Baranda: U toku je asfaltiranje sporednih ulica (video)

Baranda: U toku je asfaltiranje sporednih ulica (video)

BARANDA, 1. decembar 2021 – U okviru opštinskog projekta asfaltiranja lokalnih saobraćajnica u Barandi se asfaltira 800 metara ulica – Bezimene i delova Proleterske i Borisa Kidriča. U pitanju su sporedne ulice koje imaju pre svega značaj za poljoprivredni tranzit ali i za građane koji tu žive.

Gradilište su obišli predsednik opštine Miloš Markov i njegov pomoćnik Nebojša Kovačević, predsednik Saveta mesne zajednice Baranda Momčilo Vujčin i opštinski većnici iz Barande Goran Divljački, Milovan Knežević i Aleksandar Veselinov.

PROČITAJTE JOŠ:


Opovo: Krpljenje udarnih rupa i realizacija projekta novog dečjeg igrališta (video)


„Kao što smo obećali našim građanima radimo asfaltiranje u naseljenim mestima Baranda i Sakule, danas smo konkretno u Barandi gde se radi 800 metara puta. Dakle, 400 metara u Bezimenoj ulici i po 200 metara u delu Borisa Kidriča i Proleterskoj. Ove godine smo uspeli toliko novca da obezbedimo i svake godine gledamo da u skladu sa našim mogućnostima da deo sredstava odvojimo za uređenje, odnosno asfaltiranje lokalnih puteva. Moram da kažem da je inicijativa za asfaltiranje ovih ulica potekla od strane građana Barande i preko Saveta mesne zajednice, tako da smo mi poslušali njihove predloge, odvojili sredstva i počeli realizaciju asfaltiranja. S obzirom da radove izvodi Štrabag, kao jedna odgovorna i efilasna firma očekujem da će u nekoliko narednih dana asfaltiranje u Barandi biti završeno, a nakon toga radovi kreću u Sakulama, tako da ćemo do kraja ove godine uraditi nešto više od dva kilometra lokalnih puteva, ove godine u Barandi i sakulama gde smo procenili da je prioritet“, izjavio je Markov. 

Po završetku radova u Barandi, asfaltiranje se nastavlja u Sakulama gde je već postavljena podloga na 1300 metara ulica.

NGO: Novi projekat UG Siguran život

NGO: Novi projekat UG Siguran život

Novi projekat UG Siguran život

Opovo, 1. decembar 2021
Uz finansijsku podršku Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Republike Srbije, udruženje Siguran život počinje realizaciju projekta „Ko zna, taj i može/Ko djanola, ov shaj“ (ili na drugom dijalektu: Kon dženel, vov šaj). Projekat ima za cilj smanjenje stope osipanja iz školskog sistema dece romske nacionalnosti na području opštine Opovo i šire.

Projekat će se baviti podizanjem svesti o važnosti školovanja romske dece i mladih kroz istraživanje o najčešćim uzrocima izlaska iz školskog sistema, pružanjem psiho-socijalne podrške radi prevencije ovog rizika i motivacije korisnika, podnošenjem incijativa ka školama i lokalnoj samoupravi za poboljšanje uslova i veću inkuziju romske dece kao i kroz intenzivnu kampanju podizanja svesti, medijsku i mentorsku, putem rada na terenu sa roditeljima i decom u romskim naseljima.

Vodeći se podacima iz Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Republici Srbiji za period 2016-2025. u kojoj se navode procenti učešća romske dece u obaveznom obrazovanju, udruženje je pokrenulo projekat smatrajući da je podizanje svesti o važnosti obrazovanja, ne samo među ranjivim grupama nego i uopšte, ključno za razvoj društva.

Glavno stremljenje projekta je da pomognemo ranjivim porodicama da podrže svoju decu u ostvarenju školovanja kroz direktan rad i razmenu stavova sa njima kao i uključivanjem relevantnih lokalnih institucija kako bi se našli adekvatni modeli da se ovaj proces olakša.

Prva aktivnost kojom projekat otpočinje je angažovanje 4 mlada volontera iz romske zajednice (na osnovu volonterske dnevnice) za terenski rad u 4 naselja i prikupljanje podataka među ciljanim porodicama, a o uslovima prijave i rada biće više reči u narednim objavama.

Više informacija o projektu na: https://siguranzivot.org/

BK Dragon saopštenje: Godina za pamćenje naših boraca

BK Dragon saopštenje: Godina za pamćenje naših boraca

Godina za pamćenje naših boraca

SEFKERIN, 1. decembar 2021 – Kik boks savez Srbije je povodom uspešnog rada i osvajanja velikog broja medalja na međunarodnim prvenstvima u 2021. godini organizovao konferenciju za novine 26. novembra u Jagodini na kojoj su medijima predstavljeni učesnici i osvajači medalja.

Naš takmičar Uroš Janjić je sa svojim kolegama u reprezentaciji imao čast da predstavi klub “Dragon” iz Sefkerina u kom je stasao i postao član tima najboljih srpskih kikboksera. Na sedam velikih međunarodnih takmičenja reprezentacija Srbije je osvojila 64 zlatne medalje, 46 srebrnih i 30 bronzanih. Predsednik Kik boks saveza Srbije Miodrag Jotić je u znak zahvalnosti na svesrdnoj pomoći srpskom kik boksu uručio posebnu zahvalnicu Draganu Markoviću Palmi i zahvalio se Ministarstvu sporta i omladine Srbije na pomoći kako bi naši takmičari mogli da odu na sva međunarodna takmičenja. Nakon toga je priređen svečani ručak za reprezentativce u restoranu”Tigar” u Jagodini.

Sa ovom godinom Janjić je završio juniorsku klasu i u narednoj godini nastupa u seniorskoj klasi i većoj kategoriji.

Matične knjige venčanih: U novembru tri venčanja

Matične knjige venčanih: U novembru tri venčanja

U novembru tri venčanja

OPOVO, 1. decembar 2021 – Tokom novembra u Opštini Opovo je održano tri venčanja, po jedno u Opovu, Barandi i Sefkerinu.

OPOVO: Saša Cvijetić i Biserka Ćosić; BARANDA: Predrag Suvačar i Mihaila Radišić; SEFKERIN: Saša Mitrović i Danijela Vidić.

Školski sport: Opovčanke druge na okružnom takmičenju u košarci

Školski sport: Opovčanke druge na okružnom takmičenju u košarci

Opovčanke druge na okružnom takmičenju u košarci
OPOVO, 1. decembar 2021 – Na školskom okružnom takmičenju održanom u Banatskom Karlovcu, Osnovnu školu „Dositej Obradovic“ su predstavljale devojčice koje nastupaju za mlađe pionirke Agros Basketa, i osvojile su 2. mesto. Bravo za naše devojke koje su bile najmlađe na ovim takmičenju.