Pčelarstvo na Miholjskim susretima sela: Najava predavanja „Pčelarski put kojim se ređe ide“

Pčelarstvo na Miholjskim susretima sela: Najava predavanja „Pčelarski put kojim se ređe ide“

OPOVO, 6. decembar 2021 – U okviru manifestacije Miholjski susreti sela, u subotu, 11. decembra, u Kulturnom centru Opovo sa početkom u 18:00 časova, održaće se pčelarsko predavanje na temu „Pčelarski put kojim se ređe ide“.

Predavač je Saša Čolak iz Banatskog Velikog Sela, predsednik društva pčelara iz Kikinde i novoizabrani predsednik Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine. Pčelarstvom se bavi od 1987. godine i trenutno pčelari sa 300 pčelarskih društava.

Pored predavanja, članovima opovačkog Društva pčelara „Amorfa“ biće uručena sredstva za opremu koja su dobijena na konkursu lokalne samouprave.

Novogodišnja teglica: Ocenjuje eminentni žiri, vredne nagrade za najbolje zimnice

Novogodišnja teglica: Ocenjuje eminentni žiri, vredne nagrade za najbolje zimnice

Ocenjuje eminentni žiri, vredne nagrade za najbolje zimnice

OPOVO, 6. decembar 2021 – Takmičenje u zimnici „Novogodišnja teglica“ koje se održava u okviru manifestacije „Miholjski susreti sela – Festival bundeve i zimnice“ ove godine imaće 13 takmičarskih izlagača.

Takmičenje se tradicionalno održava u hotelu „Stari Banat“ u Opovu (velika sala 10:00 – 14:00h), a za pobednike su obezbeđene vredne nagrade. Zimnice će ocenjivati eminentni žiri u sastavu Goran Radivojević, nastavnik veština na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo u Novom Sadu, doktorand, predsednik UO Asocijacije šefova kuvara Srbije,  Stefan Šmugović, saradnik na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo u Novom Sadu, doktorand, Kulinarska federacija Srbije i prof. dr Mlađen Jovanović, pomoćnik direktora Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo u Novom Sadu.

Pored Novogodišnje teglice u programu manifestacije „Miholjski dani sela – Festival bundeve i zimnice“ održaće se kreativna radionica za decu „Bundevom obojena jesen“, pozorišna predstava za decu „Čudesna bundevica“ i zimski prodajni vašar.

Saobraćaj: Sudar kod Pančevačkog mosta, kolone duž Zrenjaninskog puta

Saobraćaj: Sudar kod Pančevačkog mosta, kolone duž Zrenjaninskog puta

Sudar kod Pančevačkog mosta, kolone duž Zrenjaninskog puta

Beograd, 6. Decembar 2021
Kako sugrađani javljaju, došlo je do sudara kod Pančevačkog mosta, zbog čega se uveliko stvaraju saobraćajne gužve u smeru ka gradu.Kolona se trenutno prostire duž Zrenjaninskog puta kroz Krnjaču, sve do raskrsnice kod Koteža i dalje.
Radi se na uklanjanju vozila koja su učestvovala u sudaru, ali kako saznajemo dizalica je podigla da odnese tek prvi od ovih automobila.
Inače, ovo je već drugi put u toku današnjeg dana da se stvaraju ogromne gužve. Jutros se kolona prostirala sve do Rode na Zrenjaninskom putu.
Izvor: LOBI info

Košarka: Košarkaši i košarkašice bez pobede ovog vikenda

Košarka: Košarkaši i košarkašice bez pobede ovog vikenda

Košarkaši i košarkašice bez pobede ovog vikenda

OPOVO, 6. decembar 2021 – Tokom vikenda utakmice su odigrali košarkaši i košarkašice.

Očekivano, košarkaši Opova 99 izgubili su od lidera kovinskog Radničkog 64:81 (12:19; 13:28; 19:13; 20:21), koji je jedina ekipa u prvenstvu sa svih osam pobeda. Radnički je meč rešio već u prvom poluvremenu kada su napravili razliku od 22 poena. Opovčani su u nastavku meča odigrali mnogo bolje ali nisu mogli da urade ništa više osim časnog poraza.

REZULTATI 8. kola: Vojka – Šimanovci 64:89; Ru Koš – Jedinstvo 74:91; Opovo 99 – Radnički 64:81; Partizan – Dinamo 64:61; Jadran – Agrobanat 88:92.

TABELA: 1. Radnički (8-0); 2. Jedinstvo (6-1); 3. Partizan (5-3); 4. Dinamo (4-4); 5. Šimanovci (3-5); 6. Agrobanat (3-5); 7. Jadran (4-3); 8. Opovo 99 (3-5); 9. Ru Koš (2-6); 10. Vojka (1-7).

U 8. kolu KSV U14 / grupa KL – D, pioniri Opova 99 gostovali su u Pančevu gde su izgubili od Virtus Basketa 100:20 (27:3; 21:6; 19:10; 33:1). Lider grupe je bio neumoljiv i zasluženo je ubedljivo pobedio.

Mlađe pionirke Agros Basketa su kao domaćin izgubili od Mondo Basketa rezultatom 28:57. Sa tri pobede i tri poraza (i jednom odloženom utakmicom) Opovčanke se nakon sedam odigranih kola nalaze u sredini tabele 1. stepena / 2. grupe KSB prvenstva za mlađe pionirke.