Vodosnabdevanje tek ujutro: Kvar na optičkoj mreži onemogućio rad softvera

Vodosnabdevanje tek ujutro: Kvar na optičkoj mreži onemogućio rad softvera

Kvar na optičkoj mreži onemogućio rad softvera

OPOVO, 26. decembar 2021 – Kako u komunalnom preduzeću saopštavaju, i pored velikih napora dežurnih ekipa koje su po kiši pokušavale da saniraju kvar na bunarima koji se nalaze sa desne strane Tamiša, građani će večeras biti bez vodosnabdevanja.

Kvar je na optičkim kablovima, tako da ne radi softver u postrojenju za preradu vode, kontaktirane su firme koje pružaju usluge održavanja softvera (CWG) i optičke mreže (Faratel) na našem vodovodu, međutim, daljinski nije moglo ništa da se uradi, tako da se njihove ekipe očekuju sutra u prepodnevnim časovima.

Radnici Mladosti uspeli su da osposobe jedan bunar, kojim će u toku noći puniti bazene, tako da će oko četiri časa ujutru pustiti vodu za građane koji sutra ujutro idu na posao. U pitanju je ograničeno vodosnabdevanje i građani se mole da u jutarnjim časovima racionalno koriste vodu dok se kvar na optičkoj mreži potpuno ne sanira

Koncert: Deset godina KUD Čigra

Koncert: Deset godina KUD Čigra

Deset godina KUD Čigra

OPOVO, 26. decembar 2021 – Povodom jubileja, proslave desetogodišnjice postojanja, Kulturno – umetničko društvo „Čigra“, koje radi u Pančevu i Opovu, organizovalo je koncert u Kulturnom centru Opovo.

Pre 10 godina KUD „ Čigra“ je kao glavni zadatak postavilo očuvanje tradicije, običaja i kulturne baštine izvodeći izvorne koreografije našeg i šireg podneblja.

Na koncertu su se predstavili najmlađi, omladinci i veterani, koji su tokom koncerta izveli igre iz Banata, Aleksinca, Niša i istočne Srbije. Pored igara, publici se predstavila i naša sugrađanka Jovana Miklić koja je otpevala četiri izvorne pesme.

Inače, u okviru akcije „Čep za hendikep“ KUD „Čigra“ i Aktiv žena Opovo, zajednički su sakupili preko 100 kilograma čepova, koje su uručili predstavnicima Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Opovo.

Kvar na bunarima: Prekid u vodosnabdevanju, komunalci na terenu

Kvar na bunarima: Prekid u vodosnabdevanju, komunalci na terenu

Prekid u vodosnabdevanju, komunalci na terenu

OPOVO, 26. decembar 2021 – Zbog kvara na bunarima na desnoj strani Tamiša došlo je do prekida vodosnabdevanja. Dežurne ekipe JP „Mladost“ su na terenu gde saniraju kvar.

Prema prvoj proceni popravka i punjenje bazena se očekuje za 2-3 sata, a nadležni će obaveštavati javnost o toku popravke i kada se može očekivati normalizacija protoka vode.

Izložba Zorana Petrovića: Obeležena stogodišnjica rođenja sakulskog slikara i pisca (video)

Izložba Zorana Petrovića: Obeležena stogodišnjica rođenja sakulskog slikara i pisca (video)

Obeležena stogodišnjica rođenja sakulskog slikara i pisca

SAKULE, 24. decembar 2021 – Povodom stogodišnjice rođenja Zorana Petrovića, u zgradi Mesne zajednice Sakule priređena je izložba ovog velikog umetnika, akademskog slikara, crtača, skulptora, pisca i redovnog profesora na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu.

Organizatori izložbe su Opštinska narodna biblioteka Opovo i Mesna zajednica Sakule, dok je autorka postavke izložbe bila Marina Rančić.

Izložba se odvijala na dve lokacije, u svečanoj sali u prizemlju gde se nalazi Zoranova kolekcija portreta žena, a gde je takođe priređena projekcija dokumentarnog filma o Zoranu Petroviću u produkciji redakcije Glas Opova.

Nakon projekcije, u sali na spratu priređeno je otvaranje izložbe gde su govorili autorka postavke Marina Rančić, direktorka Opštinske narodne biblioteke Opovo Katarina Nikolić Ralić, predsednik opštine Miloš Markov, istoričar umetnosti i kustos Narodnog muzeja Pančevo Dimitrije Jovanov i slikar Drago Terzić.

Marina Rančić je pozdravila sve prisutne i istakla značaj dela Zorana Petrovića, kako za srpsku umetnost i književnost, tako i za njegovo rodno Sakule.

Miloš Markov smatra da je Sakule zajedno sa Zoranom Petrovićem „proputovalo“ ceo svet i da Sakuljani i cela opština mogu biti ponosni što jedan ovakav čovek potiče iz naše sredine.

Direktorka kulturne ustanove Katarina Nikolić Ralić se zahvalila svima koji su učestvovali u organizaciji izložbe i istakla da je se legat Zorana Petrovića sada nalazi na pravom mestu.

Istoričar umetnosti Dimitrije Jovanov je pored umetničkog dela, istakao pedagoški rad Zorana Petrovića, koji nije manje značajan u odnosu na kreativni opus.

Slikar Drago Terzić se prisetio „bitke“ koju su vodili kako bi Zoran Petrović bio sahranjen u rodnim Sakulama.    

Odlomke iz Petrovićeve proze govorio je zrenjaninski glumac Jovica Jašin, dok je tamburaški orkestar sakulske osnovne škole bio zadužen za muzički deo svečanosti.

Postavku izložbe činili su dokumenti, plakati i slike iz zbirke Legata Zorana Petrovića, Mesne zajednice Sakule, Osnovne škole „Zoran Petrović“ iz Sakula, Galerije „Jovan Popović“ i skulpture iz Narodnog muzeja Pančevo.

Košarka: Završena polusezona, Opovčani u stilu toplo – hladno

Košarka: Završena polusezona, Opovčani u stilu toplo – hladno

Završena polusezona, Opovčani u stilu toplo – hladno

OPOVO, 26. decembar 2021 – Košarkaši Opova 99 odigrali su sa pančevačkim Dinamom zaostali meč poslednjeg 9. kola međuregionalne lige KSV Jug. Pančevci su pobedili ubedljivim rezultatom 102:64 (20:17; 22:20; 29:9; 31:18). Opovčani su prvo poluvreme bili u egalu ali je onda u trećoj četvrtini došlo do neshvatljivog pada kada su pančevci napravili veliku razliku koju su do kraja meča samo uvećavali.

Sa skorom od tri pobede i šest poraza, Opovo zauzima osmu poziciju. Igrali su Opovčani tokom polusezone solidno, zaređali nekoliko pobeda ali su u finišu pokvarili utisak. Svakako, uspešnije nego prošle sezone, ali očekivalo se i malo više, odnosno bolji skor.

Liga se nastavlja 5. februara.

TABELA: 1. Radnički (9-0); 2. Jedinstvo (8-1); 3. Partizan (5-4); 4. Dinamo (5-4); 5. Šimanovci (4-5); 6. Agrobanat (4-5); 7. Jadran (4-5); 8. Opovo 99 (3-6); 9. Ru – Koš (2-7); 10. Vojka (1-8).