Hola Serbia: Kako je jedan Čileanac video Ovčarski dan (video)

29/03/2022

SAKULE, 29. mart 2022 – Pored brojnih snimatelja i fotoreportra koji su pratili ovogodišnji Ovčarski dan u Sakulama našao se i jedan Čileanac. U pitanju je Eksekjel Videla, koji u Srbiji živi tri godine, a u slobodno vreme putuje Srbijom, posećuje razna mesta i manifestacije, snima i to objavljuje u želji da našu zemlju predstavi svojim zemljacima u Južnoj Americi. A kako Eksekjel vidi Srbiju i kako govori naš jezik možete čuti u razgovoru koji smo vodili sa ovim simpatičnim Čileancom.

„Zovem se Eksekjel Videla, Čileanac sam i živim ovde u Srbiji tri godine. Trenutno radim jedan projekat u Beogradu, ali ono što najviše volim da radim je da putujem po Srbiji, da posećujem sela, da idem po manifestacijama. Danas se održava Ovčarski dan i ja jako verujem da mi stranci na ovakvim manifestacijama naučimo puno. Možemo da vidimo svašta u jednoj manifestaciji: hranu, folklor, igre, takmičenja i sve“, kaže Videla.

Na pitanje šta i koliko ljudi u Južnoj Americi znaju o Srbiji, Eksekjel kaže da je to malo, a njegove priloge možemo gledati na instagramu i youtube.

„Ja bih rekao da je to slabo i ono što nažalost znaju je uglavnom ono što se dešavalo u devedesetim godinama. Mene možete gledati na instagramu i youtube, nalog se zove hola.serbia. Tu objavljujem sav svoj materijal kada putujem po Srbiji sa ciljem da je približim ljudima u Latinskoj Americi“, rekao Videla.

Na kraju šta reći osim pratite hola.serbia

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije