Briga o deci: Novo dečje igralište u Opovu (video)

Briga o deci: Novo dečje igralište u Opovu (video)

Novo dečje igralište u Opovu

OPOVO, 6. mart 2022 – Izgradnja dečjeg igrališta čiji su radovi startovali krajem prošle godine, završeno je tokom februara i već je postalo omiljeno mesto naših najmlađih sugrađana.

U pitanju je moderan zabavni parkić za decu sa plastičnim spravama i tartan podlogom kako se deca u slučaju pada ne bi povređivala.

Igralište su obišli predsednik opštine Miloš Markov, njegova zamenica Anka Simin Damjanov, predsednik Skupštine opštine Opovo Nenad Josić i njegov zamenik Dragan Ugrinov.

Predsednik opštine ističe značaj izgradnje ovakvih igrališta i najavljuje slične projekte u ostalim opštinskim mestima.

„veliko mi je zadovoljstvo što danas i zvanično obilazim ovo dečje igralište. Lokalna samouprava je po prvi put je uradila jedno dečje igralište po najmodernijim standardima. Na tabli su označene sprave i sadržaji koji se ovde mogu naći, koji su materijali korišćeni, tako da je sve apsolutno testirano i bezbedno za decu. Želimo da nam ovo bude praksa i u ostalim opštinskim mestima, od Opova smo krenuli, možda ćemo ovo igralište u narednom periodu i proširiti, a svakako hoćemo da svako naše naseljeno mesto dobije po jedno ovakvo igralište, moderno, bezbedno i sa sadržajima interesantnim deci. Meni je pre svega zadovoljstvo da kada prošetam vikendom ili popodnevnim satima, vidim da je uvek puno dece, da ga koriste, da se igraju, i to je suština cele ove priče“, izjavio je Markov. 

Igralište ima šest sadržaja i kvalitetnu, meku tartan podlogu.

Kik boks: Uroš Janjić šampion Srbije

Kik boks: Uroš Janjić šampion Srbije

Uroš Janjić šampion Srbije

SEFKERIN, 7. mart 2022 – Osvajanjem zlatne medalje u seniorskoj klasi na Prvenstvu Srbije 5/6. marta, sefkerinski kik bokser Uroš Janjić ostvario je veliki uspeh i sportsko borilački pomak u karijeri.

U muškoj i ženskoj konkurenciji svih klubova iz Srbije u dva ringa, tokom dvodnevnih borbi u disciplini K-1 (sistem nokaut) učestvovao je veliki broj veoma spremnih takmičara.

Zlatna medalja u seniorskoj klasi sa ovog prvenstva i tehnika nokaut meča koju je Janjić ostvario na ovom meču, garancija je za dobar plasman na Evropskom kupu” Serbia – open 18-20 marta 2022″ u Kraljevu.

Vremenske prilike: Danas oblačno i hladno, mestimično sneg i kiša

Vremenske prilike: Danas oblačno i hladno, mestimično sneg i kiša

Danas oblačno i hladno, mestimično sneg i kiša

Srbija, 7. Mart 2022
U Srbiji danas oblačno i hladno, mestimično sa snegom uz manje povećanje visine snežnog pokrivača, a u nižim predelima povremeno se očekuju i kiša i susnežica.

Vetar slab i umeren severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od -3 do 0, najvisa dnevna od 2 do 5 stepeni, saopštio je Republički hidrometerološki zavod.

U Beogradu oblačno i hladno, povremeno sa mešovitim padavinama – kišom, susnežicom i snegom.

Vetar slab i umeren severni i severozapadni. Jutarnja temperatura oko 0, najvisa dnevna oko 4 stepeni.

U Srbiji do 14. marta hladno vreme za prvu polovinu marta sa jutarnjim mrazevima i dnevnom temperaturom u većini mesta od 2 do 5 stepeni. U utorak oblačno, mestimično sa slabim snegom, u nižim predelima i kišom.

U sredu i četvrtak promenljivo sa sunčanim periodima, ali i lokalnom pojavom kratkotrajnih pljuskova snega.

Zatim pretežno sunčano, na istoku i jugoistoku umereno oblačn,o tek ponegde sa slabim snegom.