Ana Jovanov: Biser opovačke košarke

Ana Jovanov: Biser opovačke košarke

Biser opovačke košarke

OPOVO, 18. decembar 2021 – Nedavno smo pisali o opovačkim talentima koji su svoje sportske karijere nastavili u Crvenoj Zvezdi. Među njima je i Opovčanka, super talentovana košarkašica Ana Jovanov, kadetska reprezentativka, koja od ove sezone nosi crveno beli dres. Ana je već nekoliko godina bila najbolja košarkašica Agros Basketa i vrlo brzo skrenula pažnju selektora nacionalne reprezentacije ali i velikih klubova. Tim povodom postavili smo Ani nekoliko pitanja…

Kako su ove promene uticale na tebe i kako si se snašla u novoj sredini?

Za mene je ova godina bila puna promena – upisala sam Sportsku gimnaziju, promenila košarkaški klub, preselila se u Beograd. Sve to bilo je stresno, ali već sada mogu da kažem da je ispalo onako kako sam priželjkivala. Školske i sportske obaveze oduzimaju mi gotovo sve vreme, ali dobro druženje i u školi i u klubu mi nadomešćuju manjak slobodnog vremena.

Reci nam nešto o tvojim počecima i Agros Basketu i na kraju zašto si odlučila da pređeš baš u Crvenu Zvezdu?

Košarku sam zavolela i prve korake naučila u našem „Agros Basketu“. Treneri, Marko na početku, a zatim Bogdan u narednim godinama, negovali su moju posvećenost i podsticali me da svaki dan budem bolja. Sa završetkom osnovne škole došlo je vreme za nove izazove, a bilo je  potrebno i da odlučim u koji klub da odem i gde ću najbolje pronaći svoje mesto. Imala sam ponude raznih klubova, ali je prevladala ljubav prema klubu u koji sam i otišla, a to je „Crvena Zvezda“.

Kako si se snašla u Zvezdi i kako se u klubu radi?

KKŽ „Crvena zvezda“  je dobro uređen klub gde svako od nas ima određenu ulogu i svako od nas ima zadatak da doprinese što boljoj igri tima. Trener Nemanja Planojević nam priprema interesantno osmišljene treninge, puno takmičarskih igara, a uz to je i vrlo zabavno pa nikad nemamo utisak o vremenu koje smo proveli na treninigu. Što se mene tiče, daje mi slobodu u igri, da preuzimam odgovornost kada je potrebno, razigravam ekipu, ali pre svega da igram kao član tima koji pobeđuje.

Ove sezone igramo Triglav kadetsku ligu Srbije i juniorsku ligu Beograda. Za svaku utakmicu se posebno pripremamo i nijedan protivnik se ne potcenjuje, a usput učim mnogo detalja koji popravljaju moju igru iz utakmice u utakmicu.

Narodni muzej Pančevo: Otvorena izložba Martina Jonaša

Narodni muzej Pančevo: Otvorena izložba Martina Jonaša

Otvorena izložba Martina Jonaša

PANČEVO, 18. decembar 2021 – U petak, 17. decembra, u punoj Svečanoj sali svečano otvorena je izložba dela Martina Jonaša, “svetskog, a našeg” umetnika naivca, nadrealiste, majstora iz Kovačice.

U predivnoj atmosferi posetiocima su se obratili direktorka Galerije Naivne Umetnosti Ana Žolnaj Barca, prijatelj Martina Jonaša i vlasnik galerije “Uramljena sećanja” iz Kovačice Jan Čeh, predsednik Saveta za kulturu opštine Kovačica Branislav Atanacković i direktor Narodnog muzeja Pančevo Miroslav Birclin, koji je pročitao priču Miloša Nikolića o susretu Martina Jonaša i Ole Martinsona iz Švedske.

Pred otvaranje izložbe, Narodni muzej Pančevo je posetila i Monika Podsklanova Šuhajdova, zamenica šefa misije ambasade Slovačke republike u Srbiji, koja je pogledala izložbu i razgovarala sa autorima Gordanom Đurađević Prvanov i Damirom Prašnikarom.

Izložba će biti otvorena do kraja januara 2022. godine, muzej najsrdačnije poziva Pančevce sve ljubitelje umetnosti da pogledaju radove ovog neverovatnog umetnika. (Foto: Narodni muzej Pančevo)

Opštinska uprava Opovo: Paketi za dve novorođene bebe

Opštinska uprava Opovo: Paketi za dve novorođene bebe

Paketi za dve novorođene bebe

OPOVO, 18. decembar 2021 –  U drugoj decembarskoj raspodeli paketa za novorođene bebe, Opštinska uprava Opovo je uručila dva paketa za dve devojčice. Prinove su novembarske i obe su iz Opova. Pakete su uručili zamenica predsednika opštine Anka Simin damjanov i opštinski odbornik Predrag Ginculj.

NOVEMBAR: Jana Valadžija (Opovo), Darija Jovanov (Opovo).

Vremenske prilike: Danas pretežno oblačno, mestimično susnežica i sneg

Vremenske prilike: Danas pretežno oblačno, mestimično susnežica i sneg

Danas pretežno oblačno, mestimično susnežica i sneg
Srbija, 18. decembra  2021
Danas pretežno oblačno, ujutro kratkotrajni sneg, u toku dana uglavnom suvo, posle podne kratkotrajno razvedravanje. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniza temperatura 1, najvisa 4 stepena. Sutra pretežno oblačno, posle podne na zapadu i jugozapadu razvedravanje. U toku noći ka ponedeljku i u ponedeljak pretežno oblačno, mestimično kiša i sneg. U utorak malo hladnije, ponegde slab sneg, uglavnom na jugoistoku. Zatim ujutro slab mraz i magla, u toku dana uglavnom suvo, od četvrtka i toplije.