Fudbalske pripreme: Sefkerinci spremni i ambiciozni u nastavku prvenstva

Fudbalske pripreme: Sefkerinci spremni i ambiciozni u nastavku prvenstva

Sefkerinci spremni i ambiciozni u nastavku prvenstva

SEFKERIN, 28. mart 2022 – U poslednjoj proveri pred početak prolećnog dela prvenstva Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, sefkerinski Tempo je pobedio na gostovanju u Beogradu Mladi Proleter rezultatom 2:4 (0:2). Strelci za Tempo su bili Stefan Marković (17’), Raša Gračanin (44’) i Evruz Krujezi (59’ i 83’).

Trener Tempa Dušan Plazinić je zadovoljan pripremnim periodom i očekuje da njegovi fudbaleri nastave sa dobrim igrama i u prvenstvu.

„Ponosan sam na svoju ekipu. Sa ovom utakmicom završili smo pripreme. Odigrali smo osam mečeva i od toga zabeležili skor od pet pobeda, dve nerešene i jednim porazom. Rivale smo namerno birali iz viših rangova takmičenja, kako bi imali što kvalitetnije utakmice. Prvenstvo dočekujemo spremni i nadamo se dobrim rezultatima“, izjavio je Plazinić.

Tempo narednog vikenda gostuje u Kovinu i ako želi povratak u Drugu južnobanatsku ligu Zapad nema pravo na kiks. Sefkerinci su treći na tabeli sa samo jednim bodom zaostatka za liderom prvenstva.

Zaštita životne sredine: Sanacija deponije Jer u Sefkerinu (video)

Zaštita životne sredine: Sanacija deponije Jer u Sefkerinu (video)

SEFKERIN, 28. mart 2022 – U Sefkerinu su startovali radovi na realizaciji projekta sanacije i rekultivacije deponije Jer, a početni radovi obuhvataju čišćenje i uklanjanje nagomilanog otpada i smeća. U pitanju je jedan od većih projekata iz oblasti zaštite životne sredine koji je sufinansiran sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za zaštitu životne sredine.

Početak radova su obišli predsednik opštine Miloš Markov, opštinski odbornik Predrag Ginculj i predsednik Saveta mesne zajednice Sefkerin Stevan Stankov.

Markov je istakao značaj projekta jer se radi i rekultivacija, ali i postavljanje video nadzora.

„Imali smo priliku da obiđemo početak sanacije deponije Jer u Sefkerinu. Ovo je prva sanacija takvog tipa gde ćemo pored same sanacije raditi i rekultivaciju zemljišta. Ideja nam je da kada završimo ovaj projekat ova lokacija bude trajno bez smeća, odnosno, smeće će se odneti na za to predviđene deponije i radiće se rekultivacija zemljišta. Takođe ono što je novina ovde jeste da ćemo po prvi put postaviti kameru koja će po završetku rekultivizacije nadgledati ovo područje kako se ne bi nastavilo sa odlaganjem smeća na lokaciji koja za to nije predviđena. Mi smo kao lokalna samouprava krajem prošle godine pravilnikom jasno definisali lokacije i istakli gde može da se odlaže smeće, dakle za svako naeljeno mesto postoji lokacija za određene vrste otpada. To su deponije za biorazgradiv otpad dok je za otpad koji nije biorazgradiv zadužen Brantner, tako da je tačno propisano gde se i kako odlaže koja vrsta smeća“, poručio je Markov.

Na pitanje da li će se ovakvi projekti raditi i u ostalim opštinskim mestima, predsednik opštine kaže da je to u planu i da će se tim povodom aplicirati na konkursima.

„Ovakav projekat se prvi put radi jer je podržan i sufinansiran od strane Pokrajinskog sekretarijata za zaštitu životne sredine. Investicija je velika i pitanje je da li bi samostalno mogli da je finansiramo. Međutim konkurisaćemo u narednom periodu za ovakve projekte i kod Pokrajinskog sekretarijata, a već smo to učinili kod Ministarstva za zaštitu životne sredine“, rekao je Markov.

Deponija Jer, osim što je izuzetno površinski velika, toliko se proširila da je i sam poljoprivredni put izmestila tako da se trasa zbog nemogućnosti prolaska pomerila na privatne parcele. Kako je Markov istakao, sanacijom deponije vratiće se i trasa puta i poljoprivrednicima osloboditi parcele koje sada ne mogu da rade.