Druga MRL KSV liga 16. kolo: Opovčani upisali petu prvenstvenu pobedu

Druga MRL KSV liga 16. kolo: Opovčani upisali petu prvenstvenu pobedu

Opovčani upisali petu prvenstvenu pobedu

OPOVO, 19. mart 2022 – U pretposlednjem, 17. kolu, Druge međuregionalne lige KSV – Jug, košarkaši Opova 99, pobedili su kao domaćini u Pančevu ekipu Partizana iz Šida rezultatom 83:62 (24:9; 17:16; 21:20; 21:17).

Opovčani su dobro otvorili utakmicu, napravili prednost od 15 poena u prvoj četvrtini, tako da su u nastavku manje – više održavali prednost i rutinski priveli utakmicu kraju.

Opovčani imaju skor od pet pobeda i 11 poraza, zauzimaju osmu poziciju na tabeli, a u poslednjem kolu gostuju u Kovinu, gde će odigrati meč sa liderom prvenstva Radničkim, koji ove sezone ima maksimalan učinak.

KSB mlađe pionirke 18. kolo: Pobeda Opovčanki u Rakovici

KSB mlađe pionirke 18. kolo: Pobeda Opovčanki u Rakovici

Pobeda Opovčanki u Rakovici

OPOVO, 19. mart 2022 – U okviru 18. kola 2. grupe / 1. stepena KSB lige za mlađe pionirke, košarkašice Agros Basketa pobedile su na gostovanju RAD Rakovicu rezultatom 19:26.

Opovčanke iz 13 utakmica imaju šest pobeda i sedam poraza i već sada su se plasirale za plejof takmičenje.

ONB Opovo: Održana treća kreativna radionica

ONB Opovo: Održana treća kreativna radionica

Održana treća kreativna radionica

OPOVO, 19. mart 2022 – U sklopu projekta likovnih i kretaivnih radionica za decu i odrasle u cilju promocije kulture i umetnosti u našoj lokalnoj zajednici, koji sprovodi opovačka kulturna ustanova, u prostorijama Opštinske narodne biblioteke Opovo održana je treća kreativna radionica, ovog puta za odrasle (+18) na temu linoreza.

Kako ističu učenici radionice, predivna atmosfera i savim dobra zainteresovanost. Nažalost, Olga Reljić zbog bolesti nije mogla da prisustvuje pa je radionicu vodila Jovana Ugrinov koju ćemo upoznati i na nekim narednim radionicama i drugim temama.

Sledeću radionicu vodiće autor aktuelne izložbe “Društvena angažovanost u karikaturi”, Nikola Dragaš, a tema je karikatura. Za ovu radionicu mogu se prijaviti i mlađi i stariji sugrađani.

Ministar Nedimović u Opovu: Neposredan razgovor sa lokalnim poljoprivrednicima (video)

Ministar Nedimović u Opovu: Neposredan razgovor sa lokalnim poljoprivrednicima (video)

Neposredan razgovor sa lokalnim poljoprivrednicima

OPOVO, 19. mart 2022 – Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Branislav Nedimović posetio je Opovo. Ministar je obišao poljoprivredno gazdinstvo braće Dragoslava i Milana Babajanina, gde su ga dočekali predstavnici lokalne samouprave i poljoprivrednici iz cele Opštine Opovo.

Nakon obilaska gazdinstva i razgovora sa domaćinima, ministar je je razgovarao sa prisutnim poljoprivrednicima.

Predsednik opštine Miloš Markov je istakao neposrednu komunikaciju ministra i poljoprivrednika u razgovoru o problemima i potrebama lokalnih poljoprivrednika.

„Poseta ministra pljoptivrede bila je posvećena domaćinstvu Babajanin u Opovu, to su ljudi koji se bave ratarstvoma i obrađuju oko 200 hektara zemlje. Pored domaćina ovde su danas bili i brojni poljoprivrednici iz cele naše opštine, tako da je ministar imao priliku da razgovara, čuje njihove probleme i potrebe i da u neposrednoj komunikaciji pokušaju da ih prevaziđu ali i predstavi programe ministarstva. Mi smo sa aspekta lokalne samouprave sa ministrom razgovarali u vezi projekata koje realizuje lokalna samouprava, pre svega rekonstrukcije atarskih puteva kao i programa u vezi poljoprivrede za koje smo aplicirali. Ističem da imamo zaista dobru saradnju sa Ministarstvom poljoprivrede, a neposredan odnos ministra prema poljoprivrednicima stvara nam dodatne mogućnosti za našu lokalnu samoupravu“, izjavio je Markov.

Prema podacima lokalne samouprave u Opštini Opovo poljoprivredom se bavi oko 60% stanovništva. Babajnini su brojna porodica i svi se bave poljoprivredom.

„Putem konkursa dobili smo sejačicu za žito i konkurisali smo ove godine za navigaciju i rasipač đubriva. Ova poseta ministra znači, ne samo nama, nego i svim lokalnim poljoprivrednicima, posebno što je došao kod nas jer mi se baš bavimo poljoprivredom. Uzgajamo žito, suncokret, soju, uljanu repicu, imamo cveklu, krompir, beli i crni luk. Brat i ja radimo oko 250 hektara, ratarstvo i povrtarstvo i što se tiče poljoprivrede posedujemo svu potrebnu mehanizaciju“, rekao je Dragoslav Babajanin.

U neposrednom razgovoru Nedimović je odgovarao na sva pitanja koja naše poljoprivrednike zanimaju od stočarstava i otkupa mleka do cena goriva i ratarstva.

Smena godišnjih doba: Sutra počinje proleće, obdanica 12 časova i 9 minuta

Smena godišnjih doba: Sutra počinje proleće, obdanica 12 časova i 9 minuta

Sutra počinje proleće, obdanica 12 časova i 9 minuta

Srbija, 19. Mart, 2022
Na severnoj Zemljinoj polulopti sutra u 16 časova i 33 minuta počinje proleće, saopštilo je Astronomsko društvo „Ruđer Bošković”.
U isto vreme za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počinje jesen.
Na dan početka proleća Sunce u Beogradu izlazi u 5 časova i 41 minut, a zalazi u 17 časova i 50 minuta, tako da će obdanica da traje 12 časova i 9 minuta, a noć 11 časova i 5 minuta.
Na dan prolećne ravnodnevice obdanica i noć nisu jednake dužine, jer Zemljina atmosfera prividno uzdiže Sunce iznad horizonta.