Sport: Seoba opovačkih talenata u Crvenu Zvezdu

13/12/2021

u SPORT

Seoba opovačkih talenata u Crvenu Zvezdu

OPOVO,13.  decembar 2021 – Pored takmičenja i rezultata, aktuelnu sportsku sezonu 2021/2022 u našoj opštini obeležio je i veći broj prelazaka mladih talenata i reprezentativaca iz opovačkih klubova u Crvenu Zvezdu.

Prva je „nogu povukla“ super talentovana košarkašica Agros Basketa i pionirska/kadetska reprezentativka Ana Jovanov, koja se sa Crvenom Zvezdom dogovorila još u finišu prethodne sezone. Takođe, veliki fudbalski talenat Nikola Radonić iz Čente, koji je ponikao u Školi fudbala „Spartanac“ iz Opova, gde je izbrušeno njegovo fudbalsko umeće, od nedavno je član fudbalskog kluba sa Marakane. I na kraju dva atletičara, takođe reprezentativca. Spartakovi juniori Stefan Jovanov (kugla i disk) i Boris Mojsa (800 metara) od novembra nose crveno beli dres.

Ana Jovanov je dugo godina bila uzdanica Agros Basketa predvodeći svoju generaciju u osvajanju KSB lige za mlađe pionirke i šampionskog pehara na državnom školskom takmičenju. Bila je redovan učesnik reprezentativnih kampova za mlađe selekcije, a već kao pionirka pozvana je na pripreme kadetske reprezentacije Srbije. Ana ističe svoj matični klub i trenere Ristića i Habaneka kao važnu kariku u njenom košarkaškom razvitku. Prelaskom u Crvenu Zvezdu očekuje dalji napredak i nastavak reprezentativne karijere. Trenutno nastupa za selekcije Crvene Zvezde u Triglav kadetskoj ligi Srbije i juniorskoj ligi KSB.

Nikola Radonić je pionir koji je svojim fudbalskim umećem skrenuo pažnju najtrofejnijeg fudbalskog kluba u Srbiji. Radonić je u oktobru prešao u Crvenu Zvezdu, a njegov matični klub ŠF „Spartanac“ Opovo ističe zadovoljstvo što je jedan mladi fudbaler i talenat iz njihovih redova dobio šansu da se dokaže u velikom klubu. Spartanci su Radoniću priredili ispraćaj i poželeli mu sportski uspeh i ispunjenje fudbalskih snova.

Spartakovi atletičari Stefan Jovanov i Boris Mojsa su tokom novembarskog prelaznog roka postali novi članovi juniorske ekipe Crvene Zvezde. Boris je nastupao za reprezentaciju Srbije na Balkanskom prvenstvu za mlađe juniore 2019. godine, gde je bio četvrti, ali je nakon toga imao dužu pauzu zbog bolesti, a zatim i povrede kolena, tako da ga sada očekuje rehabilitacija i povratak u staru formu. S druge strane, Stefan je velika nada u bacanju kugle i osvajač bronzane medalje  na Balkanskom prvenstvu za mlađe juniore, a zapažene reprezentativne rezultate ima i u kategoriji starijih juniora. Kako Boris i Stefan ističu, u Crvenoj Zvezdi imaju odlične uslove za trening i napredak, a na osnovu budućih rezultata u klubu očekuju i dobijanje stipendija. Stefan će već 26. decembra zvanično nastupiti za novi klub na Zvezdinom novogodišnjem mitingu.

I ranijih godina mladi talenti iz naše sredine prelazili su u velike klubove. Neki su uspeli, neki su nestali ili karijere nastavili u amaterskim klubovima i nižerazrednim rangovima takmičenja. Prelazak u veliki klub je uvek „mač sa dve oštrice“. Za razliku od lokalnog, malog kluba gde dominiraju i sve im je podređeno, u velikom klubu je veća konkurencija i vladaju profesionalni odnosi što mladi ljudi često teško podnose i odustaju. Svi se nadamo da će nas u budućnosti Ana, Nikola, Boris i Stefan obradovati još boljim rezultatima i učiniti ponosnim da reprezentativne dresove nose i u seniorskim selekcijama.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Sportski vikend: Tri košarkaške utakmice

Sportski vikend: Tri košarkaške utakmice

OPOVO, 1. decembar 2023 – Od prošlog vikenda fudbaleri su na zimskoj pauzi ali košarkaši i košarkašice nastavljaju ligaško takmičenje. Druga međuregionalna KSV liga – jug / 9. kolo Vojka, 2. decembar (subota) 18:30h; VOJKA – OPOVO 99 Beogradska liga 2 / 2. grupa /...

Fudbal: Pregled jesenjeg dela prvenstva

Fudbal: Pregled jesenjeg dela prvenstva

Pregled jesenjeg dela prvenstva OPOVO, 28. novembar 2023 - Ako izuzmemo krizu opovačkog Omladinca, klubovi iz naše opštine ostvarili su odlične rezultate u jesenjem delu aktuelne fudbalske sezone. Radnički iz Barande se prethodne sezone ekspresno vratio u Prvu...

najnovije

najčitanije