Kupovina seoske kuće sa okućnicom: Još jedan bračni par iz naše opštine dobio sredstva (video)

03/12/2021

BEOGRAD, 3. Novembar 2021 – U okviru programa Ministarstva za brigu o selu za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom još jedan mladi bračni par sa teritorije Opštine Opovo dobio je sredstva za rešavanje stambenog pitanja na selu.

U Ministarstvi za brigu o selu trojni ugovor potpisali su resorno ministarstvo, predsednik opštine Miloš Markov i bračni par Živa Buzadžija i Jelena Bogdanov.

„Ovo nam znači zaista puno, mi ćemo tu kuću da renoviramo, da se uselimo i da živimo u narednom periodu. Pohvalio bih potez Ministarstva za brigu o selu, jer kako i samo njegovo ime kaže, ovo je pravi potez ovo što su uradili i što će raditi i na pravi način su pokazali kako se brine o selu i kako jedno ministarstvo treba da radi“, izjavio je Buzadžija.

Predsednik opštine je izrazio zadovoljstvo što je još jedan bračni par sa teritorije naše opštine dobio sredstva i pozvao sve zainteresovane da i naredne godine učestvuju na ovom konkursu.

„Ovo je druga porodica na teritoriji naše opštine koja je podržana kroz program kupovine seoskih kuća i ponovo u partnerstvu sa Ministarstvom za brigu o selu i naše lokalne samouprave gde smo potpisali trojni ugovor. Veliko mi je zadovoljstvo što posle Barande sada i u Sakulama imamo Živu i Jelenu koji su dobili sredstva da mogu da kupe svoju kuću. Smatram da je ovaj program izuzetno koristan i imali smo sada priliku da porazgovaramo sa predstavnicima Ministarstva koji su nam najavili da će se ovaj program nastaviti i iduće godine, tako da građani naše opštine treba da apliciraju na ovaj konkurs i iduće godine, a lokalna samouprava će, kao i do sada, biti tu da im pomogne oko „papirologije“ kako bi im olakšali pripremu dokumentacije da mogu da konkurišu i budu podržani da dobiju sredstva i kupe svoju kuću“ poručio je Markov.

Cilj ovog programa je smanjenje migratornih kretanja stanovništva koja dovode do depopulacije u

ruralnim područjima Republike Srbije, motivisanje seoskog stanovništva da ostane na selu i podsticanje

mladih da se vrate na selo, rešavanjem stambenog pitanja.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije