Fudbal: Ženska kadetska reprezentacija igra drugi krug kvalifikacija za EP

Fudbal: Ženska kadetska reprezentacija igra drugi krug kvalifikacija za EP

Ženska kadetska reprezentacija igra drugi krug kvalifikacija za EP

OPOVO, 11. mart 2023 – Žensku kadetsku selekciju Srbije (WU17) očekuje drugi krug kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo, a rivali našim devojkama biće selekcije Španije, Belorusije i Danske. Turnir se održava u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi od 12. do 18. marta, a prvi protivnik Srbije biće Danska, u nedelju 12. marta od 14,00. Tri dana kasnije rival je Španija (14,00), a 18. marta na programu je meč sa Belorusijom (14,00).

Selektor Aleksandar Petrović pozvao je 23 igračice: golmani Tina Arsić (Grashopers, Švajcarska), Lana Milić (Vojvodina), Anja Megić (Jagodina), odbrana Anđela Milovanović (Zvezda B), Tara Kocić (Lavice), Aleksandra Gajić (Spartak DOO), Zoja Topalov (Petrika), Katarina Popov (Zemun), Tijana Popović (Mašinac), Aleksandra Ilić (Zvezda B), Lejla Sinanović (Ajntraht, Nemačka), srednji red Milica Draganić (Prave dame), Ana Nikolić (Bromopojokarna, Švedska), Nađa Uvalin (Spartak DOO), Mia Stevanović (Roma, Kanada), Mina Čingelić (Radnički, Kragujevac), Anđela Marković (Spartak DOO), Nevena Jovičić (Zemun), napad Jelena Tešnjak (Zemun), Teodora Vasić (Zemun), Milica Kuburović (Karslrue, Nemačka), Andrea Nikolić (Bromopojokarna, Švedska), Verica Dimić (Radnički, Niš).

Poslednji duel sa Belorusijom (18.mart – 14,00) prenosiće TV Arena, a mečeve sa Danskom i Španijom svi zainteresovani mogu da prate na youtube kanalu FSS.

Sportski savez Opštine Opovo: Uručene nagrade najboljim sportistima i ekipama za 2022. godinu (video)

Sportski savez Opštine Opovo: Uručene nagrade najboljim sportistima i ekipama za 2022. godinu (video)

Uručene nagrade najboljim sportistima i ekipama za 2022. godinu

OPOVO, 10. mart 2023 – U velikoj sali Kulturnog centra Opovo održana je tradicionalna manifestacija Sportskog saveza Opštine Opovo na kojoj su uručene nagrade i priznanja za najbolje sportiste i ekipe naše opštine u 2022. godini.

Na početku manifestacije okupljenima se obratio predsednik Sportskog saveza Opštine Opovo Stevan Stankov koji je istakao napredak lokalnih klubova, kako u takmičenjima, tako i uradu sa mlađim kategorijama.

Skupu se obratila i zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov koja je pozdravila prisutne sportiste i poželela im puno uspeha na budućim takmičenjima. Damjanov je podsetila da je ove godine iz opštinskog budžeta bilo opredeljeno 5,3 miliona dinara za projekte sportskih organizacija i klubova.

Za najbolje mlade sportiste u protekloj godini proglašeni su Filip Džakula (KFK Dragon), Ivona Stamenović (AK Spartak), Jovan Stojanov (KFK Dragon), Teodora Vasić (AK Spartak / ŽFK Zemun), Andreja Stanišić (KFK Dragon), Bojan Todorović (FK Omladinac 1927), dok su za sportske nade proglašeni Filip Poledica (AK Spartak) i Ognjen Nedeljkov (KK Opovo 99).

Uručene nagrade najboljim sportistima i ekipama za 2022. godinu; Foto/Glas Opova

U kategoriji jubileji, plakete su uručene fudbalskim klubovima Borac, Tempo i Omladinac 1927, koji su prošle godine obeležili 95 godina od osnivanja. Nagrada za životno delo je uručena Jovanu Geoševu (FK Omladinac 19127), a posthumno Đurici Paunoviću – Čarliju (FK Tempo). Za najbolju sportsku manifestaciju u 2022. godini je proglašena „Šljiva ranka i stativa tanka“ u organizaciji FK Tempo.

U kategoriji ekipa i klubova, za najbolju žensku ekipu proglašena je štafeta 4×100 AK Spartak u sastavu Ivona Stamenović, Kristina Gasenberger, Anja Aćimov i Andrea Stajin, najbolja muška ekipa je selekcija starijih pionira KK Opovo 99, dok je najbolji klub sefkerinski KFK Dragon.

Na kraju su proglašeni i najbolji pojedinci u 2022. godini. Najbolji sportski stručnjak – trener je Nemanja Stojanović (AK Spartak), a za istaknute rezultate u prethodnoj godini priznanja su dobili Dušan Dobrić (FK Radnički), Natalija Drobnjak (ŽFK TSC), Srđan Marjanski (FK Borac) i Ana Jovanov (KK Crvena Zvezda). Najbolji senior je Cveta Ostojin (SK Stevan Doronjski), dok je najprestižnija opštinska sportska nagrada Jovan Mikić – Spartak, po drugi put za redom dodeljena kik bokseru Urošu Janjiću.

Janjić se zahvalio Sportskom savezu na dodeljenoj nagradi i poručio da će nastaviti vredno da trenira kako bi ostvario uspešnu sportsku karijeru.

„Zahvaljujem se Sportskom savezu Opštine Opovo koji mi je po drugi put dodelio ovu prestižnu nagradu. Za velike sportske rezultate potrebno je puno truda, odricanja i treninga, a ja ću se potruditi da nastavim sa dobrim rezultatima u klubu i reprezentaciji kako bi jednog dana postao i prvak sveta“, poručio je Janjić.

Plakete za doprinos sportu uručene su predsedniku opštine Milošu Markovu, pokrajinskom sekretaru za sport i omladinu Danetu Basti, sekretaru Sportskog saveza Vojvodine Mladenu Stojšinu, predsedniku Kik boks saveza Srbije Miodragu Jotiću, direktoru Osnovne škole „Dositej Obradović“ Slaviši Miškovu, sekretarki Sportskog saveza Opštine Opovo Nadi Janković i Internet portalu „Glas Opova“.

Uručene nagrade najboljim sportistima i ekipama za 2022. godinu; Foto/Glas Opova