Međunarodni dan osoba sa invaliditetom: Postavljena obeležja na parking mestima ispred javnih ustanova (video)

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom: Postavljena obeležja na parking mestima ispred javnih ustanova (video)

OPOVO, 3. decembar 2021 – Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom u organizaciji Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Opovo, a uz podršku lokalne samouprave, postavljena su vertikalna obeležja – table na parking mestima predviđenim za osobe sa invaliditetom ispred javnih ustanova.

Predsednik UPIK Opovo Sava Lazin istakao je važnost ovakvih akcija i projekata kako bi se skrenula pažnja na osobe sa invaliditetom i uvažila njihova prava i potrebe.

„I ove godine uz pomoć lokalne samouprave obeležavamo dan osoba sa invaliditetom. Uvideli smo da imamo problema sa parking mestima jer ljudi ili iz neznanja ili ne znam iz kojeg drugog razloga zauzimaju naša parking mesta. Danas smo stavili table sa natpisom zašto je to mesto baš tu i iz kog razloga jse koristi i treba da bude uvek slobodno. Zahvaljujem se lokalnoj samoupravi i ponoviću, nositi invaliditet nije lako ali uz ovakvu podršku i invaliditet nije tako težak“, izjavio je Lazin.

Zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov je pozvala građane naše opštine da poštuju propise i obeležena parking mesta za osobe sa invaliditetom.

„Danas obeležavamo Međunarodni dan osoba sa invaliditetom koji je na svetskom nivou ustanovljen 1992. godine. Mi kao lokalna samouprava trudimo se da maksimalno podržimo ovu senzitivnu grupu. Danas smo postavili table na parking mesta koja su obeležena za osobe sa invaliditetom i molimo naše sugrađane da se pridržavaju ovih propisa“, poručila je Simin Damjanov.

Pored članova UPIK Opovo i zamenice predsednika opštine u akciji su učestvovali predstavnici lokalne samouprave, opštinski odbornici Saša Jovičin i Predrag Ginculj, kao i članovi učeničkog parlamenta OŠ „Dositej Obradović“ Opovo i Doma zdravlja Opovo.

Kupovina seoske kuće sa okućnicom: Još jedan bračni par iz naše opštine dobio sredstva (video)

Kupovina seoske kuće sa okućnicom: Još jedan bračni par iz naše opštine dobio sredstva (video)

BEOGRAD, 3. Novembar 2021 – U okviru programa Ministarstva za brigu o selu za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom još jedan mladi bračni par sa teritorije Opštine Opovo dobio je sredstva za rešavanje stambenog pitanja na selu.

U Ministarstvi za brigu o selu trojni ugovor potpisali su resorno ministarstvo, predsednik opštine Miloš Markov i bračni par Živa Buzadžija i Jelena Bogdanov.

„Ovo nam znači zaista puno, mi ćemo tu kuću da renoviramo, da se uselimo i da živimo u narednom periodu. Pohvalio bih potez Ministarstva za brigu o selu, jer kako i samo njegovo ime kaže, ovo je pravi potez ovo što su uradili i što će raditi i na pravi način su pokazali kako se brine o selu i kako jedno ministarstvo treba da radi“, izjavio je Buzadžija.

Predsednik opštine je izrazio zadovoljstvo što je još jedan bračni par sa teritorije naše opštine dobio sredstva i pozvao sve zainteresovane da i naredne godine učestvuju na ovom konkursu.

„Ovo je druga porodica na teritoriji naše opštine koja je podržana kroz program kupovine seoskih kuća i ponovo u partnerstvu sa Ministarstvom za brigu o selu i naše lokalne samouprave gde smo potpisali trojni ugovor. Veliko mi je zadovoljstvo što posle Barande sada i u Sakulama imamo Živu i Jelenu koji su dobili sredstva da mogu da kupe svoju kuću. Smatram da je ovaj program izuzetno koristan i imali smo sada priliku da porazgovaramo sa predstavnicima Ministarstva koji su nam najavili da će se ovaj program nastaviti i iduće godine, tako da građani naše opštine treba da apliciraju na ovaj konkurs i iduće godine, a lokalna samouprava će, kao i do sada, biti tu da im pomogne oko „papirologije“ kako bi im olakšali pripremu dokumentacije da mogu da konkurišu i budu podržani da dobiju sredstva i kupe svoju kuću“ poručio je Markov.

Cilj ovog programa je smanjenje migratornih kretanja stanovništva koja dovode do depopulacije u

ruralnim područjima Republike Srbije, motivisanje seoskog stanovništva da ostane na selu i podsticanje

mladih da se vrate na selo, rešavanjem stambenog pitanja.

Kulturni centar Opovo: Pozorišna predstava „Čudesna bundevica“ za najmlađe gledaoce

Kulturni centar Opovo: Pozorišna predstava „Čudesna bundevica“ za najmlađe gledaoce

Pozorišna predstava „Čudesna bundevica“ za najmlađe gledaoce

OPOVO, 3. decembar 2021 – U okviru manifestacije Miholjski susreti sela – Festival bundeve i zimnice, koju finansira Ministarstvo za brigu o selu, 11. decembra u 13:00 časova, u Kulturnom centru Opovo za najmlađe gledaoce biće priređena pozorišna predstava „Čudesna bundevica“.

Predstavu izvodi pozorištance „Jelenica“, ulaz je besplatan ali se karte moraju preuzeti u biblioteci u Opovu.

Matične knjige umrlih: U novembru 20 preminulih

Matične knjige umrlih: U novembru 20 preminulih

U novembru 20 preminulih

OPOVO, 3. novembar 2021 – Tokom novembra u matičnim i pogrebnim knjigama na teritoriji Opštine Opovo upisano je 20 preminulih. Pet u Opovu, jedan u Barandi, šest u Sakulama i osam u Sefkerinu.

OPOVO: Savka Grčak (1937), Milan Majetić (1948), Katarina Bogdanov (1929), Marija Vuličević (1941), Danica Slavković (1940); BARANDA: Sava Babin (1949); SAKULE: Mlađen Rakić (1957), Čeda Ankić (1941), Mileta Jovičin (1965), Dušanka Panić (1935), Slobodanka Kovačević (1944), Radojka Vodeničar (1941); SEFKERIN: Dragiša Mladenović (1949), Dušan Marković (1932), Jagoda Jovanov (1929), Vasilija Angeloj (1944), Zora Petronić (1948), Spomenka Aćimov (1945), Đurđevka Arsenijević Nikolić (1943), Đura Stankov (1935).

Novo u Opovu: Moderna samouslužna perionica na bezinskoj pumpi J&R u Opovu

Novo u Opovu: Moderna samouslužna perionica na bezinskoj pumpi J&R u Opovu

Moderna samouslužna perionica na bezinskoj pumpi J&R u Opovu

U tri boksa za pranje po povoljnim cenama nudimo i tri programa pranja:
-pranje mikroprahom
-tretiranje toplim voskom
-ispiranje osmoznom vodom
U ponudi je i pranje aktivnom penom kojoom se uspešno uklanjaju nataložena prljavština i skrama sa vaših vozila.
Za kompletnu uslugu čišćenja tu je i vema jak turbo-usisivač uz pomog kojeg ćete lako očistiti enterijer vaših vozila. Takođe, imamo i sjaj za gume, koji nudimo kao finiš tretmana vaših ljubimaca na četiri točka.
Svečano otvaranje je u subotu 4. 12. 2021. uz besplatno pranje tokom dana.
Posetite nas i uverite se u kvalitet naših usluga.
Za pravna lica nudimo mogućnost avansne uplate uz korišćenju magnetnog ključa.