Uroš Janjić: Najtrofejniji junior Sportskog saveza Opštine Opovo

Uroš Janjić: Najtrofejniji junior Sportskog saveza Opštine Opovo

Najtrofejniji junior Sportskog saveza Opštine Opovo

SEFKERIN, 27. decembar 2021 – Popularni juniorski reprezentativac Srbijeu borilačkom sportu punog kontakta Uroš Janjić iz kluba „Dragon“ Sefkerin, kompletirao je svoje odlične uspehe i u ovoj godini, koja je bila teška zbog pandemije, ali nije porazila sport.

Janjić je u svom takmičarskom stažu u pionirskoj, kadetskoj i juniorskoj klasi osvojio najveći broj medalja i trofeja u našoj opštini, odnosno Sportskom Savezu Opštine Opovo.

Veliki broj zlatnih, srebrnih i bronzanih medalja sa svetskih, evropskih, balkanskih i državnih prvenstava i kupova, učestvovao je na svim zvaničnim sportsko – borilačkim manifestacijama.

Posebnu važnost uspeha su 10 medalja osvojenih na međunarodnim prvenstvima u Austriji, Bugarskoj, Makedoniji i Srbiji. Najveći uspeh je kadetski vicešampion sveta 2017. godine.

Za nagradu u svom uspešnom dosadašnjem radu, dobio je zvanje trenera-asistenta (u klubu Dragon) iskustvo i stečenu takmičarsku praksu prenosiće na mlade takmičare.

U narednoj godini takmičarske sezone Janjić nastupa u borbama seniorske klase.

Upravni odbor Borilačkog kluba „Dragon“ iz Sefkerina čestita svom takmičaru na postignutim rezultatima i zahvaljuje se Opštinskoj upravi Opovo i sponzorima, firmama Frikom i Agros na saradnji i podršci u realizaciji učešća na takmičenjima.

Opštinska uprava Opovo: Rešenje zahteva za odlučivanje o proceni uticaja na životnu sredinu

Opštinska uprava Opovo: Rešenje zahteva za odlučivanje o proceni uticaja na životnu sredinu

Rešenje zahteva za odlučivanje o proceni uticaja na životnu sredinu

OPOVO, 27. decembar 2021 – U skladu sa članom 10. Zakona o proceni uticaja na životnu sredinu („ Službeni glasnik RS“ br. 135/04 i 36/09) OPŠTINA OPOVO, OPŠTINSKA UPRAVA, Odeljenje za imovinsko pravne, stambeno komunalne poslove, urbanizam, građevinarstvo i zaštitu životne sredine OBAVEŠTAVA JAVNOST:

Da je u postupku rešavanja zahteva za odlučivanje o proceni uticaja na životnu sredinu za  Projekat izgradnje objekta za smeštaj poljoprivrednih proizvoda i poljoprivrednih mašina, na katastarskoj parceli  br. 5705 K.O.Opovo, teritorija opštine Opovo, nosioca projekta „Tradicija AGM“ DOO iz Opova,  Ribarska br.2, donelo rešenje br.501-228/2021 od 27.12.2021. godine da nije potrebna procena uticaja na životnu sredinu.

Protiv ovog rešenja može se izjaviti žalba Pokrajinskom sekretarijatu za urbanizam i zaštitu životne sredine, Bulevar Mihajla Pupina 16 – Novi Sad u roku od 15 dana od dana objavljivanja ovog obaveštenja, a preko ovog organa.

Lokalna samouprava: Podeljeni novogodišnji paketići u Sakulama i Barandi (video)

Lokalna samouprava: Podeljeni novogodišnji paketići u Sakulama i Barandi (video)

Podeljeni novogodišnji paketići u Sakulama i Barandi

SAKULE / BARANDA, 27. decembar 2021 – Kao i prethodnih godina lokalna samouprava je organizovala besplatnu podelu novogodišnjih paketića za naše najmlađe sugrađane.

U prvoj turi paketići su podeljeni u Sakulama i Barandi.

Predsednik opštine Miloš Markov je pozdravio roditelje i decu, poželeo im srećne novogodišnje i božićne praznike i poželeo puno sreće i zdravlja u novoj godini.

Vaspitačice iz Predškolske ustanove „Bambi“ izvele su novogodišnju predstavu, a na radost dece, tri Deda Mraza su delila paketiće.

Projekat „Ko zna, taj i može“:  Volonteri i projektni tim u poseti terenu

Projekat „Ko zna, taj i može“: Volonteri i projektni tim u poseti terenu

Volonteri i projektni tim u poseti terenu

Opovo, 27. decembar 2021
U okviru projekta „Ko zna, taj i može“ volonteri su prošle nedelje započeli sa posetama romskim porodicama sa decom školskog uzrasta u četiri naselja naše opštine (Opovo, Baranda, Sakula i Sefkerin) kako bi se kroz direktan rad sa korisnicima utvrdili najčešći razlozi odustajanja od školovanja i osmislili dodatni mehanizmi za predupređenje ovog rizika.

U tu svrhu, udruženje „Siguran život“ je angažovalo, na volonterskoj bazi, četiri mlada Roma i Romkinje za terenski rad koji obuhvata obilaske i prikupljanje podataka na osnovu pripremljenog upitnika. Sve prikupljene informacije će ostati anonimne i biće upotrebljene samo za svrhu projekta.

Angažman će trajati 5 dana i predviđeno je da se realizuje do kraja decembra. Volonteri obilaze teren u saradnji sa projektnim timom udruženja.

Projekat „Ko zna, taj i može/Ko djanola, ov shaj“, koji sprovodi udruženje „Siguran život“ uz finansijsku podršku Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Republike Srbije, ima za cilj smanjenje stope osipanja iz školskog sistema dece romske nacionalnosti na području opštine Opovo i šire.

U susret Novoj godini: Danas paketići za mališane iz Sakula i Barande

U susret Novoj godini: Danas paketići za mališane iz Sakula i Barande

Danas paketići za mališane iz Sakula i Barande

Opovo, 27. decembar 2021
Lokalna samouprava obaveštava roditelje koji imaju decu do 9 godina a stanovnici su Sakula i Barande da je danas organizovana podela paketića u njihovim mestima. Program i podela paketića u Sakulama počinje u 10 časova, u sali doma kulture, a u Barandi od 13 časova u Sali škole.
Deda mraz vas očekuje, dođite da uživamo u predstavi i mališanima podelimo paketiće.