Mini pič u Sefkerinu: U toku su radovi na izgradnji novog sportskog terena (video)

Mini pič u Sefkerinu: U toku su radovi na izgradnji novog sportskog terena (video)

SEFKERIN, 29. mart 2022 – U centru Sefkerinu kod Doma kulture izvode se radovi na izgradnji mini pič terena.

Projekat je konkursno sufinansiran od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinau sa 2,5 miliona dinara.

Radove su obišli predsednik opštine Miloš Markov i opštinski odbornik iz Sefkerina Predrag Ginculj.

„Otvorićemo još jedan sportski teren u Sefkerinu, u pitanju je mini pič teren, koji je sufinansiran od Pokrajinske vlade, konkretno Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i delom Opštine Opovo. Ovaj teren služiće mladima, mi smo se borili za ovo i konačno smo se ove godine izborili da radimo ovaj teren. Pre nekoliko dana smo postavili nove tribine na tereneu za rukomet i mali fudbal, a od novih sportskih investicija mogu da najavim kompletnu rekonstrukciju terena Fudbalskog kluba „Tempo“ gde ćemo raditi novi travnjak sa zalivnim sistemima“, izjavio je Ginculj.

Dimenzije mini pič terena su 16×32 metra, površine 512 m², sa ogradom od čeličnih stubova i drvenih panela visine 1m i zaštitnom meržom od 4m, sa temeljnim zidom i kapijama, dok će teren biti pokriven veštačkom travom sa svim potrebnim podslojevima i opremljen golovima.

Izgradnjom mini pič terena u Sefkerinu sva četiri opštinska mesta imaće sportske terene ovog tipa.

Hola Serbia: Kako je jedan Čileanac video Ovčarski dan (video)

Hola Serbia: Kako je jedan Čileanac video Ovčarski dan (video)

SAKULE, 29. mart 2022 – Pored brojnih snimatelja i fotoreportra koji su pratili ovogodišnji Ovčarski dan u Sakulama našao se i jedan Čileanac. U pitanju je Eksekjel Videla, koji u Srbiji živi tri godine, a u slobodno vreme putuje Srbijom, posećuje razna mesta i manifestacije, snima i to objavljuje u želji da našu zemlju predstavi svojim zemljacima u Južnoj Americi. A kako Eksekjel vidi Srbiju i kako govori naš jezik možete čuti u razgovoru koji smo vodili sa ovim simpatičnim Čileancom.

„Zovem se Eksekjel Videla, Čileanac sam i živim ovde u Srbiji tri godine. Trenutno radim jedan projekat u Beogradu, ali ono što najviše volim da radim je da putujem po Srbiji, da posećujem sela, da idem po manifestacijama. Danas se održava Ovčarski dan i ja jako verujem da mi stranci na ovakvim manifestacijama naučimo puno. Možemo da vidimo svašta u jednoj manifestaciji: hranu, folklor, igre, takmičenja i sve“, kaže Videla.

Na pitanje šta i koliko ljudi u Južnoj Americi znaju o Srbiji, Eksekjel kaže da je to malo, a njegove priloge možemo gledati na instagramu i youtube.

„Ja bih rekao da je to slabo i ono što nažalost znaju je uglavnom ono što se dešavalo u devedesetim godinama. Mene možete gledati na instagramu i youtube, nalog se zove hola.serbia. Tu objavljujem sav svoj materijal kada putujem po Srbiji sa ciljem da je približim ljudima u Latinskoj Americi“, rekao Videla.

Na kraju šta reći osim pratite hola.serbia

Radovi na opovačkim grobljima: Ograđivanje i betoniranje staza i prilaza (video)

Radovi na opovačkim grobljima: Ograđivanje i betoniranje staza i prilaza (video)

Ograđivanje i betoniranje staza i prilaza

OPOVO, 25. mart 2022 – Tokom poslednje dekade marta sprovode se radovi na uređenju velikog i malog groblja u Opovu.

Radove su obišli predsednik opštine Miloš Markov i vd direktor JP „Mladost“ Opovo Igor Vujić.

Na velikom groblju radnici komunalnog preduzeća izvode radove na postavljanju ograde i betoniranju prilaza i staza. Direktor JP „Mladost“ kaže da je ovo nastavak projekta proširenja velikog groblja od prošle godine i da je naredna faza postavljanje mobilijara i sadnica.

„Na velikom groblju smo nastavili radove na novoj parceli pravoslavnog dela groblja. Prošle godine smo otvorili tu parcelu i počeli smo da radimo staze, a sada smo nastavili sa uređenjem, betoniranjem novih staza, stavili smo ogradu sa ulice, trotoare ispred, prilaz preko kanala, tako da sada tu može da se priđe na glavni ulaz. Očekuje nas nastavak uređenja, planiramo da uradimo glavnu kapiju i postavljanje mobilijara u vidu klupa i kanti za odlaganje smeća, kao i sadnja niskog rastinja – četinara“, izjavio je Vujić.

Postavljanje ograde na malom groblju

Nastavljeni su i radovi na postavljanju ograde na malom groblju u Opovu. Krajem prošle godine postavljena je ograda na levoj – severoistočnoj strani, a sada su u toku radovi na ograđivanju desne – jugozapadne strane.

PROČITAJTE JOŠ:


Montiranje tribina i izgradnja mini piča u Sefkerinu


„Na malom groblju Opština je prošle godine obezbedila sredstva za ograđivanje leve strane, a sada je nastavljeno ograđivanje desne strane. Komunalno preduzeće je uradilo pripremne radove nakon čega su krenuli radovi na postavljanju ograde, tako da će i leva i desna strana biti ograđene sa žičanim panelima, odnosno panelnom ogradom, pa će i malo groblje biti kompletno ograđeno“, poručio je Vujić.

Zbog svog perifernog položaja malo groblje je godinama na meti huligana i kradljivaca metala, i nažalost često smo izveštavali o krađi metalnih ograda sa grobnih mesta i skrnavljenju spomenika. U međuvremenu duž staze je postavljena javna rasveta, sada će groblje biti i ograđeno, a razmišlja se i o uvođenju video nadzora.