Koncert: Deset godina KUD Čigra

26/12/2021

Deset godina KUD Čigra

OPOVO, 26. decembar 2021 – Povodom jubileja, proslave desetogodišnjice postojanja, Kulturno – umetničko društvo „Čigra“, koje radi u Pančevu i Opovu, organizovalo je koncert u Kulturnom centru Opovo.

Pre 10 godina KUD „ Čigra“ je kao glavni zadatak postavilo očuvanje tradicije, običaja i kulturne baštine izvodeći izvorne koreografije našeg i šireg podneblja.

Na koncertu su se predstavili najmlađi, omladinci i veterani, koji su tokom koncerta izveli igre iz Banata, Aleksinca, Niša i istočne Srbije. Pored igara, publici se predstavila i naša sugrađanka Jovana Miklić koja je otpevala četiri izvorne pesme.

Inače, u okviru akcije „Čep za hendikep“ KUD „Čigra“ i Aktiv žena Opovo, zajednički su sakupili preko 100 kilograma čepova, koje su uručili predstavnicima Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Opovo.

pročitajte još i

Pčelarstvo: Predavanje u nedelju

Pčelarstvo: Predavanje u nedelju

Predavanje u nedelju Opovo, 30 januar 2023 Pčelarsko udruženje “Amorfa” iz Opova obaveštava sve zainteresovane pčelare da će se 05. februara, u nedelju sa početkom u 18h u Sali Info centra, održati  debata na temu: ,,Rojeva matica i druge urbane legenda Balkaskog...

Urbanizam: Da li znate u kojoj ste poreskoj zoni

Urbanizam: Da li znate u kojoj ste poreskoj zoni

Da li znate u kojoj ste poreskoj zoni   OPOVO, 29. januar 2023 - Za potrebe utvrđivanja prosečne cene kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti kao elemenata za utvrđivanje osnovice poreza na imovinu, teritoriju opštine Opovo čine četiri zone opredeljene prema...

najnovije

najčitanije