Radovi na opovačkim grobljima: Ograđivanje i betoniranje staza i prilaza (video)

29/03/2022

Ograđivanje i betoniranje staza i prilaza

OPOVO, 25. mart 2022 – Tokom poslednje dekade marta sprovode se radovi na uređenju velikog i malog groblja u Opovu.

Radove su obišli predsednik opštine Miloš Markov i vd direktor JP „Mladost“ Opovo Igor Vujić.

Na velikom groblju radnici komunalnog preduzeća izvode radove na postavljanju ograde i betoniranju prilaza i staza. Direktor JP „Mladost“ kaže da je ovo nastavak projekta proširenja velikog groblja od prošle godine i da je naredna faza postavljanje mobilijara i sadnica.

„Na velikom groblju smo nastavili radove na novoj parceli pravoslavnog dela groblja. Prošle godine smo otvorili tu parcelu i počeli smo da radimo staze, a sada smo nastavili sa uređenjem, betoniranjem novih staza, stavili smo ogradu sa ulice, trotoare ispred, prilaz preko kanala, tako da sada tu može da se priđe na glavni ulaz. Očekuje nas nastavak uređenja, planiramo da uradimo glavnu kapiju i postavljanje mobilijara u vidu klupa i kanti za odlaganje smeća, kao i sadnja niskog rastinja – četinara“, izjavio je Vujić.

Postavljanje ograde na malom groblju

Nastavljeni su i radovi na postavljanju ograde na malom groblju u Opovu. Krajem prošle godine postavljena je ograda na levoj – severoistočnoj strani, a sada su u toku radovi na ograđivanju desne – jugozapadne strane.

PROČITAJTE JOŠ:


Montiranje tribina i izgradnja mini piča u Sefkerinu


„Na malom groblju Opština je prošle godine obezbedila sredstva za ograđivanje leve strane, a sada je nastavljeno ograđivanje desne strane. Komunalno preduzeće je uradilo pripremne radove nakon čega su krenuli radovi na postavljanju ograde, tako da će i leva i desna strana biti ograđene sa žičanim panelima, odnosno panelnom ogradom, pa će i malo groblje biti kompletno ograđeno“, poručio je Vujić.

Zbog svog perifernog položaja malo groblje je godinama na meti huligana i kradljivaca metala, i nažalost često smo izveštavali o krađi metalnih ograda sa grobnih mesta i skrnavljenju spomenika. U međuvremenu duž staze je postavljena javna rasveta, sada će groblje biti i ograđeno, a razmišlja se i o uvođenju video nadzora.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije