Vučić u Opovu: Dom zdravlja, škola u Sakulama, sportska hala i linija 110 prioriteti (video)

Vučić u Opovu: Dom zdravlja, škola u Sakulama, sportska hala i linija 110 prioriteti (video)

OPOVO, 21. mart 2022 – Predizborni skup Srpske napredne stranke u Opovu održan je u centru u ulici Borisa Kidriča, a okupljenima se obratio i predsednički kandidat SNS Aleksandar Vučić.

Aleksandra Vučića je na mitingu u centru Opova dočekao veliki broj građana iz Opštine Opovo ali i okoline.

Vučić je na početku svog obraćanja Opovčanima obećao da će biti obnovljen i opremljen Dom zdravlja, rekonstruisana škola u Sakulama, izgrađena sportska sala u Opovu, a linija 110 produžena do Barande i Sakula.

„Što se samog Opova tiče 2019. godine smo dogovorili i onda je krenula korona, ali ćemo taj dogovor sada ispuniti. U najkraćem periodu uložićemo novac u Dom zdravlja u Opovu i biće neuporedivo bolje opremljen nego što je to sada. Uložićemo 1,7 miliona evra u obnovu i opremanje Doma zdravlja u Opovu. Moći ćete roditelje i decu da lečite na najbolji mogući način. U Sakulama ćemo potpuno rekonstruisati osnovnu školu. 200 dece nam ide u tu školu. 750.000 evra smo dogovorili da uložimo u rekonstrukciju škole. Od fiskulturne sale napravićemo višenamensku funkcionalnu salu ovde u Opovu. Nezadovoljan sam što autobuska linija 110 ide na 80 do 90 minuta i što još uvek nije produžena do Barande i Sakula. Dajem reč da će ići na 45 minuta i daće produžiti liniju i do Sakula i Barande“, rekao je Aleksandar Vučić prilikom svog obraćanja građanima Opova.

Pored infrastrukturnih radova u Opštini Opovo, Vučić je govorio o aktuelnoj situaciji u Evropi i Svetu zbog rata u Ukrajini i da Srbija mora voditi računa pre svega o sebi i svojim interesima.

„Mi moramo da brinemo o budućnosti Srbije, neko mora da vodi računa o tome, nekome Srbija mora da bude važnija i od lične sujete i od svega drugog. Zato mi možemo da odgovaramo samo svojom odgovornošću i ozbiljnošću“, naveo je Vučić.

Kako je naveo, sukobi provokacije i napadi su stalni, a Srbija mora da izbegne takve stvari, kako bi sačuvala stabilnost zemlje.

„Bezbroj puta je Srbija plaćala cehove, a vreme je da brinemo o sebi. Vreme je da brinemo o ovom malom dečaku koji je ovde suze pustio, da ima više radosti u budućnosti, a ne da mislimo na muke kakvim ćemo biti izloženi“, rekao je Vučić.

Nacionalna služba za zapošljavanje: Isplata redovne i privremene novčane naknade za februar

Nacionalna služba za zapošljavanje: Isplata redovne i privremene novčane naknade za februar

Isplata redovne i privremene novčane naknade za februar

Beograd, 21. mart 2022.
Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da će preko Banke Poštanska štedionica izvršiti isplatu redovne i privremene novčane naknade za mesec februar 2022. godine.

Redovna novčana naknada za nezaposlena lica biće ispaćena u utorak 22.03.2022. godine, dok će privremena novčana naknada za lica koja žive na i izvan teritorije AP Kosova i Metohije biti isplaćena u sredu 23.03.2022. godine.

Svetski dan šuma: Druženje osnovaca i šumara u Opovu

Svetski dan šuma: Druženje osnovaca i šumara u Opovu

Druženje osnovaca i šumara u Opovu

OPOVO, 21. mart 2022 – Povodom Svetskog dana šuma, u prostorijama Šumske uprave Opovo ali i na terenu družili su se učenici četvrtog razreda OŠ „Dositej Obradović“ Opovo i naši šumari.

Saradnja škole i Šumske uprave Opovo traje dugi niz godina kroz edukativna druženja, a posebno u akcijama ozelenjavanja i pošumljavanja školskih dvorišta, parkova i drugih javnih površina.

U edukativnom delu šumari su govorili o značaju šuma za biodiverzitet i ekosistem, zaštitu životne sredine i značaju šuma kao pluća planete i nezaobilaznog činioca u sprečavanju negativnih klimatskih promena, a takođe, tema je bila i održiva proizvodnja i potršnja. Nakon toga, deca i šumari su u školskom dvorištu posadili 10 novih sadnica i to pet lišćara i pet četinara.

Za obeležavanje Svetskog dana šuma simbolično je odabran 21. mart, početak proleća koji ujedno simbolizuje buđenje prirode i vegetacije, nov početak i večito obnavljanje života, podseća se u saopštenju “Srbijašume”.

Tema ovogodišnjeg Svetskog dana šuma je “Šume i održiva proizvodnja i potrošnja” pod sloganom “Izaberi odrzivo drvo za ljude i planetu”.

Obeležavanje ovog dana pokrenula je Generalna skupština evropske konfederacije poljoprivrede 1971. godine.

Organizacija UN za hranu i poljoprivredu – FAO, prihvatila je ovu inicijativu smatrajući da će time doprineti jačanju svesti kod najšire javnosti o značaju šuma i njenoj vrednosti i ulozi za čoveka – zaštitnoj, proizvodnoj i rekreativnoj.

Kulturni centar Opovo: Dečja predstava „Malo kraljevstvo“ 27. marta

Kulturni centar Opovo: Dečja predstava „Malo kraljevstvo“ 27. marta

Dečja predstava „Malo kraljevstvo“ 27. marta

OPOVO, 21. mart 2022 – Na sceni Kulturnog centra Opovona programu je nova predstava za decu „Malo kraljevstvo“.

Predstava u izvođenju Pozorištanca „Jelenica“ odigraće se u nedelju, 27. marta, sa početkom u 12:00 časova. Ulaznice po ceni od 250 dinara mogu se kupiti u prostorijama biblioteke u Opovu i Kulturnom centru Opovo.

Malo kraljevstvo je puno života, radosti i boja.U njemu žive Ben, princeza Holi i dadilja Šljivka.

Ben i Holi su najbolji drugari i uvek su raspoloženi za igru i zabavu. Dadilja Šljivka ih kroz šalu uči raznim običajima vila i patuljaka. Ponekad upotrebi čaroliju, ali to ne bude svaki put zabavno. Ovoga puta je zahvaljujući čaroliji završila u kavezu veštice Verice. Ben i Holi pokušavaju, uz pomoć raznih trikova, veština, vilinskog plesa i muzike patuljaka, da odobrovolje vešticu Vericu i da oslobode dadilju Šljivku. Na kraju u tome uspevaju, ali uz mnogo poteškoća.

Predstava je edukativnog tipa. Sadrži pet songova sa koreografijom. Namenjena je deci od dve do deset godina.

Košarka: U utorak utakmica Agros Basket – Radivoj Korać

Košarka: U utorak utakmica Agros Basket – Radivoj Korać

U utorak utakmica Agros Basket – Radivoj Korać

OPOVO, 21. mart 2022 – U okviru KSB prvenstva za mlađe pionirke, u utorak, 22. marta, odigraće se zaostala utakmica 17. kola između ekipa Agros Basket i Radivoj Korać.

Utakmica se igra u sportskoj sali OŠ „Dositej Obradović“ u Opovu, a termin je 20:30 časova.