Kulturni centar Opovo: Pozorišna predstava „Sve za tebe ljubavi“ u četvrtak

Kulturni centar Opovo: Pozorišna predstava „Sve za tebe ljubavi“ u četvrtak

Pozorišna predstava „Sve za tebe ljubavi“ 16. decembra
OPOVO, 9. decembar 2021 – U četvrtak, 16. decembra na programu Kulturnog centra Opovo je pozorišna predstava „Sve za tebe ljubavi“ u kojoj uloge igraju Mina Lazarević, Pavle Pekić i Ivan Jevtović.

Ulaznice po ceni od 400 dinara mogu se kupiti u biblioteci u Opovu i Kulturnom centru Opovo.

Sve za tebe ljubavi je urnebesna komedija nastala po motivima teksta Alda Nikolaja, a u režiji Ivane Bogićević Leko. Jednog divnog sunčanog dana na plaži u Italiji sreli su se Eva i Bruno. Neposredno posle upoznavanja sa šarmantnom i brbljivom Evom dobri Bruno upada u niz nesrećnih situacija. Posle bolnice,zatvora i ludnice kroz koje prolazi zahvaljujući Evi ona ima samo još jednu “malu molbu” da on Bruno ubije njenog muža Marija. Zanimljive dogodovštine ovog ljubavnog tria završavaju se neočekivanim raspletom…

Školski sport: Vukašin Štetin se plasirao na državno takmičenje

Školski sport: Vukašin Štetin se plasirao na državno takmičenje

Vukašin Štetin se plasirao na državno takmičenje

OPOVO, 14. decembar 2021 – Na bazenu u Pančevu, 13. decembra je održano Okružno školsko prvenstvo u plivanju. Osnovnu školu “Dositej Obradović” Opovo, predstavljali su Aleksej i Vukašin Štetin, sa nastavnikom fizičkog vaspitanja Nemanjom Stojanovićem.

U plivanju leđnim stilom na 50m treći i četvrti razred, Vukašin Štetin je ubedljivo pobedio i osvojio zlatnu medalju. Njegov brat Aleksej je nastupio u kategoriji prvog i drugog razreda u disciplini 50m kraul i osvojio drugo mesto.

Vukašin se ovom pobedom plasirao na državno takmičenje, koje će biti održano u Beogradu, kao i na SOŠOV (Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine), koja će biti održana u Zrenjaninu. Oba takmičenja će se održati u drugom polugodištu, odnosno naredne 2022. godine.

Atletika: Opovački Spartak na mitinzima u Surčinu i Kraljevu

Atletika: Opovački Spartak na mitinzima u Surčinu i Kraljevu

Opovački Spartak na mitinzima u Surčinu i Kraljevu

OPOVO, 14. decembar 2021 – Ovog meseca atlitačari opovačkog Spartaka učestvovali su na dva mitinga u Surčinu (5. decembar) i Kraljevu (12. decembar).

U Surčinu je održan “Drugi atletski miting budućih šampiona”. Opovački „Spartak“ su predstavljali Jovana Vukajlov u trci devojčica na 200m, koja je osvojila srebrnu medalju i Stefan Vukajlov je u trci dečaka na 200m koji je zauzeo četvrto mesto.

U Kraljevu je otvorena atletska sezona u dvorani, i to međunarodnim mitingom Atletskog kluba “Karanovac”. Učešće je uzelo preko 600 atletičara iz Srbije, kao i klubovi iz Bosne i Hercegovine i Rumunije. Opovački „Spartak“ predstavljalo je deset atletičara u raznim disciplinama.

U bacačkim disciplinama nastupili su: Miljana Bulatović koja je zauzela drugo mesto, bacivši kuglu od 3 kilograma 8.82m, Damjan Ivanovski je kuglu od 4kg bacio 8.88m i zauzeo šesto mesto, dok je Lazar Čatlajić nastupio u disciplini bacanje medicinke od 1kg, gde je zauzeo osmo mesto uz ostvaren hitac od 7.53m.

U sprinterskim disciplinama nastupili su Ivona Stamenović na 50m, gde je zauzela prvo mesto u grupi, a u ukupnom plasmanu je bila šesta, sa ostvarenim rezultatom 7,58s. Filip Poledica je nastupio u trci na 40m i zauzeo drugo mesto u grupi, rezultatom 6,66s. Marko Cvetković je na 40m zauzeo treće mesto u grupi, rezultatom 8,66. Tina Cvetković je bila druga u grupi, rezultatom 7,63, Milana Milovanov je bila šesta u grupi, rezultatom 7,51s, a Kosta Stojanov na 40m je osvojio sedmo mesto u grupi, rezultatom 7,92s.

U skakčkim disciplina predstavljala nas je Anja Aćimov, tačnije u skoku udalj i osvojila je osmo mesto, rezultatom 3,84m.

„Zadovoljan sam ostvarenim rezultatom, većini je ovo bio prvi nastup u dvorani, radi se o jednoj kvalitetnoj generaciji, koja će siguran sam u narednom periodu ostvarivati zapažene rezultate“, izjavio je trener „Spartaka“ Nemanja Stojanović.

Narodni muzej Pančevo: Vođenje kroz izložbu Zorana Petrovića

Narodni muzej Pančevo: Vođenje kroz izložbu Zorana Petrovića

Vođenje kroz izložbu Zorana Petrovića

PANČEVO, 14. decembar 2021 – Narodni muzej Pančevo poziva publiku i sugrađane da posete aktuelnu izložbu u galeriji muzeja „Zoran Petrović – jedan vek sa nama“ 15. decembra u 18:00 časova kada će biti organizovano vođenje kroz izložbu.

O ličnosti i delu Zorana Petrovića govoriće Dimitrije Jovanov, autor izložbe, kustos i istoričar umetnosti.

Dođite da uživate u fantastičnim delima velikog umetnika, o kome će nadahnuto govoriti autor izložbe. Dođite da se upoznate, ili podsetite najbitnijih momenata i ličnosti iz sveta umetnosti druge polovine 20. veka u Pančevu, Banatu, Jugoslaviji…

Dobrodošli!