Društvo pčelara Amorfa Opovo: Edukativno predavanje i realizacija opštinskog projekta

Društvo pčelara Amorfa Opovo: Edukativno predavanje i realizacija opštinskog projekta

Edukativno predavanje i realizacija opštinskog projekta

OPOVO, 13. decembar 2021 – U subotu 11. decmbra u okviru manifestacije „Miholjski dani sela“ u velikoj Sali Kulturnog centra Opovo, predsednik Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine Saša Čolak je održao pčelarsko predavanje sa temom ,,Put kojim se ređe ide”.

Predavač je Saša Čolak iz Banatskog Velikog Sela, predsednik društva pčelara iz Kikinde i novoizabrani predsednik Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine. Pčelarstvom se bavi od 1987. godine i trenutno pčelari sa 300 pčelarskih društava.

Kako ističu iz lokalnog udruženja DP „Amorfa“ Opovo, imali su čast da pored predavača ugoste i pčelare iz Beograda, Pančeva, Dolova, Starčeva, Omoljice, Arandjelovca…

Sašino predavanje i promocija SPOVa je trajala čitava dva sata pred četrdesetak od većine iskusnih pčelara.

Na kraju predavanja je podeljena oprema članovima DP „Amorfa“ Opovo koja je dobijena na konkursu lokalne samouprave.

Takodje DP „Amorfa“ Opovo je dobila poziv da obiđe prostorije koje su u vlasništvu UP Kikinda za proizvodnju pogača, vrcanje meda, topljenje voska…

Opštinsko veće Opštine Opovo: Većnici usvojili budžet i predložoli Skupštini na usvajanje

Opštinsko veće Opštine Opovo: Većnici usvojili budžet i predložoli Skupštini na usvajanje

Većnici usvojili budžet i predložoli Skupštini na usvajanje

OPOVO, 13. decembar 2021 – Na 24. sednici Opštinskog veća razmatrano je sedam tačaka dnevnog reda, a svakako najvažnija je bila Utvrđivanje predloga Odluke o budžetu opštine Opovo za 2022. godinu sa Kadrovskim planom Opštinske uprave Opovo, koju su većnici predložili Skupštini na usvajanje, a opštinski budžet za narednu godinu bi iznosio 433.495.000 dinara

1. Razmatranje  Zapisnika sa 22. sednice Opštinskog veća opštine Opovo;

1 Razmatranje  Zapisnika sa 23. sednice Opštinskog veća opštine Opovo;

2. Utvrđivanje predloga Odluke o budžetu opštine Opovo za 2022. godinu sa Kadrovskim planom Opštinske uprave Opovo;

3. Utvrđivanje predloga Odluke o ustupanju obavljanja dela poslova pravobranilaštva Gradu Pančevu;

4. Utvrđivanje predloga Odluke o sprovođenju Javnog konkursa za imenovanje direktora JP „Mladost“ Opovo;

5. Utvrđivanje predloga Rešenja o obrazovanju Komisije za sprovođenje postupka imenovanja direktora JP “Mladost“ Opovo;

6. Razmatranje Izveštaja Centra za socijalni rad „Opovo“ Opovo o utrošenim sredstvima za jednokratne pomoći i troškove sahrana za period 01.11.2021. do 30.11.2021. godine;

7. Tekuća pitanja.

Streličarstvo: Robert Mažing nastavlja da pogađa u centar

Streličarstvo: Robert Mažing nastavlja da pogađa u centar

Robert Mažing nastavlja da pogađa u centar

OPOVO, 13. decembar 2021 – Tokom prošlog vikenda u Bečeju je održano takmičenja Streličarskog Saveza Srbije na kome su učestvovali takmičari Streličarskog Kluba Pančevo.

Posebno možemo istaći uspehe našeg sugrađanina Roberta Mazinga iz Opova, koji je u kategoriji golog luka izborio još jednu u nizu medalja. Robert je osvojio drugo mesto u oštroj konkurenciji kolega streličara iz Niša, Novog Sada, Subotice i drugih gradova Srbije.

Vikend pre toga je bio zlatan za našeg streličara koji je na takmičenju koje je organizovano povodom 40. godina postojanja Streličarskog kluba Pančevo osvojio i najsjajnije odličje u izuzetno teškom i napetom eliminacionom delu.

Sport: Seoba opovačkih talenata u Crvenu Zvezdu

Sport: Seoba opovačkih talenata u Crvenu Zvezdu

Seoba opovačkih talenata u Crvenu Zvezdu

OPOVO,13.  decembar 2021 – Pored takmičenja i rezultata, aktuelnu sportsku sezonu 2021/2022 u našoj opštini obeležio je i veći broj prelazaka mladih talenata i reprezentativaca iz opovačkih klubova u Crvenu Zvezdu.

