Pozorište: Krug oko sveta za opovačke mališane

Pozorište: Krug oko sveta za opovačke mališane

OPOVO, 25. decembar 2021 – I ove godine glumci dečjeg pozorišta „Čarapa“ priredili su u Kulturnom centru Opovo novogodišnju predstavu za najmlađe gledaoce.

Dok sat Budiša odbrojava minute Deda Mraz se sprema na put oko sveta da podeli deci naručene poklone. Praporci pevaju u horu, Cica kuvarica pakuje sveže kolače u paketiće, povorka irvasa kreće kad…

Budiša otkriva zaboravljeno pismo! Mala Sofija naručila je neobičan poklon – poklopac za rupu iz koje izlazi mrak! Ali, njeno pismo je palo iza kreveta i Deda Mraz ga nije pročitao.

Brzo! Hitno! Stići pre ponoći do Sofijine jelke! Ali, gde naći rupu iz koje izlazi mrak? Do nje vodi mapa pocepana na pola. Cica kreće u avanturu oko čitave planete. London, Afrika, Amerika, Japan… Ceo krug oko sveta! Usput sreće mnogo različite dece koja ustvari imaju slične želje.

Kao i uvek, glumci Čarape su lako napravili interakciju sa publikom, nasmejali i zabavili opovačke mališane koji su svojim kućama svakako otišli zadovoljni.

Po tekstu Olivere Stamenković, predstavu je režirala Valentina Pavličić, a glumili su Ana Korać, Jelena Stojiljković, Milan Tubić i Marko Marković.

Atletika: Miloš Milkovski u reprezentaciji Vojvodine

Atletika: Miloš Milkovski u reprezentaciji Vojvodine

OPOVO, 25. decembar 2021 – Atletičar opovačkog Spartaka Miloš Milkovski dobio je poziv za pripreme od strane Atletskog saveza Vojvodine.

Pripreme će trajati od 23. do 30. decembra. Treniraće se dva puta dnevno u atletskoj dvorani novosadskog sajma.

„Ovo će dobro doći pred sezonu, koja nas već očekuje u januaru mesecu. Inače, Miloš, se bavi disciplinom skoka uvis i u Novom Sadu ima sve odgovarajuće uslove kako bi se što bolje spremio za predstojeća takmičenja“, izjavio je Milošev trener Nemanja Stojanović.

Vremenske prilike: Danas pretežno oblačno, temperatura i do 16 stepeni

Vremenske prilike: Danas pretežno oblačno, temperatura i do 16 stepeni

Danas pretežno oblačno, temperatura i do 16 stepeni

BEOGRAD, 25. decembra (Tanjug) – U Srbiji danas pretežno oblačno, mestimično slaba kiša, uglavnom na severu, a u toku noći i u ostalim krajevima.

Najniža temperatura od 1 do 9, najviša od 8 na jugoistoku do 16 stepeni na zapadu.

Vetar slab i umeren, u južnom Banatu i planinskim predelima povremeno jak, južni i jugoistočni. U planinskim predelima brzo otapanje snežnog pokrivaca, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu oblačno, povremeno slaba kiša. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura 8, najviša 13 stepeni.

U narednih sedam dana, do 1. januara, pretežno oblačno, mestimično s kišom, sneg samo u višim planinskim predelima.

Temperatura iznad i znatno iznad prosecnih vrednosti, najviša dnevna od 7 do 15 stepeni.

U planinskim predelima do 1.400 metara brzo otapanje snežnog pokrivača.

Danas je Božić po gregorijanskom kalendaru

Danas je Božić po gregorijanskom kalendaru

Danas je Božić po gregorijanskom kalendaru

Beograd, 25. Decembar 2021
Rimokatolička crkva, protestantske crkve, Anglikanska crkva i pravoslavne crkve koje su prihvatile novo računanje vremena po gregorijanskom kalendaru, danas proslavljaju Božić.

U katoličkim crkvama služene su ponoćne mise, a u Bazilici Svetog Petra ponoćnu misu predvodio je papa Franja.

U Crkvi Uznesenja Blažene Ðevice Marije u Beogradu božićnu ponoćnu misu je predvodio beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar. 
Redakcija Glasa Opova svim vernicima koji slave, želi Srećan Božić