Studenstkom „Sinergijom“ u novu likovnu sezonu (video)

Studenstkom „Sinergijom“ u novu likovnu sezonu (video)

Studenstkom „Sinergijom“ u novu likovnu sezonu

OPOVO, 22. februar 2024 – Izložbom sudenata Akademije tehničkih i struktovnih studija Beograd, odsek Beogradska politehnika, otvorena je ovogodišnja likovna sezona u Galeriji „Jovan Popović“ u Opovu.

U okviru postavke „Sinergija“ predstavljeni su radovi studenata ovog fakulteta, odnosno najuspešniji pojedinačni radovi u okviru projekta iz umetničkih predmeta koji se prate na pet studijskih programa Akademije strukovnih studija.

Izložbu su otvorili direktorka Galerije Katarina Nikolić Ralić, profesorka Gordana Kapunac autorka postavke i Žolt Kovač.

Profesorka umetničkih predmeta Akademije strukovnih studija Natalija Simeonović ističe likovnu bazu kao osnovu za bavljenje dizajnom.

„Mi inače na Akademiji tehničkih strukovnih studija vrlo često praktikujemo studentske izložbe, a ovo su radovi studenata različitih programa dizajnerskih smerova – grafički dizajn, modni dizajn, koncept i karakter dizajn, industrijski dizajn, UX i enterijer. Ovo je jedinstvena prilika da izložimo radove sa naših umetničkih predmeta jer mi imamo jednu jaku likovnu bazu i smatramo da je to jedna najzdravija osnova za buduće njihovo bavljenje dizajnom“, izjavila je Simeonović i posebno istakla prostor opovačke galerije u kojoj se održava izložba.

Koncepcija izložbe obuhvata sedam mentorskih celina sa pojedinačnim radovima studenata i projektima unutar njih/Glas Opova

„Galerija je zaista predivna, impresionirani smo prostorom i možemo da vidimo da su se i ovi studentski radovi lepo uklopili“.

Studenti izlagači su izrazili zadovoljstvo svojom školom i organizacijom izložbe u opovačkoj galeriji.

„Veoma sam zadovoljna školom koju sam upisala, prgram je veoma raznovrstan, ovo je moje prvo izlaganje u okviru ove škole. Izloženi su ispitni radovi i razne tehnike i poprilično sam zadovoljna i svojim i radovima mojih kolega, ima puno napretka, radimo mnogo na tehnikama, profesori nam pomažu da postepeno ali sigurno ostvarimo neki uspeh i napredak“, rekla je Vasilija Angelovski, studentkinja grafičkog dizajna.

Koncepcija izložbe obuhvata sedam mentorskih celina sa pojedinačnim radovima studenata i projektima unutar njih. Te celine vode profesori koji pokreću i organizuju teme i projekte. Studenti realizuju radove i projekte sledeći svoj impuls kreativnosti i odgovornosti na zadato.

Izložba je otvorena do 15. marta.

Akcija dobroboljnog davanja krvi  u ponedeljak 26. februara

Akcija dobroboljnog davanja krvi u ponedeljak 26. februara

Akcija dobroboljnog davanja krvi  u ponedeljak 26. februara

OPOVO, 23. februar 2024
Akcija dobrovoljnog davanja krvi na teritoriji naše opštine održaće se u ponedeljak 26. februara i to u Opovu, u OŠ „Dositej Obradović“, u periodu između 12:30 i 14:30 časova i u Sefkerinu, u ambulanti, u periodu između 15:30 i 17:30 časova.
Podsećamo da krv mogu dati sve zdrave osobe starosti između 18 i 65 godina.

JP Mladost: Dostavite stanje vašeg vodomera putem Viber aplikacije

JP Mladost: Dostavite stanje vašeg vodomera putem Viber aplikacije

 

OPOVO, 23. februar 2024
Obaveštavaju se građani opštine Opovo da od petka 23. februara pa zaključno sa ponedeljkom, 04. martom, mogu da dostavljaju podatke o stanjima na svojim vodomerima za mesec februar 2024. i putem „Viber“ aplikacije na broj telefona 066 817 88 23.

Potrebno je upisati obavezno šifru potrošača koja se nalazi na računu za komunalne usluge u gornjem levom uglu, ime i prezime potrošača na koga se račun za komunalne usluge odnosi, očitano stanje vodomera i datum očitavanja.

Očitano stanje vodomera možete dostavljati i dalje putem besplatne telefonske linije 0800 000 207 i elektronskom poštom na info@jpmladostopovo.rs.

Broj u Viber aplikaciju možete dodati očitavanjem QR koda koji se nalazi u dole u tekstu.

U ponedeljak kolačijada u Sakulama

U ponedeljak kolačijada u Sakulama

Sakule, 22. Februar 2024
Zaposleni Osnovne škole,, Zoran Petrović” su već godinama unazad organizatori i učesnici brojnih humanitarnih akcija.

U ponedeljak 26. februara sa početkom u 12 časova u fiskulturnoj sali škole u Sakulama biće organizovana prodaja poslastica koje će pripremiti roditelji sa svojom decom i ostali ljudi plemenitog srca, a  prikupljena novčana sredstva biće i ovog puta preusmerena u humanitarne svrhe.

JP Mladost sprovodi radove čišćenja bankina na mostovima

JP Mladost sprovodi radove čišćenja bankina na mostovima

JP Mladost sprovodi radove čišćenja bankina na mostovima

OPOVO, 22. februar 2023 – Tokom ovog meseca radnici opovačkog komunalnog preduzeća – sektor „Zelenilo“, sprovode redovne sezonske radove, a trenutno se radi na čišćenju bankina na mostovima u Opovu i Sefkerinu.
„Ovo je period godine kada se zbog poljoprivrednih radova nanosi puno blata na kolovoze pa se zbog bezbednosti u saobraćaju preduzimaju ovakve akcije“, navodi se u saopštenju Javnog preduzeća „Mladost“ Opovo.

Foto/Glas Opova