Druga južnobanatska liga Zapad: Poraz Radničkog u Mramorku

Druga južnobanatska liga Zapad: Poraz Radničkog u Mramorku

Poraz Radničkog u Mramorku

Mramorak, 26. mart 2022 – Poraz Rdničkog u Mramorku i verovatno opraštaj od baraža.

Na gostovanje u Mramorak Baranđani su otišli sa 12 igrača (?), a već u petom minutu poverdio se Cukić.

I tako oslbljeni odolevali su do 83. minuta kada je domaćin poveo, a u finišu meča drugim pogotkom potvrdio pobedu.

PROLETER (Mramorak) – RADNIČKI (Baranda) 2:0 (0:0)

24. ovčarski dan: Nakon dve godine pauze ovčari ponovo u Sakulama (video)

24. ovčarski dan: Nakon dve godine pauze ovčari ponovo u Sakulama (video)

Nakon dve godine pauze ovčari ponovo u Sakulama (video)

SAKULE, 26. mart 2022 – Nakon dve godine pauze zbog pandemije koronavirusa u Sakulama je ponovo održana manifestacija Ovčarski dan.

Kao jedna od najvećih poljoprivrednih manifestacija i stočnih sajmova u Banatu i Vojvodini, Ovčarski dan je i ovog puta okupio veliki broj posetilaca.

Tradicionalno ovu manifestaciju koja se održava u poslednjoj dekadi marta prati sunčan dan, pa je tako bilo ovog puta. Već u 8:00 časova stratovali su takmičari u kuvanju ovčarskog paprikaša – čobanca, a 50 ekipa se takmičilo za prestižnu titulu sada već ovog retkog kulinarskog specijaliteta.  

Oko 9:00 časova svet je počeo da se okuplja, a u takmičarskim boksovima na platou kod porte već su bile spremne kolekcije ovaca uzgajivača iz celog regiona.

Manifestaciju su posetili i obišli predstavnici lokalne samouprave i Mesne zajednice Sakule. Manifestaciju je najavio predsednik Udruženja „Stoačar“ iz Sakula Srba Stanojev, a otvorio predsednik opštine Miloš Markov.

Ispred organizatora Vojkan Prvulj je rekao da tradicionalno ovu manifestaciju prati lepo vreme i da su se potrudili da nakon dve godine pauze Ovčarski dan bude na nivou prethodnih. S druge strane, predsednik opštine Opovo Miloš Markov ističe da lokalna samouprava kontinuirano podržava ovu manifestaciju, kao i sve manifestacije od lokalnog značaja tokom godine.

Pored smotre ovaca, na pijačnom platou održana je smotra sitnih životinja i ptica, duž glavne ulice izložba poljoprivredne mehanizacije, a duž parkovskih staza smestili su se brojni štandovi u okviru prodajnog bazara. Naravno, tu su bili i neizbežni štandovi sa roštiljom i pečenjem tako da niko ne ode gladan.

U okviru kulturnih sadržaja na velikoj bini održavao se folklorni festival gde su nastupala kulturno umetnička društva, na bazaru je priređena izložba narodne radinosti udruženja žena iz južnog Banata, u prostorijama mesne zajednice mogla se pogledati izložba slika i skulptura Zorana Petrovića, a u sakulskoj crkvi poznati ikonostas Konstantina Pantelića.

Na kraju sakulski derbi, popularna trka na magarcima koja je po običaju privukla najveću pažnju. Među brojnim reporterima našao se i jedan čileanksi novinar.

Derbi je održan u tri kategorije, a pobednici su, kao i svaki put, zavisili od raspoloženja svojih magaraca.   

Kulturni klub ONB Opovo: Održana četvrta kreativna radionica na temu karikature

Kulturni klub ONB Opovo: Održana četvrta kreativna radionica na temu karikature

Održana četvrta kreativna radionica na temu karikature

OPOVO, 26. mart 2022 – U prostorijama Opštinske narodne biblioteke Opovo održana je četvrta kreativna radionica u okviru Kulturnog kluba ONB Opovo.

Tema ove radionice je bila karikatura i životinje, a učestvovalo je 11 učesnika, dvoje odraslih i devetoro dece.

Radioničar je bio naš poznati karikaturista i ilustrator iz Pančeva Nikola Dragaš.

„Radili smo životinje u karikaturi. Imali smo zadatak da kod životinja zamenimo njihov alat, kljun, surlu, kandžu, itd, nekim instrumentom ili predmetom. Polaznici su bili veoma uspešni, tako da smo došli do dobrih rezultata“, izjavio je Dragaš nakon održavanja radionice karikature.