Zaštita životne sredine: Potpisan ugovor za projekat sanacije divlje deponije u Sefkerinu

07/12/2021

Potpisan ugovor za projekat sanacije divlje deponije u Sefkerinu

NOVI SAD, 7. decembar 2021 – V.d. pomoćnika pokrajinskog sekretara, Nemanja Erceg uručio je u Holu Pokrajinske vlade, ugovore za finansiranje i sufinansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za projekte iz oblasti zaštite životne sredine, za 12 lokalnih samouprava. Ukupan iznos dodeljenih budžetskih sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata iznosi  46 miliona dinara.

Nakon sprovedenog javnog konkursa Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine za dodelu bespovratnih novčanih sredstava iz budžeta Autonomne pokrajine Vojvodine za 2021. godinu, predstavnicima jedinica lokalnih samouprava uručeni su ugovori o finansiranju i sufinansiranju izrade projektno-tehničke dokumentacije i realizaciju projektnih aktivnosti na rešavanju problema neadekvatnog odlaganja otpada – sanacija, rekultivacija divljih deponija i sanacija i rekultivacija degradiranih površina na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine. Cilj javnog konkursa je podrška jedinicama lokalne samouprave na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine u realizaciji projekata iz oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja, u skladu sa mogućnostima budžeta AP Vojvodine. 

Ispred Opštine Opovo ugovor je potpisao zamenik predsednika Skupštine opštine Opovo Dragan Ugrinov. U pitanju je projekat sanacije divlje deponije Jer u Sefkerinu koji podrazumeva odvoženje neadekvatno odloženog otpada sa dela katastarske parcele 4222 i delova susednih katastarskih parcela. Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine ovaj projekat sufinansira sa 2,5 miliona dinara, odnosno 85% od ukupne vrednosti projekta, a rok za realizaciju projekta je 30. jun 2022. godine.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije