Dobro došli  u Sakule!

Dobro došli u Sakule!

Dobro došli u subotu u Sakule

SAKULE, 26. mart 2022 – Povodom održavanja 24. Ovčarskog dana, u Sakulama su postavljeni veliki bilbordi.

Manifestacija se održava u subotu 26. marta sa bogatim programom:

08:00h Početak takmičenja u kuvanju čobanca, smotra ovaca i krava

09:00h Izložba narodnih radinosti

09:15h Smotra sitnih životinja i ptica

09:30h Kulturno umetnički program

10:00h Izložba poljoprivredne mehanizacije

11:00h Svečano otvaranje manifestacije i proglašenje pobednika smotre ovaca, krava i pulina

13:00h Trka na magarcima

Tokom celog dana goste će uveseljavati kulturno umetnička društva tradicionalnom igrom i pesmom. Takođe, biće organizovana tombola kod bine. Tokom celog dana biće otvorena izložba dela Zorana Petrovića u Sali MZ Sakule.

Sportska infrastruktura: Montiranje tribina i izgradnja mini piča u Sefkerinu (video)

Sportska infrastruktura: Montiranje tribina i izgradnja mini piča u Sefkerinu (video)

Montiranje tribina i izgradnja mini piča u Sefkerinu

SEFKERIN, 25. mart 2022 –  U okviru sportskih terena u centru Sefkerina u toku su radovi na dogradnji i izgradnji nove sportske infrastrukture.

Na rukometno – košarkaškom igralištu sprovodi se finalizacija na montiranju tribina, kao i početak radova na podlozi mini pič terena, a radove su obišli predsednik opštine Miloš Markov, opštinski odbornik Predrag Ginculj i predsednik Saveta mesne zajednice Sefkerin Stevan Stankov zajedno sa svojim saradnicima.

Predsednik saveta mesne zajednice Stevan Stankov ističe benefite nove sportske infrastrukture, kako za sportiste, tako i za gledaoce, a posebno za rekreativce i decu školskog uzrasta.

„Obišli smo aktuelne radovei vrlo smo zadovoljni realizacijom ovih projekata. Tribine će služiti i sportistima i gledaocima, ali i rekreativcima i školskoj deci koja na ovim terenima imaju fiskulturnu nastavu. Radovi se izvode u organizaciji mesne zajednice, a uz podršku lokalne samouprave. Takođe, krenuli su radovi i na izgradnji mini pič terena gde se trunutno odvijaju radovi na izgradnji podloge“, izjavio je Stankov.

Tribine se sastoje iz dve celine, svaka dužine po sedam metara u dva reda i procenjeni kapacitet im 60 do 80 gledalaca.

Tamara Lujak: U svetu mitologije Starih Slovena i Srba

Tamara Lujak: U svetu mitologije Starih Slovena i Srba

U svetu mitologije Starih Slovena i Srba

OPOVO, 24. mart 2022 – U prostorijama Opštinske narodne biblioteke u Opovu održan je književni susret i predstavljanje dve knjige Tamare Lujak – Rečnik srpskih mitoloških bića i Rečnik slovenske mitologije, čiji je izdavač Laguna.

Autorka je nakon kratkog uvoda vrlo brzo uspostavila interakciju sa prisutnima (među kojima je bilo najviše mladih) tako da je u neposrednom razgovoru bilo dosta pitanja na koje je odgovarala. Mada je tema bila više naučna, priutni su pokazali veliko interesovanje za ove teme, pa se tako, između ostalog, razgovaralo o vilama, vampirima, demonima, starim bogovima, njihovim personifikacijama i svemu što čini bogatu mitološku folkloristiku Srba i Starih Slovena.

Tamara Lujak (1976, Beograd) je po obrazovanju arheolog, piše kratke priče, aforizme, epigrame, haiku, književne prikaze i dr. Bavi se prevođenjem. Književnik, novinar, saradnik i urednik mnogih časopisa. Objavljivana u časopisima, zbornicima i antologijama.

