Lokalna samouprava: Održana 27. sednica Opštinskog veća Opštine Opovo

Lokalna samouprava: Održana 27. sednica Opštinskog veća Opštine Opovo

Održana 27. sednica Opštinskog veća Opštine Opovo

OPOVO, 15. mart 2022 – Na 27 sednici Opštinskog veća Opštine Opovo usvojeno je 12 zaključaka i rešenja.

Opštinski većnici su razmatrali Izveštaj o radu Opštinske uprave Opovo za 2021. godinu, usvojili su zaključke o usvajanju Prve izmene i dopune Plana javnih nabavki za 2022. godinu, analizu kvaliteta podržanih projekata u oblasti javnog informisanja, pokretanju postupka tehničkog pregleda objekta „Lokalni put Opovo – Debeljača“ radi pribavljanja upotrebne dozvole, pristupanju realizaciji projekta „Projekat saobraćaja i saobraćajne signalizacije na državnom putu II A reda 131 koji prolazi kroz naseljena mesta Opštine Opovo“, utvrđivanju teksta Javnog poziva za dodelu autosedišta za decu – obrazovanju Komisije za sprovođenje postupka odabira korisnika i davanju saglasnosti Domu zdravlja za nabavku medicinske i laboratorijske opreme.

Takođe, usvojena su rešenja o korišćenju tekuće budžetske rezerve po zahtevu Predškolske ustanove „Bambi“ Opovo i mesnih zajednica Sefkerin, Baranda i Sakule.  

Poljoprivreda: Nastavljeni radovi na atarskom putu u Sefkerinu (video)

Poljoprivreda: Nastavljeni radovi na atarskom putu u Sefkerinu (video)

SEFKERIN, 15. mart 2022 – Radovi na sanaciji i adaptaciji glavnog atarskog puta u Sefkerinu su nastavljeni i radi se na finalizaciji ravnanja devastiranih trasa.

Na teren su izašli predsednik opštine Miloš Markov, opštinski odbornik Predrag Ginculj i član Saveta mesne zajednice Sefkerin Jovan Toma.

Toma ističe značaj ovog puta kao i inicijativu lokalnih poljoprivrednika da se uradi sanacija ove trase.

„Sanacija puta koja je startovala jesenas i bila prekinuta zbog zimskog perioda, nastavlja se i radi se finiš sanacije. Na zahtev lokalnih poljoprivrednika put će biti urađen onako kako su tražili. Rekonstrukcija atarskih puteva će se nastaviti i tokom godine, konkurisaćemo za nove projekte, a ovaj put će biti kompletno saniran“, izjavio je Toma.

Kako su radovi u toku, na pojedinim deonicama je otežan saobraćaj i vozila su prinuđena na zaobilaženje.

Centar za socijalni rad Opovo: Potpisan ugovor za rekonstrukciju termičkog omotača objekta

Centar za socijalni rad Opovo: Potpisan ugovor za rekonstrukciju termičkog omotača objekta

NIŠ, 14. mart 2022 – Ministartvo za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opštine Srbije uručilo je u Nišu ugovore o dodeli bespovratnih sredstava u ukupnom iznosu od 320 miliona dinara. Na Javni konkurs se prijavilo svih 44 opština, a sredstva za realizaciju projekata dobilo je 42 nedovoljno razvijene opštine i to za oblasti unapređenja lokalne infrastrukture.

Opštini Opovo odobrena su sredstva za projekat „Rekonstrukcija termičkog omotača objekta Centar za socijalni rad u Opovu“, a ugovor je ispred lokalne samouprave potpisala zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov.

Iznos sufinansirajućih sredstava je 7.917.985 dinara, dok je učešće Opštine Opovo 2.000.000 dinara.

Prvenstvo Srbije u polumaratonu: Lični rekod Spartakovog atletičara Filipa Stankovića

Prvenstvo Srbije u polumaratonu: Lični rekod Spartakovog atletičara Filipa Stankovića

OPOVO, 15. mart 2022 – U Kruševcu je 13. marta održano Prvenstvo Srbije u polumaratonu. Takmičenje je bilo izuzetno masovno, a i konkurencija je bila jaka. Atletski klub “Spartak” predstavljao je Filip Stanković, koji je zauzeo 17. mesto, uz oboren lični rekord za čak četiri minuta.

Filip je deonicu nešto dužu od 21km pretrčao za sat vremena 20 minuta i 44 sekunde. Prvi deo je krenuo rezervisanije, držao je dobar ritam na oko 3:50 po kilometru, na 19 kilometru je bila malo veća kriza, ali je uspešno prebrodio.

Nedelju dana ranije (5. marta) Stanković je na Srebrnom jezeru nastupio u trci na pet kilometra i zauzeo treće mesto, uz takođe oboren lični rekord koji sada iznosi 17:07.