Opštinska uprava Opovo: Poziv za  potpisivanje sporazuma o ukidanju privremene eksproprijacije

Opštinska uprava Opovo: Poziv za potpisivanje sporazuma o ukidanju privremene eksproprijacije

Poziv za  potpisivanje sporazuma o ukidanju privremene eksproprijacije

Opovo, 9. mart 2023
Opštinska uprava Opovo obaveštava vlasnike parcela kroz koje je prošao gasovod da će 15, 16 i 20 marta u periodu od 10 do 15 časova, a pošto su svi radovi na izradi gasovoda završeni, biti obavljeno potpisivanje odgovarajućih sporazuma o okončanju privremene eksproprijacije.

Potpisivanje će biti organizovano u prostorijama Mesne zajednice Opovo, a vlasnici parcela će biti i posebno pozvani od strane OU Opovo.

Opštinsko udruženje penzionera Opovo: Proslava Dana žena u trećem dobu (video)

Opštinsko udruženje penzionera Opovo: Proslava Dana žena u trećem dobu (video)

Proslava Dana žena u trećem dobu 

Tradicionalno, Opštinsko udruženje penzionera Opovo osmomartovski praznik Dan žena proslavlja u hotelu Stari Banat. Opovački penzioneri su pokazali da treće doba nije prepreka za dobru zabavu, tako da je uz muziku i igru bilo izuzetno veselo, a raspoloženje na visokom nivou.

Na druženju penzionera prisutstvovali su predsednik opštine Opovo Miloš Markov i njegova zamenica Anka Simin Damjanov. Predsednik Opštinskog udruženja penzionera Žika Nestorović se zahvalio predstavnicima lokalne samouprave na podršci koju redovnu pružaju njihovoj organizaciji.

predsednik opštine je pozdravio prisutne i poželeo im još puno ovakvih druženja i proslava; Foto/Glas Opova

„Tokom svih ovih godina, tako i ove godine okupljamo se ovde za 8. mart gde proslavljamo Dan žena. Puno je ljudi, veselo je, ljudi imaju energije i druže se, a ovakvu proslavu ne bi mogli da upriličimo i organizujemo bez pomoći naše lokalne samouprave i predsednika opštine i hvala im na tome“, poručio je za Glas Opova Žika Nestorović.

S druge strane, predsednik opštine je pozdravio prisutne i poželeo im još puno ovakvih druženja i proslava.

“Danas je ceo dan u znaku pažnje prema ženama kao Međunarodni dan žena, tako da smo ceo dan imali veliki broj aktivnosti, koje smo mi kao lokalna samouprava sproveli ali i sama udruženja građana koja su organizovala događaje. Večeras se nalazimo na proslavi Opštinskog udruženja penzionera, koja tradicionalno organizuje ovu proslavu 8. marta. Imali smo priliku da vidimo da ima izuzetno puno ljudi, atmosfera je jako pozitivna i ja im želim da uvek tako ostane i da i na ovaj način se druže, obeležavaju i proslavljaju“, izjavio je Markov.

Tokom dana predsednik opštine je priredio prijem za radnice Opštinske uprave Opovo i posetio opštinska udruženja žena u Opovu, Sakulama i Sefkerinu.

 

Sa udruženjima žena u opštini Opovo; Foto/Glas Opova


Košarka: Opovčani slomili Tamiš tek u produžetku

Košarka: Opovčani slomili Tamiš tek u produžetku

Opovčani slomili Tamiš tek u produžetku

OPOVO, 9. mart 2023 – U poslednjoj utakmici 16. kola međuregionalne KSV lige – jug, košarkaši Opova su pobedili drugi tim pančevačkog Tamiša, koji se takmiči van konkurencije.

OPOVO 99 – TAMIŠ (Pančevo) 82:77 (27:22; 11:20; 22:19; 13:12; 9:4); Uzbudljiva utakmica, sa puno preokreta gde je pobednik odlučen tek u produžetku.

Opovčani su dobili prvu četvrtinu ali su Pančevci u nastavku preokrenuli rezultat tako da su na odmor otišli sa četiri poena prednosti. Neizvesna borba se nastavila i u drugom poluvremenu. Tamiš je na početku poslednje deonice imao poen viška ali je utakmica završena egal 73:73. U produžetku, košarkaši Opova su bili smireniji i precizniji tako da su na kraju trijumfovali sa pet poena razlike.

OPOVO 99: Vukadin 26, Nikolić 3, Glišić, Krsmanović 18 (1), Vasić (14), Cuca 5, Ilić 16, Brkić, Kokanović, Budimirov

Rezultati 16. kola: Jedinstvo – Šimanovci 20:0; Jadran – Omladinac 90:67; Breg 013 – Dinamo 93:73; Vojka – RU Koš 80:72; Opovo 99 – Tamiš 82:77; Partizan – slobodan tim