Košarka: Ubedljiva pobeda Opovčana u susretu sa Novim Banovcima

Košarka: Ubedljiva pobeda Opovčana u susretu sa Novim Banovcima

Ubedljiva pobeda Opovčana u susretu sa Novim Banovcima

OPOVO, 18. mart 2023 – Opovački košarkaši su ostvarili petu pobedu u nizu, tako da u drugom delu sezone imaju skor od šest pobeda i jednog poraza, što ih trenutno dovodi na treću poziciju Međuregionalne KSV lige – jug.

OPOVO 99 – OMLADINAC (Novi Banovci) 84:63 (13:14; 29:21; 25:12; 17:16); Za razliku od prethodne dve utakmice kada su do pobeda dolazili u produžetku, Opovčani su u meču sa Omladincom bili ubedljivi.

Gosti su uspeli da pariraju u prvoj četvrtini koju su dobili sa poenom razlike, ali su e domaći vrlo brzo konsolidovali i do kraja poluvremena imali plus sedam. Sve je rešeno u trećoj četvrtini kada se razlika popela na 20 poena, tako da je poslednja četvrtina od strane Opovčana odigrana relativno opušteno.

OPOVO 99: Vukadin 16 (1), Brkić 9 (1), Krsmanović 11 (1), Budimirov 7, Glišić, Mojsa 5, Kokanović 9 (1), Vasić, Cuca 12, Ilić 15 (1)

WU17: Kadetkinje remijem sa Belorusijom završile takmičenje u elit rundi kvalifikacija

WU17: Kadetkinje remijem sa Belorusijom završile takmičenje u elit rundi kvalifikacija

Kadetkinje remijem sa Belorusijom završile takmičenje u elit rundi kvalifikacija

STARA PAZOVA, 18. mart 2023 – Tri meča, dva poraza (Španija i Danska) i remi u poslednjem kolu sa Belorusijom – 0:0 bilans su ženske kadetske fudbalske selekcije Srbije u elit rundi kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo. Posle dva ubedljiva poraza od Danske (0:5) i Španije (0:5), naše devojke nisu uspele da savladaju Belorusiju i kvalifikacije su okončale bez postignutog gola. I kao poslednje u grupi, zbog lošije gol razlike (0:10), a Španija je pobedom protiv Danske (3:1) završila kao prvoplasirana i tako izborila plasman na Prvenstvo Evrope.

SPORTSKI centar FSS u Staroj Pazovi. Crveni karton: Popović (Srbija) 90+1.

BELORUSIJA: Vjasel, Imfomik, Haršikova, Taraduda, Drazdova, Kalinoskaja, Maher, Siniaskaja (89. Iskarava), Kacinel (46. Karabanko), Kavaliova, Putsikovič.

SRBIJA: Milić, Topalov, Milovanović, Gajić, Ilić, Sinanović (76. Jovičić), Marković (62. Čingelić), Popović, Tešnjak (76. Vesić), Nikolić (46. Vasić), Uvalin (46. Kuburović). Selektor Aleksandar Petrović.

Izvor: FSS

 

Pozorište za decu: Posla preko glave za velike i male (video)

Pozorište za decu: Posla preko glave za velike i male (video)

Posla preko glave za velike i male

OPOVO, 18. mart 2023 – Predstavom „Posla preko glave za velike i male“ Dečijeg pozorišta „Zvezdica“ iz Zrenjanina, počela je i ovogodišnja pozorišna sezona za najmlađe gledaoce.

Po prvi put opovačka kulturna ustanova je organizovala mini turneju, tako da je ova predstava odigrana u sva četiri opštinska mesta. U petak je to bilo u osnovnim školama u Seffkerinu, Barandi i Sakulama, a dan kasnije na sceni Kulturnog centra Opovo.

Kako nam je rekla direktorka ONB Opovo Katarina Nikolić Ralić, cilj je da se, u zavisnosti od uslova i tehničkih mogućnosti, kulturni sadržaji kao što su pozorište, izložbe i koncerti, organizuju i u ostalim opštinskim mestima.

Predstava odigrana u sva četiri opštinska mesta; Foto/Glas Opova

Autori i glumci ove predstave, Tatjana Reljin i Miljan Vuković i ovog puta su nam se predstavili sa edukativnim sadržajem i interaktivnom predstavom gde deca, ne samo što verbalno učestvuju sa svojih mesta, već su zajedno sa glumcima aktivni i na sceni.

„zaista uživam što igram ovakvu vrstu predstave, koja je pre svega interaktivna, koja u deci budi želju, maštu i volju za igrom. U ovom vremenu, čak ne više vremenu kompjutera, nego mobilnih telefona, tableta i interneta, i svog tog sveta koji agresivno napada našu decu, mi se trudimo da napravimo izlet u nešto drugo“ poručio je glumac Miljan Vuković.

A koliko je predstava uspela dovoljno nam govori reakcija publike. Deca su zadovoljna, uče se pozorišnoj kulturi, edukuju na razne teme, a to je svakako najvažnije.