Kulturni centar Opovo: Dečja predstava „Malo kraljevstvo“ u nedelju

Kulturni centar Opovo: Dečja predstava „Malo kraljevstvo“ u nedelju

Dečja predstava „Malo kraljevstvo“ u nedelju

OPOVO, 21. mart 2022 – Na sceni Kulturnog centra Opovona programu je nova predstava za decu „Malo kraljevstvo“.

Predstava u izvođenju Pozorištanca „Jelenica“ odigraće se u nedelju, 27. marta, sa početkom u 12:00 časova. Ulaznice po ceni od 250 dinara mogu se kupiti u prostorijama biblioteke u Opovu i Kulturnom centru Opovo.

Malo kraljevstvo je puno života, radosti i boja.U njemu žive Ben, princeza Holi i dadilja Šljivka.

Ben i Holi su najbolji drugari i uvek su raspoloženi za igru i zabavu. Dadilja Šljivka ih kroz šalu uči raznim običajima vila i patuljaka. Ponekad upotrebi čaroliju, ali to ne bude svaki put zabavno. Ovoga puta je zahvaljujući čaroliji završila u kavezu veštice Verice. Ben i Holi pokušavaju, uz pomoć raznih trikova, veština, vilinskog plesa i muzike patuljaka, da odobrovolje vešticu Vericu i da oslobode dadilju Šljivku. Na kraju u tome uspevaju, ali uz mnogo poteškoća.

Predstava je edukativnog tipa. Sadrži pet songova sa koreografijom. Namenjena je deci od dve do deset godina.

Sportski vikend: Dan odluke za Omladinac, Sakuljani traže prvu prolećnu pobedu

Sportski vikend: Dan odluke za Omladinac, Sakuljani traže prvu prolećnu pobedu

Dan odluke za Omladinac, Sakuljani traže prvu prolećnu pobedu

OPOVO, 25. mart 2022 – Ovog vikenda igraju se fudbalske prvenstvene utakmice Srpske lige Vojvodina i Druge južnobanatske lige Zapad, kao i pretposlednje kolo košarkaške Druge međuregionalne lige – Jug.

Sakulski Borac dočekuje Jedinstvo iz Stare Pazove i nakon dva remija i jednog poraza traže prvu prolećnu pobedu. Sakuljani su izraziti favoriti u ovom meču i zaista, sve sem pobede domaćina bilo bi veliko iznenađenje.

Meč sa Pobedom iz Samoša za opovački Omladinac je „biti il’ ne biti“. Opovčani imaju imperativ pobede jer moraju da osvoje sva tri boda kako bi se bodovno izjednačili sa Pobedom i nastavili borbu za opstanak. Imaju prednost domaćeg terena, u prošlom kolu su odigrali dobro, tako da su šanse na njihovoj strani.

Radnički će imati neugodan meč u Mramorku i ako još uvek imaju ambicije za baraž potrebna im je pobeda.

Sefkerinski Tempo gostuje na Zvezdari gde će sa Mladim proleterom imati poslednju proveru pred početak prvenstva Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo.

Opovački košarkaši gostuju u Kovinu gde će imati susret sa liderom prvenstva, koji je do sada imao maksimalan broj pobeda, tako da nemaju previše šansi.

Srpska liga Vojvodina / 19. kolo

Sakule, 27. mart (nedelja) 15:00h; BORAC – JEDINSTVO (Stara Pazova)

Druga južnobanatska liga Zapad / 16. kolo

Opovo, 27. mart (nedelja) 16:00h; OMLADINAC 1927 – POBEDA (Samoš)

Mramorak, 27. mart (nedelja) 15:00h; PROLETER – RADNIČKI (Baranda)

Pripremne utakmice

Beograd (Sportski centar Inge, Zvezdara), 27. mart (nedelja) 11:00h; MLADI PROLETER – TEMPO (Sefkerin)

Druga međuregionalna liga KSV – Jug / 17. kolo

Kovin, 27. mart (nedelja) 18:00h; RADNIČKI – OPOVO 99