Sakule: U petak otvaranje izložbe Zorana Petrovića

22/12/2021

U petak otvaranje izložbe Zorana Petrovića

OPOVO, 22. decembar 2021 – Povodom stogodišnjice rođenja Zorana Petrovića, u zgradi Mesne zajednice Sakule biće priređena izložba ovog velikog umetnika, akademskog slikara, crtača, skulptora, pisca, redovnog profesora na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu.

Organizatori izložbe su Opštinska narodna biblioteka Opovo i Mesna zajednica Sakule, dok je autor postavke izložbe Marina Rančić.

Zoran Petrović rođen je 7. aprila 1921. godineu selu Sakule, završava Gimnaziju u Pančevu, kasnije se pridružuje partizanskim jedinicama i učestvuje u borbama protim okupatora da bi nakon završetka rata postao jedan od glavnih pokretača kulturne i umetničke scene u Jugoslaviji, stvarajući svoja fantastična platna i skulpture, stvarajući generacije novih umetnika kroz svoj rad na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu, pišući knjige…

O delu i umetničkom radu Zorana Petrovića govoriće Dimitrije Jovanov, istoričar umetnosti i kustos Narodnog muzeja Pančevo, a biće emotovan i dokumentarni film u produkciji redakcije Glas Opova. Termin otvaranja izložbe je 24. decembar (petak) u 19:00 časova.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Dokumentarni film „Stvaraoci Opova – 30 godina“

Dokumentarni film „Stvaraoci Opova – 30 godina“

OPOVO, 1. jul 2024 – U okviru projekta „Stvaraoci Opova“, koji su realizovali Udruženje građana „Glas Opova“ i Opštinska narodna biblioteka Opovo uz sufinansiranje Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, snimljen je...

najnovije

najčitanije