Srpska liga Vojvodina 16. kolo: Podela bodova u Pančevu

Srpska liga Vojvodina 16. kolo: Podela bodova u Pančevu

Podela bodova u Pančevu

PANČEVO, 5. mart 2022 – Na startu prolećnog dela sezone, u Pančevu su Dinamo 1945 i sakulski Borac podelili bodove. Utakmica se završila nerešenim rezultatom 1:1.

REZULTATI 16. kola: OFK Bečej 1918 – Borac (Š) 1:1; OFK Stari Grad – Jedinstvo (SP) 1:0; Dinamo 1945 – Borac (S) 1:1; Radnički (Zr) – Hajduk 1912 1:1; OFK Vršac – Omladinac 1:0; Feniks 1995 – 1. Maj Ruma 0:0; Tekstilac – Radnički 1912 1:1; Tisa – OFK Kikinda (nedelja)

TABELA: 1. OFK Vršav (37); 2. Feniks 1995 (34); 3. OFK Bečej 1918 (31); 4. Tekstilac (30); 5. Omladinac (28); 6. Borac (Š) (27); 7. Radnički 1912 (26); 8. Borac (S) (23); 9. 1. Maj Ruma (22); 10. Tisa (19); 11. OFK Kikinda (16); 12. OFK Stari Grad (15); 13. Dinamo 1945 (14); 14. Radnički (Zr) (14); 15. Jedinstvo (SP) (13); 16. Hajduk 1912 (11).

Rekonstrukcija atarskih puteva: Radovi na novoj deonici puta u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva: Radovi na novoj deonici puta u Sakulama (video)

Radovi na novoj deonici puta u Sakulama

SAKULE, 5. mart 2022 – U okviru projekta rekonstrukcije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo u toku su radovi na novoj deonici na lokalitetu Polje – Jarne u sakulskom ataru.

Radove su obišli predsednik opštine Miloš Markov, njegova zamenica Anka Simin Damjanov, opštinska većnica Vesna Stanojev, predsednik Saveta mesne zajednice Sakule Milorad Ješin i članovi Saveta Srba i Slobodan Stanojev.

Kao član Saveta mesne zajednice Sakule i poljoprivrednik Srba Stanojev ističe značaj uređenja ovog puta za sakulske poljoprivrednike.

„Prvo bih ispred Saveta mesne zajednice pozdravio ljude iz opštine koji su pomogli da se svake godine rade atarski putevi u Sakulama, mada smo imali jednu pauzu zbog korone. Sada se radi oko 400 – 500 metara atarskog puta i to je velika radost za poljoprivrednike jer je na ovoj deonici bilo rupa od 30 cm dubine, tako da je jako nezgodno bilo proći i traktorima, tako da će nam ovo sada značajno pomoći da brže stignemo do njiva jer mehanizacija trpi taj transport i zaista nam mnogo znači“, izjavio je Stanojev.

Radove na uređenju atarskog puta izvodi firma Bajići kop.

ONB Opovo: Održana kreativna radionica za decu na temu tehnike linoreza

ONB Opovo: Održana kreativna radionica za decu na temu tehnike linoreza

Održana kreativna radionica za decu na temu tehnike linoreza

OPOVO, 5. mart 2022 – U okviru projekta likovnih i kretaivnih radionica za decu i odrasle u cilju promocije kulture i umetnosti u našoj lokalnoj zajednici, koje organizuje Opštinska narodna biblioteka Opovo, danas je održana prva kreativna radionica za decu do 12 godina, koju je vodila Olga Reljić (diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu), grafički i web dizajner i dizajner knjiga.

Tema ove kreativne radionice je bila linorez, deca su veoma lepo prihvatila edukaciju, tako da je naredne subote najavljena još jedna kreativna radionica na istu temu, koja će se održati od 11 do 13 časova u prostorijama biblioteke u Opovu, a prijave se vrše pozivom na broj telefona 063 10 68 319 ili na mejl kulturnicentaropovo@gmail.com.

Svaka radionica biće posebno najavljena, kao i tema i starosna grupa. Na radionicama se deca susreću i bave različitim materijalima i tehnikama: crtanje olovkama, ugljenom, bojicama, flomasterima, kredama; slikanje akrilnim bojama, akvarelom, na različitim podlogama, za štafelajem, na stolu ili patosu, štampanje u tehnici linoreza i pečatiranje raznim materijalima iz prirode ili reciklaže, rad sa glinom, jednostavni projekti od grnčarije do skulpture prilagođeni dečijim rukama, upoznavanje za teksturama, bojama i glazurama, gips i gipsani zavoji, skulptura i upotrebni predmeti, maske i odlivci od gipsa, vez na recikliranim podlogama i šivenje ručnim tehnikama, bojenje tkanina batik tehnikom, slike od eksera i konca na dasci i dr.

Cilj je upoznavanje dece sa osnovnim konceptom nastanka umetničkog dela kao i primena u savremenom životu, stvaranje priče na zadatu temu,vizuelizacija naracije, izrada predmeta, kao i diskusija i analiza radova. Kroz praktičan sa edukatorima/umetnicima iz različitih oblasti, upoznajemo proces nastanka umetničkog dela. Kreativne radionice pružaju deci i mladima prostor, vreme, materijale i stručnu podršku. Evo nekoliko važnih razloga zašto deci treba pružiti mogućnost da se bave umetnošću i zanatima:

– Upoznavanje s različitim materijalima i sticanje sigurnosti u baratanju njima

– Sticanje samopouzdanja

– Razvijanje motornih, kognitivnih i komunokacionih sposobnosti

– Podsticanje različitih socijalnih veština prilikom rada u manjim grupama

Takođe, u narednom periodu, i naši stariji sugrađani kao i bake i deke imaće prilike da se druže i stvaraju zajedno sa svojim unucima.