Streličarstvo: Prvo mesto za Jevtića u kategoriji olimpijski luk

Streličarstvo: Prvo mesto za Jevtića u kategoriji olimpijski luk

Prvo mesto za Jevtića u kategoriji olimpijski luk

Tokom vikenda je u Temerinu održano  finale Kupa Srbije u Streličarstvu. Na 5 etapa kupa je učestvovalo 26 klubova iz Srbije sa ukupno 162 takmičara koja su se kvalifikovala za učešće .
Na samom finalnom takmičenju u Temerinu sefkerinac Dragiša Jevtić je uspeo da osvoji prvo mesto u kategoriji olimpijski luk seniori i time se kvalifikovao za drugu poziciju u ukupnom plasmanu Kupa. Mažing Robert i Damjanov Branislav su imali zapažen nastup ali bez plasmana.

Uprava saobraćajne policije: Počinje kontrola korišćenja sigurnosnog pojasa i prevoženja dece u vozilima

Uprava saobraćajne policije: Počinje kontrola korišćenja sigurnosnog pojasa i prevoženja dece u vozilima

Počinje kontrola korišćenja sigurnosnog pojasa i prevoženja dece u vozilima

BEOGRAD, 6. marta (Tanjug) – Uprava saobraćajne policije danas počinje pojačanu kontrola, koja će biti usmerena na otkrivanje prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prevoženja dece u vozilima. Do 12. marta biće angažovano 4.000 saobraćajnih policajaca koji će raditi kako u civilu, tako i u uniformi. “Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjh poslova sprovešće akciju koja će trajati do 12. marta. Akcenat će se pre svega biti na korišćenju sigurnosnih pojaseva i propisnog prevoženje dece. Saobraćajni policajci će kontrolisati kako vozače, tako i putnike na prednjim i zadnjim sedištima, a kontrolisaće i propisno prevoženje dece”, rekao je za Tanjug Zlatko Belencan, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije. On je istakao da je ovo bitno, zato što je prošle godine poginulo 97 vozača i 47 putnika zbog toga što nisu koristili sigurnosne pojaseve.
“Prošle godine je zatečeno da ne koristi sigurnosni pojas čak oko 200.000 učesnika u saobraćaju. Kada govorimo o nepropisnom prevoženju dece u dečijim sedištima, treba reći da je taj broj bio 2.600”, kazao je Belencan. Kako je naveo, naročito akcenat ovom prilikom dajemo na propisno i bezbedno prevoženje dece. “Tokom vikenda sprovedene su akcije u Jagodini i Kragujevcu i bilo je čak 25 slučajeva da se deca nebezbedno i nepropisno prevoze. Posebno izdvajamo da je čovek prevozio dvoje dece na prednjem sedištu, iako je tokom proteklih sedam godina imao nažalost tragičnu saobraćajnu nezgodu u kojoj je izgubio jedno dete. To nije uticalo na njega da svoje dvoje dece prevozi bezbedno”, upozorio je Belencan. Prema njegovim rečima, do 12. marta biće angažovano 4.000 saobraćajnih policajaca koji će raditi kako u civilu, tako i u uniformi. “Policijski službenici u civilu će na adekvatnim pozicijama uočavati izvršenje prekršaja i javljati kolegama koji će zaustavljati na bezbednim mestima ko od učesnika nije koristio sigurnosni pojas u vozilima”, kazao je Belencan.

 

Prvenstvo Srbije kik lajt kontakt: Džakula i Mišković vicešampioni države

Prvenstvo Srbije kik lajt kontakt: Džakula i Mišković vicešampioni države

Džakula i Mišković vicešampioni države

OPOVO, 6. mart 2023 – U Subotici je 4. i 5. marta održano Prvenstvo Srbije u kik boksu u disciplini borbe kik lajt kontakt.
Učestvovalo je 336 takmičara iz cele Srbije što je apsolutni rekord u broju takmičara za jedno prvenstvo do sada. Borbe su se odvijale u tri tamo borilišta po uzrasnim i težinskim kategorijama. Veliki borilački spektakl, koji se nije skoro video u jednom gradu.
Na ovom državnom prvenstvu učestvovali su borci Kik boks kluba “Dragon” iz Sefkerina sa mlađim timom od 7 takmičara u konkurenciji kadeta.
Najuspešniji su bili Filip Džakula i Andrej Mišković koji su osvojili srebrne medalje u svojim kategorijama.
Dobre i jake borbe sa ovog prvenstva su odradili Sava Vojinov koji je imao za protivnika ruskog borca koji nastupa za srpski klub gde su nijanse odlučile. Ostali takmičari Uroš Kravar, Jovan Stojanov, Slobodan Nikolić i Marijana Milkovski, nisu uspeli da osvoje medalje u svojim kategorijama, jer je konkurencija bila izuzetno jaka sa velikim brojem takmičara.

 

Vremenske prilike: Danas promenljivo oblačno, sunčani intervali, temperatura od 10 do 15 C

Vremenske prilike: Danas promenljivo oblačno, sunčani intervali, temperatura od 10 do 15 C

Danas promenljivo oblačno, sunčani intervali, temperatura od 10 do 15 C

Srbija, 6. mart 2023
U Srbiji danas promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, sredinom dana u brdsko-planinskim predelima, a posle podne i uveče u Vojvodini mestimično kratkotrajna kiša i lokalni pljuskovi. Tokom noći na visokim planinama provejavanje snega. Najniža temperatura od -3 do 3, a najviša od 10 do 15 stepeni. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima povremeno i jak južnih pravaca, saopštrio je RHMZ.

U Beogradu promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i veći deo dana suvo. Uveče u pojedinim delovima grada kratkotrajna kiša. Najniža temperatura od 0 do 2, a najviša oko 14 stepeni. Vetar slab i umeren, južnih pravaca. U Srbiji u narednoh sedam dana, do 13. marta, promenljivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. Kratkotrajna kiša ili pljusak biće lokalna pojava, dok se više padavina očekuje 9. i 12. marta. Duvaće južni i jugozapadni vetar uz porast temperature – maksimalne vrednosti od 11 do 19 stepeni, a zahlađenje se očekuje u nedelju, 12.marta.