Cena fotografija nije određena, već zavisi od onoga šta Vi želite.

Moguća je svaka vrsta dogovora.

Adresa studija: Stanka Tomića 61, Opovo

Pišite nam za ostale informacije.

Uprava saobraćajne policije: Od sutra pojačana kontrola saobraćaja

Uprava saobraćajne policije: Od sutra pojačana kontrola saobraćaja

Od sutra pojačana kontrola saobraćaja

OPOVO, 5. decembar 2021 – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 6. do 12. decembra 2021. godine sprovešće međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Ova međunarodna akcija će početi sutra u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

Tokom sprovođenja akcije, saobraćajna policija će svakoga dana angažovati sve raspoložive alkometarske uređaje, kao i uređaje za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu.

U svakoj petoj saobraćajnoj nezgodi sa poginulim licima u Republici Srbiji učestvovao je vozač pod dejstvom alkohola, dok je broj pomenutih prekršaja u konstantnom porastu.

Policijski službenici saobraćajne policije su od početka godine iz saobraćaja isključili oko 45.000 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejsvom alkohola i oko 1.400 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

JP Mladost Opovo: Odvodnjavanje atmosferskih padavina

JP Mladost Opovo: Odvodnjavanje atmosferskih padavina

Odvodnjavanje atmosferskih padavina
OPOVO, 5. decembar 2021 – Terenske ekipe JP „Mladost“ Opovo sprovode akciju odvodnjavanja atmosferskih padavina sa kolovoza. U petak, radovi su startovali u Opovu gde su se na kritičnim mestima obarale bankine i pravili mali kanali kako bi se voda slivala sa kolovoza u kanale.
Zadržavanje vode na kolovozima, pored otežavanja redovnog saobraćaja imaju i devastirajuće dejstvo na asfalt, zbog čega je odvodnjavanje (oticaj) vode sa kolovoza od velikog značaja.
Naredne sedmice akcija se nastavlja, kako u Opovu, tako i u ostalim opštinskim mestima, a pored pomenutih radova vršiće se prokopavanje kišnih kanala.

Ministarstvo finansija: Od 1. januara za prvo dete od države 300.000 dinara

Ministarstvo finansija: Od 1. januara za prvo dete od države 300.000 dinara

Ministarstvo finansija: Od 1. januara za prvo dete od države 300.000 dinara

Od 1. januara za prvo dete od drzave 300.000 dinara

BEOGRAD, 5. decembra (Tanjug) – Ministar finansija Siniša Mali najavio je danas da će od 1. januara naredne godine parovima koji dobiju prvo dete biti isplaćivana jednokratna pomoć od 300 000 dinara.

“Mi taj novac imamo zato što je to prioritet i možda najvažnija stvar koju treba da uradimo u narednom periodu. U ovom trenutku gradimo i saobraćajnice i auto-puteve, ali nam ništa ne vredi ako tim putevima nema ko da se vozi. Ovo nije pitanje novca, nego ispravne ekonomske politike. Dakle, 300.000 dinara za prvorođeno dete, a u narednom periodu ćemo izaći sa merama i za drugo, treće dete. U ovu svrhu, Srbija se neće zaduživati”, naglasio je ministar na TV Prva.

Mali je, takođe, rekao i da će budući roditelji dobijati i pomoć koju isplaćuju lokalne samouprave, pa će primera radi, Beograđani dobiti 300.000 dinara za prvo dete, koje će država uplatiti iz budžeta, i još 100.000 od lokalne samouprave.

On je dodao da je vlada do kraja godine planirala deficit od 4,9 odsto, ali da će biti možda i ispod četiri.

“Udeo javnog duga je stabilan, javne finansije su snažne i zdrave, tako da za ove mere nema potrebe da idemo u bilo kakvo zaduživanje. Kada se definišu prioriteti na pravi način, a to su plate, penzije, natalitet, bolnice, infrastruktura, vrtići, nemamo problem da novac uložmo u prave stvari. Uprkos najvećoj ekonomskoj krizi ikada usled pandemije, Srbija će imati najveći kumulativni rast u Evropi. Za prva tri kvartala ove godine imali smo rast od 7,6 odsto, ako izuzmemo Irsku zbog multinacionalnih kompanija”, poručio je Mali.

On je najavio i da će isplata države građanima u visini od 20 evra početi 7. decembra i to prvo za najstarije sugrađane, a 8. i 9. decembra dobijaju ostali.

“Veliku pomoć smo isplatili građanima, privredi. Više od osam milijardi evra smo uložili u privredu i naše građane od prošle godine. Činjenica da će 20 evra dobiti više od 5,5 miliona građana govori o opravdanosti ove mere. Nismo davali novac svima, nego onima koji su se prijavili. Drago mi je što su se skoro svi prijavili, što su verovali u svoju državu. Sve im je isplaćeno u dan, u dinar, kako je i obećano. Nikada do sada nismo imali tolike uspehe, ni u zdravstvu, ni u ekonomiji”, naglasio je Mali.

Minisar finansija je podsetio da će penzioneri u februaru dobiti 20.000 dinara, a od 1. januara, kako je rekao, po švajcarskoj formuli, podižu se penzije za 5,5 odsto.

“Osim toga, plate će se povećati u proseku 7,3 odsto, a minimalna zarada u Srbiji porašće na iznad 35.000 donara, to je 300 evra. To pokazuje koliko smo stabilni, to podizanje minimalne zarade. U decembru ćemo izmati između 615 i 618 evra prosečne zarade u Srbiji”, kazao je on.

Vremenske prilike: Danas oblačno, mestimično kiša, na planinama sneg

Vremenske prilike: Danas oblačno, mestimično kiša, na planinama sneg

Danas oblačno, mestimično kiša, na planinama sneg

Srbija, 5. Decembar, 2021
U Srbiji će danas biti pretežno oblacno, ujutru i pre podne na severu i zapadu, a posle podne i u ostalim krajevima mestimično sa kišom, na visokim planinama sa snegom, samo će na krajnjem jugoistoku veći deo dana ostati suvo.

Vetar slab do umeren, u košavskom području i na planinama jak, jugoistocni, krajem dana na severu i zapadu u skretanju na severozapadni pravac.

Jutarnja temperatura od -2 do 3, a najviša dnevna od 5 do 11 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu pretežno oblačno, ujutru i pre podne suvo, od sredine dana povremeno sa kišom. Vetar slab do umeren, jugoistocni.

Jutarnja temperatura od 1 do 3, a najvisa dnevna oko 8 stepeni.

U ponedeljak pretežno oblacno, mestimicno sa kisom, u brdsko – planinskim predelima sa snegom, koji se uvece i tokom noci ocekuje i u nizim predelima.

U utorak oblacno, u vecem delu zemlje mestimicno sa snegom, a samo na severu i zapadu uglavnom suvo, pa ce u brdsko-planinskim predelima doci do povecanja, a u nizim predelima, osim na severu i zapadu zemlje, do formiranja sneznog pokrivaca. Posle podne i uvece slabljenje i postepeni prestanak padavina.

U sredu malo do umereno oblacno, suvo i hladno sa suncanim intervalima, a potom narednnih dana toplije, mestimicno sa slabom kisom u nizim i snegom u planinskim predelima.