Prva je „nogu povukla“ super talentovana košarkašica Agros Basketa i pionirska/kadetska reprezentativka Ana Jovanov, koja se sa Crvenom Zvezdom dogovorila još u finišu prethodne sezone. Takođe, veliki fudbalski talenat Nikola Radonić iz Čente, koji je ponikao u Školi fudbala „Spartanac“ iz Opova, gde je izbrušeno njegovo fudbalsko umeće, od nedavno je član fudbalskog kluba sa Marakane. I na kraju dva atletičara, takođe reprezentativca. Spartakovi juniori Stefan Jovanov (kugla i disk) i Boris Mojsa (800 metara) od novembra nose crveno beli dres.

Ana Jovanov je dugo godina bila uzdanica Agros Basketa predvodeći svoju generaciju u osvajanju KSB lige za mlađe pionirke i šampionskog pehara na državnom školskom takmičenju. Bila je redovan učesnik reprezentativnih kampova za mlađe selekcije, a već kao pionirka pozvana je na pripreme kadetske reprezentacije Srbije. Ana ističe svoj matični klub i trenere Ristića i Habaneka kao važnu kariku u njenom košarkaškom razvitku. Prelaskom u Crvenu Zvezdu očekuje dalji napredak i nastavak reprezentativne karijere. Trenutno nastupa za selekcije Crvene Zvezde u Triglav kadetskoj ligi Srbije i juniorskoj ligi KSB.

Nikola Radonić je pionir koji je svojim fudbalskim umećem skrenuo pažnju najtrofejnijeg fudbalskog kluba u Srbiji. Radonić je u oktobru prešao u Crvenu Zvezdu, a njegov matični klub ŠF „Spartanac“ Opovo ističe zadovoljstvo što je jedan mladi fudbaler i talenat iz njihovih redova dobio šansu da se dokaže u velikom klubu. Spartanci su Radoniću priredili ispraćaj i poželeli mu sportski uspeh i ispunjenje fudbalskih snova.

Spartakovi atletičari Stefan Jovanov i Boris Mojsa su tokom novembarskog prelaznog roka postali novi članovi juniorske ekipe Crvene Zvezde. Boris je nastupao za reprezentaciju Srbije na Balkanskom prvenstvu za mlađe juniore 2019. godine, gde je bio četvrti, ali je nakon toga imao dužu pauzu zbog bolesti, a zatim i povrede kolena, tako da ga sada očekuje rehabilitacija i povratak u staru formu. S druge strane, Stefan je velika nada u bacanju kugle i osvajač bronzane medalje  na Balkanskom prvenstvu za mlađe juniore, a zapažene reprezentativne rezultate ima i u kategoriji starijih juniora. Kako Boris i Stefan ističu, u Crvenoj Zvezdi imaju odlične uslove za trening i napredak, a na osnovu budućih rezultata u klubu očekuju i dobijanje stipendija. Stefan će već 26. decembra zvanično nastupiti za novi klub na Zvezdinom novogodišnjem mitingu.

I ranijih godina mladi talenti iz naše sredine prelazili su u velike klubove. Neki su uspeli, neki su nestali ili karijere nastavili u amaterskim klubovima i nižerazrednim rangovima takmičenja. Prelazak u veliki klub je uvek „mač sa dve oštrice“. Za razliku od lokalnog, malog kluba gde dominiraju i sve im je podređeno, u velikom klubu je veća konkurencija i vladaju profesionalni odnosi što mladi ljudi često teško podnose i odustaju. Svi se nadamo da će nas u budućnosti Ana, Nikola, Boris i Stefan obradovati još boljim rezultatima i učiniti ponosnim da reprezentativne dresove nose i u seniorskim selekcijama.

Sportski ribolov: Prodaja ribolovačkih dozvola za 2022. godinu

Sportski ribolov: Prodaja ribolovačkih dozvola za 2022. godinu

Prodaja ribolovačkih dozvola za 2022. godinu

OPOVO, 13. decembar 2021 – Prodaja dozvola za rekreativni ribolov za 2022. godinu kreće od četvrtka, 16. decembra. Cene su nepromenjene i neće se naplaćivati članarina. Mogućnost kupovine na rate uz garanciju čekom građana. Obavezno poneti fotografiju. Broj za informacije 063/255375, Srđan Savulov. 

USR,,Linjak” Opovo