Ministarstvo za zaštitu životne sredine: Rekonstrukcija i ugradnja kotla na pelet u školi u Sakulama (video)

Ministarstvo za zaštitu životne sredine: Rekonstrukcija i ugradnja kotla na pelet u školi u Sakulama (video)

BEOGRAD, 18. mart 2022 – Ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović potpisala je ugovore sa lokalnim samoupravama za realizaciju projekata zamene kotlarnica u javnim ustanovama i individualnih ložišta u domaćinstvima širom Srbije, u cilju unapređenja kvaliteta vazduha.

Ispred Opštine Opovo ugovor je potpisala zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov za projekat nabavke, zamene, rekonstrukcije i sanacije kotlarnice za grejanje u 2022. godini, koji se odnosi na rekonstrukciju i ugradnju kotla na pelet u isturenom odeljenju Osnovne škole „Zoran Petrović“ u Sakulama.

„Danas smo u Ministarstvu za zaštitu životne sredine potpisali ugovor koji se tiče realizacije projekta nabavke, zamene i rekonstrukcije kotlova za 2022. godinu. Moram da istaknem da smo od ovog Ministarstva i prošle godine dobili sredstva sa kojima smo zamenili kotlove u osnovnoj školi u Opovu i Predškolskoj ustanovi „Bambi“, kao i projekat sa kojim smo odradili pošumljavanje vetrobranskog pojasa na putu Baranda – Sakule. Ovakvi projekti su jako bitni za naše građane kako zbog energetske efikasnosti, tako i zbog vazduha i sredine u kojoj živimo. Projektni tim biće oformljen u što kraćem vremenskom periodu kako bi što pre krenuli u realizaciju“, izjavila je Simin Damjanov. 

Vujović je istakla da će Ministarstvo kroz dva konkursa sufinansirati ukupno 47 projekata, dodajući da su danas potpisani ugovori za podršku realizaciji 41 projekta u 35 lokalnih samouprava.

„Ovi projekti su izuzetno važni, jer će omogućiti prelazak na ekološki prihvatljivije energente, što će doprineti unapređenju kvaliteta vazduha širom zemlje. Kroz dva konkursa opredelili smo ukupno 350 miliona dinara, a sredstva će biti prebačena odmah nakon potpisivanja ugovora. Cilj je da zamena kotlova krene odmah po završetku grejne sezone. Želim da zahvalim svim opštinama i gradovima na izuzetnoj saradnji i što su ove godine bili spremniji nego prethodne. Drago mi je što pokazuju veliko interesovanje da donesu ekološki projekat u svoju lokalnu zajednicu“, rekla je Vujović.

Ukupna sredstva za realizaciju projekta u Sakulama su 9.799.164 dinara, a Ministarstvo projekat sufinansira sa sedam miliona dinara.

Aleksandar Vučić u Opovu: Predizborni miting u ponedeljak u centru Opova

Aleksandar Vučić u Opovu: Predizborni miting u ponedeljak u centru Opova

Predizborni miting u ponedeljak u centru Opova

OPOVO, 18. mart 2022 – Kako je danas u saopštenju za javnost objavio Opštinski odbor SNS Opovo, u ponedeljak, 21. marta, Aleksandar Vučić, aktuelni predsednik Srbije i predizborni kandidat na predstojećim predsedničkim izborima, održaće miting u Opovu.

Miting će se održati u centru Opova na platou u ulici Borisa Kidriča u 16:30 časova i u to vreme biće zatvoren saobraćaj u centralnoj zoni Opova.

U saopštenju, opovački naprednjaci pozivaju građanstvo da prisustvuje skupu i podrže Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima i izbornu listu čiji je nosilac na parlamentarnim izborima 3. aprila.

Podsetimo, Aleksandar Vučić je posetio Opovo 2019. godine kada je obišao Dom zdravlja Opovo i izgradnju puta Opovo – Debeljača.

vucic_u_opovu_1
Opštinska uprava Opovo: Paketi za tri novorođena dečaka

Opštinska uprava Opovo: Paketi za tri novorođena dečaka

Paketi za tri novorođena dečaka

OPOVO, 18. mart 2022 – U drugoj martovskoj raspodeli paketa za novorođene bebe, Opštinska uprava Opovo je uručila tri paketa za tri dečaka. Dve prinove su februarske i jedna martovska. Bebe su iz Opova, Sakula i Sefkerina.

Pakete su uručili zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov i opštinski odbornik Predrag Ginculj.

FEBRUAR: Vasilije Šćepanović (Sefkerin), Emir Banjaš (Sakule); MART: Aleksa Savić (Opovo).

Sportski vikend: Košarka u subotu, fudbal u nedelju

Sportski vikend: Košarka u subotu, fudbal u nedelju

OPOVO, 18. mart 2022 – Predstojećeg vikenda košarkaši i košarkašice nastupaju u subotu, dok će fudbaleri svoje utakmice igrati u nedelju.

Mlađe pionirke Agros Basketa gostuju u Beogradu gde će se sastati sa ekipom Ras Rakovice, dok će košarkaši Opova 99 u Pančevu dočekati ekipu Partizana iz Šida.

Fudbaleri sakulskog Borca imaju izuzetno teško gostovanje u Šajkašu gde će voditi bitku sa istoimenim klubom, koji je iako novajlija u ligi ove sezone ima dobre rezultate i četiri boda više od Sakuljana.

U nedelju startuje nastavak prvenstva Druge južnobanatske lige Zapad, a naši klubovi imaju izuzetno važne mečeve koji mogu dosta toga rešiti u odnosu na njihove planove i ambicije u daljem toku prvenstva.

Radnički je domaćin lideru lige Omladincu iz Deliblata, dok Opovčani biju bitku sa Mundialom u Pančevu

KOŠARKA: KSB mlađe pionirke / 1. stepen / 2. grupa / 18. kolo   

Beograd, 19. mart (subota) 12:50h; RAS RAKOVICA – AGROS BASKET (Opovo)

KOŠARKA: Druga međuregionalna liga KSV – Jug / 16. kolo

Pančevo (OŠ Jovan Jovanović Zmaj), 19. mart (subota) 18:00h; OPOVO 99 – PARTIZAN (Šid)

FUDBAL: Srpska liga Vojvodina / 18. kolo

Šajkaš, 20. mart (nedelja) 15:00h; BORAC – BORAC (Sakule)

FUDBAL: Druga južnobanatska liga Zapad / 15. kolo

Baranda, 20. mart (nedelja) 15:00h; RADNIČKI – OMLADINAC (Deliblato)

Pančevo, 20. mart (nedelja) 15:00h; MUNDIAL – OMLADINAC 1927 (Opovo)

FUDBAL: pripremne utakmice

Gaj, 20. mart (nedelja) 14:00h; PARTIZAN – TEMPO (Sefkerin)