Fudbal: Sefkerinci ugostili Borac iz Republike Srpske

Fudbal: Sefkerinci ugostili Borac iz Republike Srpske

Sefkerinci ugostili Borac iz Republike Srpske

SEFKERIN, 12. mart 2022 – Tempo je u uzvratnoj utakmici dočekao Borac (Trnjaci) tako da su Sefkerinci imali priliku da gledaju meč sa ekipom iz Republike Srpske.

Domaćin je pobedio rezultatom 4:1 (2:0), a strelci za Tempo su bili Radomirović (31’), Gračanin (40’), Marković (70’) i Todorovski (85’).

Tempo je nastupio u sastavu Šiđanin, Jovanov, Dačić, Simeon, Arsić, Stanisavljević, Marković, Krujeziju, Radomirović, Gračanin, Stojić, a u igru su ušli Mladenović i Todorovski.

ONB Opovo: Održana druga kreativna radionica za decu na temu linoreza

ONB Opovo: Održana druga kreativna radionica za decu na temu linoreza

Održana druga kreativna radionica za decu na temu linoreza

OPOVO, 12. mart 2022 – U sklopu projekta likovnih i kretaivnih radionica za decu i odrasle u cilju promocije kulture i umetnosti u našoj lokalnoj zajednici, koji sprovodi opovačka kulturna ustanova, u prostorijama Opštinske narodne biblioteke Opovo održana je druga kreativna radionica za decu na temu linoreza.

Kao i prethodne subote, radionicu je vodila primenjeni umetnik i dizajner Olga |Reljić, a deca su uživala u radu ispoljavajući svoj kreativni potencijal.

Cilj ovih radionica je upoznavanje dece sa osnovnim konceptom nastanka umetničkog dela kao i primena u savremenom životu, stvaranje priče na zadatu temu,vizuelizacija naracije, izrada predmeta, kao i diskusija i analiza radova. Kroz praktičan sa edukatorima/umetnicima iz različitih oblasti, upoznajemo proces nastanka umetničkog dela. Kreativne radionice pružaju deci i mladima prostor, vreme, materijale i stručnu podršku. Evo nekoliko važnih razloga zašto deci treba pružiti mogućnost da se bave umetnošću i zanatima.

Projekat se nastavlja naredne subote, takođe sa tehnikom linoreza ali za uzrast 18+.

Prijave se vrše pozivom na broj telefona 063 10 68 319 ili na mejl kulturnicentaropovo@gmail.com.

Javna rasveta: Pet novih reflektora u parkovskoj zoni Barande (video)

Javna rasveta: Pet novih reflektora u parkovskoj zoni Barande (video)

Pet novih reflektora u parkovskoj zoni Barande

BARANDA, 12. mart 2022 – Uređenje parkovske zone U Barandi se nastavlja postavljanjem reflektora. Tri reflektora su montirana oko hrama srpske pravoslavne crkve i svetosavskog doma što će imati i funkcionalni i estetsko – vizuelni efekat.

Radove na montiranju nove rasvete obišli su predsednik opštine Miloš Markov, njegov pomoćnik Nebojša Kovačević i predsednik Saveta mesne zajednice Baranda Momčilo Vujčin.

Starešina hrama u Barandi, protonamesnik Nebojša Vujinov se zahvalio lokalnoj samoupravi na novoj javnoj rasveti i konkursnom sufinansiranju za novi projekat na obnovi objekta hrama.

„Pre svega bih se zahvalio predsedniku opštine i njegovim saradnicima iz lokalne samouprave, kao i Mesnoj zajednici Baranda, nastavili su i uradili ono što su obećali, postavljeni su oko crkve i svetosavskog doma reflektori i na taj način osvetlili i uveličali ova zdanja, a ujedno ulepšali i sam centar Barande. Inače, u ovoj godini planirali smo sečenje vlage u hramu, što je poteklo iz inicijative naše crkvene opštine, i uz podršku mesne zajednice i lokalne samouprave, projekat nam je odobren i krajem marta krećemo sa radovima“, poručio je sveštenik Vujinov.

Pored tri reflektora kod crkve, montirana su još dva oko pejzašnog vrta gde se nalaze kamena slova sa natpisom Barande i jarboli sa zastavama. 

Putevi Srbije: Na Pančevačkom mostu sutra radovi na pregledu konstrukcije

Putevi Srbije: Na Pančevačkom mostu sutra radovi na pregledu konstrukcije

Na Pančevačkom mostu sutra radovi na pregledu konstrukcije

Beograd, 12. Mart 2022
Na Pančevačkom mostu će se sutra u oba smera izvoditi radovi na detaljnom pregledu konstrukcije mosta, najavili su iz Puteva Srbije.

Kako je danas saopštilo to javno preduzeće, radovi će se izvoditi od osam do 15 časova naizmenično u preticajnoj i voznoj saobraćajnoj traci, a saobraćaj će se odvijati u drugoj (slobodnoj) traci.

Koronavirus: Od danas bez Covid propusnica, maske samo preporuka

Koronavirus: Od danas bez Covid propusnica, maske samo preporuka

BEOGRAD, 12. marta (Tanjug) – U skladu s odlukom Kriznog štaba o ublažavanju kovid mera, od danas se ukidaju kovid propusnice i ograničenje broja ljudi u zatvorenim prostorima.

Na snazi su i dalje preporuka nošenja maski u zatvorenim prostorima, kao i karantin od sedam dana.

Članica Kriznog štaba ministarka Darija Kisić-Tepavčević rekla je nakon sednice štaba u četvrtak da je zabeleženo smanjenje svih parametara, od broja pregleda, do broja hospitalizovanih u odnosu na broj potvrđenih kovid slučajeva.

Rekla je da su bolnice počele da se vraćaju normalnom režimu rada, i da su u ovom momentu kovid bolnice praktično novoizgrađene za vreme pandemije Batajnica, Novi Sad i Kruševac.

“Sve to uslovilo je da se dođe do ublažavanja svih protivepidemijskih mera. Od subote ukida se važenje kovid propusnica. Na skupovima u zatvorenim prostorijama ukida se limit broja osoba, i tako će od subote svi bioskopi i pozorišta moći da rade po normalnom režimu”, objasnila je ona.

Kisić Tepavčević je rekla da je odlučeno da ostaje preporuka nošenja maski u zatvorenim prostorima, kao i da je na snazi karantin u trajanju od sedam dana.

Kada je reč o putnicima u međunarodnom saobraćaju, prema njenim rečima, mere ostaju na snazi, odnosno za ulazak u zemlju obavezni su dokaz o vakcinaciji, dokaz o preležanoj bolesti ili odgovarajući serološki test.

Prenela je i da je preporuka Nacionalnog komiteta za imunizaciju uvođenje dodatne buster doze, za starije od 18 godina četvrta doza.

“Ta druga buster doza, može da se dobije pet meseci posle prve, a odnosi se pre svega na one koji su pod većim rizikom od težeg oboljenja”, objasnila je Kisić Tepavčević.

Ona je rekla i da je preporuka Komiteta uvođenje buster doze za vakcinaciju dece od 12 do 18 godine.