Dobrodošli u kabare: Red priče, red muzike sa Tanjom i Radetom (video)

Dobrodošli u kabare: Red priče, red muzike sa Tanjom i Radetom (video)

Red priče, red muzike sa Tanjom i Radetom

OPOVO, 8. mart 2022 – Kako to već ide kada je kabare u pitanju, red priče, red pesme, a Tanji Bošković i Radetu Marjanoviću ovakav pozorišni format baš ide na ruku. Publika prezadovoljna, više puta na nogama, aplauzi česti i iskreni.

Glumac Rade Marjanović u izjavi za Glas Opova ističe lep prijem i interakciju sa opovačkom publikom.

Dobrodošli u kabare” na duhovit i ironičan način govori o djetinjstvu, ljubavi, prijateljstvu i vremenu o kojem danas često govorimo sa nostalgijom. Predstava je nastala na osnovu tekstova Mome Kapora, Matije Bećkovića, Duška Radovića, Branka Ćopića i kompozicija Đorđa Marjanovića, Lea Martina, Novih fosila…

Foto: Glas Opova, Tanja Bošković

Bioskop: Leto kada sam naučila da letim

Bioskop: Leto kada sam naučila da letim

Leto kada sam naučila da letim

OPOVO, 9. mart 2022 – Na bioskopskom repertoaru Kulturnog centra Opovo je film Leto kada sam naučila da letim. U ponedeljak, 21. marta, biće prikazane dve projekcije od 17:00 i 19:00 časova. Ulaznice po ceni od 350 dinara mogu se kupiti u biblioteci u Opovu.

Leto kada sam naučila da letim je nežna priča o odrastanju i pomirenju. Režija: Radivoje Andrić; Uloge: Klara Hrvanović, Olga Odanović, Snježana Sinovčić, Žarko Laušević.

Udruženje penzionera Opštine Opovo: Druženje povodom Dana žena (video)

Udruženje penzionera Opštine Opovo: Druženje povodom Dana žena (video)

OPOVO, 9. mart 2022 – Povodom Međunarodnog praznika žena, Udruženje penzionera opštine Opovo organizovalo je susret druženja u opovačkom hotelu „Stari Banat“.

Skup su posetili predsednik opštine Miloš Markov i njegova zamenica Anka Simin Damjanov.

Predsednik Udruženja penzionera Žika Nestorović je svim penzionerkama poželeo srećan praznik sa željom da se još dugo godina svi zajedno druže, i takođe zahvalio lokalnoj samoupravi na podršci.

S druge strane Markov je takođe uputio čestitke svim damama i istakao da će lokalna samouprava uvek biti oslonac udruženju penzionera.

Vremenske prilike: Danas oblačno

Vremenske prilike: Danas oblačno

Srbija, 9. mart 2022
Jutro hladno sa mrazem. Tokom dana promenljivo oblačno, pre podne sa sunčanim periodima, posle podne naoblačenje, ali će se zadržati suvo. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od -5 do -2 °C, najviša dnevna oko 5 °C.

U narednih sedam dana zadržava se hladno vreme za prvu polovinu marta sa jutarnjim mrazem i dnevnom temperaturom do kraja sedmice od 4 do 6 °C. U četvrtak promenljivo oblačno uz mogućnost kratkotrajnih pljuskova snega. Od petka pretežno sunčano, a postepeni porast dnevne temperature očekuje se sledeće sedmice.