Koncert: Deset godina KUD Čigra

26/12/2021

Deset godina KUD Čigra

OPOVO, 26. decembar 2021 – Povodom jubileja, proslave desetogodišnjice postojanja, Kulturno – umetničko društvo „Čigra“, koje radi u Pančevu i Opovu, organizovalo je koncert u Kulturnom centru Opovo.

Pre 10 godina KUD „ Čigra“ je kao glavni zadatak postavilo očuvanje tradicije, običaja i kulturne baštine izvodeći izvorne koreografije našeg i šireg podneblja.

Na koncertu su se predstavili najmlađi, omladinci i veterani, koji su tokom koncerta izveli igre iz Banata, Aleksinca, Niša i istočne Srbije. Pored igara, publici se predstavila i naša sugrađanka Jovana Miklić koja je otpevala četiri izvorne pesme.

Inače, u okviru akcije „Čep za hendikep“ KUD „Čigra“ i Aktiv žena Opovo, zajednički su sakupili preko 100 kilograma čepova, koje su uručili predstavnicima Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Opovo.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije