Narodni muzej Pančevo: Najstarija institucija kulture u Pančevu slavi 98. rođendan!

Narodni muzej Pančevo: Najstarija institucija kulture u Pančevu slavi 98. rođendan!

Najstarija institucija kulture u Pančevu slavi 98. rođendan!

PANČEVO, 22. decembar 2021 – Povodom obeležavanja 98. godina postojanja, Narodni muzej Pančevo (nekada Gradski muzej Pančevo) poziva sve poklonike nauke i umetnosti na promociju svojih izdanja u 2021. godini. Autori i saradnici predstaviće novi broj Glasnika muzeja Banata, Arheološke topografije Banata 4 – Pančevo, treće izdanje knjige Divizija Princ Eugen kao i kataloge naših ovogodišnjih izložbi.

Jedan broj naših izdanja biće podeljen besplatno zainteresovanim posetiocima kao poklon za naš 98. rođendan.

Promocija se održava u Svečanoj sali Narodnog muzeja Pančevo u četvrtak, 23. decembra u 12:00 časova.

Narodni muzej Pančevo osnovan je 23. decembra 1923. godine na sednici kojoj su prisustvovali tadašnje viđenije ličnosti Pančeva, gradonačelnik g. Vladimir Margan, gđa. Ljubica Hadži Pavlović, gđa. Julija Kerer, g. Matija Bahman, g. Pera Barjaktarović, g. Karlo Vitigšlager, g. Jovan Graf, g. Nikola Đorđević i dr. Borislav Jankulov.

Sednica je održana na inicijativu dr. Borislava Jankulova, koji je tom prilikom jednoglasno izabran za direktora i prvog kustosa Muzeja grada Pančeva.

Opštinska narodna biblioteka Opovo: Kulturna ustanova izradila i štampala suvenire

Opštinska narodna biblioteka Opovo: Kulturna ustanova izradila i štampala suvenire

Kulturna ustanova izradila i štampala suvenire

OPOVO, 22. decembar 2021 – U cilju afirmacije kulture i marketinga kulture, Opštinska narodna biblioteka Opovo izradila je i štampala više vrsta suvenira.

U pitanju su platnene torbe sa aplikacijama biblioteke i galerije, keramička šolja sa aplikacijom amblema i zgrade galerije, majica sa aplikacijom galerije i dve novogodišnje čestitke sa temom biblioteke i galerije.

Ovi suveniri mogu se kupiti u Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo svakog radnog dana od 7:00 do 15.00 časova.

Zarada od ovih suvenira ulaže se u nabavku novih knjiga i organizovanje programskih sadržaja kulturne ustanove.   

ED Pančevo: Najava radova i isključenja struje u Čenti

ED Pančevo: Najava radova i isključenja struje u Čenti

Najava radova i isključenja struje u Čenti
OPOVO, 20. decembar 2021 – OPOVO, 21. decembar 2021 – Zbog planiranih radova ED Pančevo na elektromreži u Čenti, u sredu 22. decembra, u vremenskom intervalu od 8:00 do 10:00 časova bez struje će biti ulice Arsenija Čarnojevića od Partizanske do Branka Radičevića i Partizanska od Svetozara Markovića do Arsenija Čarnojevića.

Moj svet klasične muzike: Novogodišnji koncert u sredu

Moj svet klasične muzike: Novogodišnji koncert u sredu

OPOVO, 21. decembar 2021 – Na novogodišnjem koncertu „Moj svet klasične muzike“ na sceni Kulturnog centra Opovo nastupiće sadašnji i bivši učenici profesorke Ivane Josić iz Muzičke škole „Jovan Bandur“ Pančevo uz klavirsku pratnju profesorke Ane Milatović.

Termin koncerta je 22. decembar u 19:00 časova. Ulaznice su besplatne ali se moraju preuzeti u prostorijama biblioteke u Opovu ili Kulturnom centru Opovo.

Nova godina u predškolskoj ustanovi: U Bambiju priređene priredbe i podeljeni novogodišnji paketići

Nova godina u predškolskoj ustanovi: U Bambiju priređene priredbe i podeljeni novogodišnji paketići

U Bambiju priređene priredbe i podeljeni novogodišnji paketići

OPOVO, 21. decembar 2021 – Predškolska ustanova „Bambi“ je tradicionalno, i ove godine organizovala novogodišnji program i iznenađenja za mališane ove ustanove u sva četiri opštinska mesta.

Vaspitači su priredili pozorišne predstave, koje su, naravno, privukle pažnju najmlađe dece, a čaroliju je upotpunio dolazak Deda Mraza, kao i podela 250 novogodišnjih paketića.

U saopštenju povodom novogodišnjih praznika, Predškolska ustanova „Bambi“ Opovo se zahvalila Caffe clubu „Jež“ i porodici Kosovac na donaciji, sufinansiranju nabavke novogodišnjih paketića i kupovini novogodišnje jelke, što je dočaralo i upotpunilo ove lepe trenutke i radost dece.