Razvoj usluga socijalne zaštite: Za Opovo odbrena sredstva od 1,4 miliona dinara

Razvoj usluga socijalne zaštite: Za Opovo odbrena sredstva od 1,4 miliona dinara

BEOGRAD/OPOVO, 18/22. mart 2022 – Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja potpisalo je sa predstavnicima 146 lokalnih samouprava ugovore o namenskim transferima, kojima je za razvoj usluga socijalne zaštite na lokalnom nivou opredeljeno 500 miliona dinara.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić rekla je da je raspodela sredstava lokalnim samoupravama primer zajedničkog rada na razvoju usluga socijalne zaštite i usmeravanja podrške onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov potpisala ugovor

„Nadamo se da će do kraja godine biti obezbeđena i dodatna finansijska sredstva za ovakvu vrstu podrške, pošto se pokazalo da ovakav način rada i namenski transferi itekako daju rezultate“, istakla je ministarka Kisić.

Ispred Opštine Opovo ugovor o namenskim transferima, kojima mogu da se finansiraju usluge socijalne zaštite iz nadležnosti jedinice lokalne samouprave, potpisala je zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov, a odobrena sredstava za Opštinu opovo iznose 1.407.515 dinara.

Simin Damjanov ističe da će ova sredstva značajno unaprediti razvoj socijalnih usluga na teritoriji Opštine Opovo. 

Opština Opovo promoviše e-usluge umesto odlaska na šalter

Opština Opovo promoviše e-usluge umesto odlaska na šalter

Ovi članci nastali su uz pomoć Evropske unije. Centar za razvoj demokratskog društva Europolis je jedini odgovoran za sadržaj članka i ona ni u kom pogledu ne predstavlja stav Evropske unije.
Opovo, 22. mart 2022

Nakon istraživanja utvrđeno je da građani Opova u najvećoj meri ipak biraju odlazak na šalter umesto korišćenja elektronskih usluga. Putem ovog kratkog video klipa pokazaćemo kako da neke od javnih usluga obavite sa svog telefona ili računara i tako uštedite i svoje vreme i svoj novac.