JP Mladost: Zbog radova, deo Opova u petak bez vodosnabdevanja

JP Mladost: Zbog radova, deo Opova u petak bez vodosnabdevanja

 Zbog radova, deo Opova u petak bez vodosnabdevanja

OPOVO, 30. mart 2023 – Zbog rekonstrukcije vodovodne mreže u Šumskoj ulici u Opovu, 31. marta (petak) od 9:00 do 15:00 časova bez vode će biti građani sledećih ulica:

Slatinska (od 2. oktobra do kraja ulice),
Branka Radičevića (od 2. Oktobra do kraja ulice),
Šumska (od 2. oktobra do kraja ulice),
Grobljanska (cela ulica) i
Prvo novo naselje (cela ulica).

Kik boks: Dragonovi takmičari spremni za Serbia Open 2023 WAKO

Kik boks: Dragonovi takmičari spremni za Serbia Open 2023 WAKO

Dragonovi takmičari spremni za Serbia Open 2023 WAKO

SEFKERIN, 30. mart 2023 – U Beogradu se od 31. marta do 2. aprila (sportska hala „Ranko Žeravica“, Novi Beograd) održava SERBIA OPEN 2023 WAKO, evropski kik boks kup, takmičenje od velikog značaja u Srbiji. U pitanju je rangirani turnir jer se zlatna i srebrna medalja bodovno vrednuju u određivanju mesta u žrebu na svetskim i evropskim prvenstvima tokom dve godine od takmičenja.

Na ovom međunarodnom turniru učestvovaće 676 takmičara iz 15 država.

Za kik boks tim iz sefkerinskog kluba “Dragon” učestvovaće osam pripremljenih takmičara. U seniorskoj klasi reprezentativac Uroš Janjić nastupa u borbama ful kontakt, u klasi mlađih juniora i disciplini borbe kik lajt Marijana Milkovski, u kategoriji kadeta i borbama kik lajt nastupaju Filip Džakula, Nataša Milanović, Jovan Stojanov, Sava Vojinov i Andrej Mišković, a u disciplini borbe point fajting Andrej Mrvić.

„Naši takmičari su izuzetno spremni za ovo jako kik boks takmičenje i očekujemo veliki uspeh“, poručili su iz Kik boks kluba „Dragon“.

 

Lokalna samouprava: Uručeni ugovori za finansiranje programa i projekata udruženja građana

Lokalna samouprava: Uručeni ugovori za finansiranje programa i projekata udruženja građana

Uručeni ugovori za finansiranje programa i projekata udruženja građana

OPOVO, 30. mart 2023 – Na osnovu Rešenja Opštinskog veće Opštine Opovo o dodeli sredstava iz budžeta Opštine Opovo za finansiranje programa i projekata udruženja građana, zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov uručila je 11 ugovora predstavnicima udruženja kojima su odobrena sredstva.
U pitanju je prvi krug konkursa za udruženja građana kojim je opredeljeno dva miliona dinara, dok će se drugi konkurs raspisati polovinom godine.

foto Glas opova

 

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam: Javni konkurs o dodeli bespovratnih sredstava ženskom preduzetništvu

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam: Javni konkurs o dodeli bespovratnih sredstava ženskom preduzetništvu

Javni konkurs o dodeli bespovratnih sredstava ženskom preduzetništvu

NOVI SAD, 30. mart 2023 – Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je 29. marta Javni konkurs o dodeli bespovratnih sredstava ženskom preduzetništvu za subvencionisanje troškova nabavke mašina/opreme, računarske opreme, softvera ili usluge u cilju inoviranja i digitalizovanja procesa proizvodnje i operacija u domenu marketinga i trgovine u 2023. godini.

