Lokalna samouprava i socijalna politika: Raspodela ogreva u Sakulama

Lokalna samouprava i socijalna politika: Raspodela ogreva u Sakulama

Raspodela ogreva u Sakulama

SAKULE, 7. decembar 2021 – U okviru Programa aktivne socijalne politike, ovogodišnja akcija raspodele zimskog ogreva za socijalno ugrožena domaćinstva koju sprovodi lokalna samouprava ulazi u završnu fazu. Nakon Barande, Opova i Sefkerina, akcija se sprovodi u Sakulama.

Po 200 kilograma briketa za 35 domaćinstava isporučuju radnici komunalnog preduzeća, a akciju vode predsednik Saveta mesne zajednice Sakule Milorad Ješin i opštinska većnica iz Sakula Vesna Stanojev.

Lokalna samouprava je ove godine obezbedila 30 tona briketa koji su se nakon prijava i bodovanja opštinske komisije rasporedili za 150 domaćinstava u sva četiri opštinska mesta.

Zaštita životne sredine: Potpisan ugovor za projekat sanacije divlje deponije u Sefkerinu

Zaštita životne sredine: Potpisan ugovor za projekat sanacije divlje deponije u Sefkerinu

Potpisan ugovor za projekat sanacije divlje deponije u Sefkerinu

NOVI SAD, 7. decembar 2021 – V.d. pomoćnika pokrajinskog sekretara, Nemanja Erceg uručio je u Holu Pokrajinske vlade, ugovore za finansiranje i sufinansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za projekte iz oblasti zaštite životne sredine, za 12 lokalnih samouprava. Ukupan iznos dodeljenih budžetskih sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata iznosi  46 miliona dinara.

Nakon sprovedenog javnog konkursa Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine za dodelu bespovratnih novčanih sredstava iz budžeta Autonomne pokrajine Vojvodine za 2021. godinu, predstavnicima jedinica lokalnih samouprava uručeni su ugovori o finansiranju i sufinansiranju izrade projektno-tehničke dokumentacije i realizaciju projektnih aktivnosti na rešavanju problema neadekvatnog odlaganja otpada – sanacija, rekultivacija divljih deponija i sanacija i rekultivacija degradiranih površina na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine. Cilj javnog konkursa je podrška jedinicama lokalne samouprave na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine u realizaciji projekata iz oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja, u skladu sa mogućnostima budžeta AP Vojvodine. 

Ispred Opštine Opovo ugovor je potpisao zamenik predsednika Skupštine opštine Opovo Dragan Ugrinov. U pitanju je projekat sanacije divlje deponije Jer u Sefkerinu koji podrazumeva odvoženje neadekvatno odloženog otpada sa dela katastarske parcele 4222 i delova susednih katastarskih parcela. Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine ovaj projekat sufinansira sa 2,5 miliona dinara, odnosno 85% od ukupne vrednosti projekta, a rok za realizaciju projekta je 30. jun 2022. godine.

Demantovali sami sebe: Medijska manipulacija u izveštavanju sa protesta

Demantovali sami sebe: Medijska manipulacija u izveštavanju sa protesta

Medijska manipulacija u izveštavanju sa protesta

Izvor vesti: vojvodinauzivo.rs
Pogledajte istinu, ovoliko protestanata je bilo u Beogradu, Nišu, Novom Sadu…Propast današnjih “blokada” razotkrila je manipulacije medija u vlasništvu Dragana Đilasa, a izjava Gorana Markovića da je krajnji cilj ovih, isključivo političkih protesta – “da ode Aleksandar Vučić”.
Nema tu ni “e” od ekologije, sve je kristalno jasno. Nasilje kojem svedočimo dokaz je nemoći opozicije. Do vlasti se u demokratskim zemljama dolazi izborima, a ne lažima, pretnjama i batinanjem neistomišljenika

Pogledajte istinu, ovoliko protestanata je bilo u Beogradu, Nišu, Novom Sadu…
Celu vest pročitajte OVDE