Narodni muzej Pančevo: Otvorena izložba Martina Jonaša

18/12/2021

Otvorena izložba Martina Jonaša

PANČEVO, 18. decembar 2021 – U petak, 17. decembra, u punoj Svečanoj sali svečano otvorena je izložba dela Martina Jonaša, “svetskog, a našeg” umetnika naivca, nadrealiste, majstora iz Kovačice.

U predivnoj atmosferi posetiocima su se obratili direktorka Galerije Naivne Umetnosti Ana Žolnaj Barca, prijatelj Martina Jonaša i vlasnik galerije “Uramljena sećanja” iz Kovačice Jan Čeh, predsednik Saveta za kulturu opštine Kovačica Branislav Atanacković i direktor Narodnog muzeja Pančevo Miroslav Birclin, koji je pročitao priču Miloša Nikolića o susretu Martina Jonaša i Ole Martinsona iz Švedske.

Pred otvaranje izložbe, Narodni muzej Pančevo je posetila i Monika Podsklanova Šuhajdova, zamenica šefa misije ambasade Slovačke republike u Srbiji, koja je pogledala izložbu i razgovarala sa autorima Gordanom Đurađević Prvanov i Damirom Prašnikarom.

Izložba će biti otvorena do kraja januara 2022. godine, muzej najsrdačnije poziva Pančevce sve ljubitelje umetnosti da pogledaju radove ovog neverovatnog umetnika. (Foto: Narodni muzej Pančevo)

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Veče poezije i „Godine vrana“ OPOVO, 23. april 2024 - Na sastanku čitalačkog kluba, sinoć je bila posebno lepa atmofera. Učesnice su recitovale poeziju i uživale slušajući. Čulo se mnogo lepih pesama, podsetilo na neke koje smo voleli i veče je pokrenulo nežna...

najnovije

najčitanije