Tekst, pravilnik i prijavni obrazac konkursa na linku: OVDE

 

 

Ministarstvo  turizma i omladine: Još 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji, u maju ili junu

Ministarstvo turizma i omladine: Još 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji, u maju ili junu

Još 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji, u maju ili junu

BEOGRAD, 30. marta (Tanjug) – Ministar turizma i omladine Husein Memić rekao je da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i potpredsednikom vlade i ministrom finansija Sinišom Malim razgovarao o dodatnim vaučerima za subvencionisani odmor u Srbiji, kao i da veruje da će oni biti odobreni tokom maja ili juna meseca. “Nedavno smo, na otvaranju Kuršumlijske banje, zajedno sa predsednikom razgovarali na temu besplatnih vaučera, za koje je dao ‘vetar u jedra’ za dodatnih 100.000. Ja sam razgovarao i sa moijim kolegom Sinišom Malim i verujem da će to biti odobreno negde u maju ili junu”, izjavio je Memić za Tanjug, i dodao da je nedavno Vlada Srbije podelila 100.000 vaučera. Naglasio je da je program subvencionisanog odmora vlada prvi put pokrenula 2015. godine i da je na taj način stimulisala srpske turiste da putuju po Srbiji. “Imamo veliki problem, pošto turizam u Srbiji raste, a broj kapaciteta je mali, potrebno je da se otvore novi hoteli sa četiri ili pet zvezdica. Mi sada razmišljamo na koji način da pospešimo izgradnju novih hotela. Ovo su sada neke slatke muke koje nas očekuju, jer kako nam govori početak 2023. godine, verujem da će i ovo biti rekordna godina”, naglasio je Memić.

Ističe i da su zahvljaujući toj politici hotelijeri u Srbiji, tokom i nakon pandemije korona virusa, uspeli ne samo da sačuvaju, već i poboljšaju svoj promet. “Jeste da naši najstariji najčešće koriste vaučere, ali je jako bitno da imamo rastuće destinacije kada je u pitanju domaći turizam. Soko Banja se pokazala kao jedna od najboljih destinacija. Većinu vaučera naši turisti koriste u Sokobanji”, rekao je Memić i dodao da je ta banja tokom 2021. i 2022. godine bila “najatraktivnija destinacija kada su u pitanju domaći turisti”. Ministar je naglasio da je 2022. godina bila rekordna po svim parametrima kada je u pitanju turizam u Srbiji. “I po deviznom prilivu i po broju noćenja i po dolascima turista. I Srbija je zaista lider kada je u pitanju oporavak turističkog sektora, nakon pandemije, a mi se nismo samo oporavili, već smo zabeležili rekordni priliv”, rekao je Memić. Ističe da su prva tri meseca 2023. godini na osnovu zvaničnih podataka još uspešniji u odnosu na isti period prošle godine, koji je bio jako uspešan. Dodao je da za razliku od domaćih turista, koji mahom obilaze banje, strani turisti najčešće posećuju gradske destinacije u Srbiji. “Tu je neprikosnoven Beograd, Novi Sad, Subotica, Niš. Sedamdeset odsto svih poseta je u gradskim destinacijama, a 30 odsto odlazi obično na planine – Zlatibor i Kopaonik”, naveo je ministar.

Memić naglašava da su najbrojniji strani turisti u Srbiji Rusi, a da ih slede turski turisi, kao i da su među prvih pet i putnici iz Kine. “Kinezi su bili peti iz prostog razloga jer su se poslednji otvorili nakon pandemije kovida. Kada su u pitanju kineski turisti, verujem da će ova godina biti i najbolja, kada su u pitanju dolasci”, rekao je Memić. On je dodao da je Vlada Srbije zajedno sa Er Srbijom uvela još jednu avio-liniju prema Tijenđinu – gradu od 15 miliona stanovnika koji se nalazi na 150 kilometara od Pekinga. “Srbija je stavljena na listu kineskih kolektivnih putovanja i već sutra nam dolazi deset tur operatera, a na kraju ovog meseca nam dolazi 10 različitih medija iz Kine, tako da ćemo imati jednu veliku promociju turizma”, naveo je ministar i dodao da se prvi dolazak kineskih turista očekuje krajem aprila. Naglasio je da su turski turisti veoma važni za Srbiju i da su poslednjih godina na drugom mestu kada je u pitanju lista noćenja stranih turista u Srbiji, ocenivši da je to rezultat politike predsednika Vučića koji kontinuirano radi na jačanju odnosa Srbije i Turske.