Usluge: Otvoren novi portal za upoređivanje cena kurirskih i poštanskih usluga u Srbiji

Usluge: Otvoren novi portal za upoređivanje cena kurirskih i poštanskih usluga u Srbiji

Otvoren novi portal za upoređivanje cena kurirskih i poštanskih usluga u Srbiji
BEOGRAD, 28. februara (Tanjug) – Otvoren je novi portal Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) pod nazivom ceneusluga.rs i pružaće korisnicima osnovne informacije o kurirskim i poštanskim uslugama na jednom mestu. Posredstvom aplikacije, svim zainteresovanima obezbeđen je uvid u osnovne cene ekspres usluga u unutrašnjem poštanskom saobraćaju i kurirskih usluga, na jednostavan, praktičan i pregledan način, kao i pregled svih poštanskih operatera, stoji u saopštenju RATEL-a. Uspostavljanjem sajta ceneusluga.rs omogućena je veća transparentnost cena u unutrašnjem saobraćaju, odnosno mogućnost poređenja i odabira najbolje opcije za korisnika. Kako iz agencije navode, prilikom odabira vrste usluge prikazuju se podaci po operaterima pružaoca usluga tako da su cene prikazane po rastućem redosledu, od najniže do najviše. Korisnik poštanskih usluga moći će da sam da bira između poštanskih operatera na osnovu poređenja cena, a mogu se upoređivati i ostali uslovi poput rokova uručenja, teritorije, dopunskih usluga… RATEL je u prvoj fazi obezbedio poređenje osnovnih cena za operatere ekspres poštanskih usluga u unutrašnjem poštanskom saobraćaju, kao i kurirskih usluga, dok se u narednom periodu planira proširivanje i na ekspres usluge u međunarodnom poštanskom saobraćaju.

Ministarstvo poljoprivrede: Počela isplata subvencija poljoprivrednicima

Ministarstvo poljoprivrede: Počela isplata subvencija poljoprivrednicima

Počela isplata subvencija poljoprivrednicima

BEOGRAD, 28. februara (Tanjug) – Kako bi se pripremili za predstojeću setvenu sezonu, država je krenula sa isplatom subvencija poljoprivrednim proizvođačima za 2022. godinu, koje će kompletno biti isplaćene do 24. marta, rekla je danas ministarka poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković. Ministarka je za Tanjug kazala da će do kraja tekuće nedelju biti isplaćena cela genetika. “U narednoj nedelji idemo sa isplatom tova, sa isplatom voćarima, dok će u trećoj nedelji marta biti isplaćene destilerije i vinarije. Na kraju plaćamo primarnu biljnu i stočarsku proizvodnju 23. i 24. marta, i sa time završavamo sa subvencijama za kompletnu 2022. godinu”, navela je Tanaskovićeva za Tanjug. Od 1. aprila krećemo sa subvencijama za ovu godinu, najavila je ministarka.

Fudbal: Dimitrov i Anastasijević nova pojačanja Tempa

Fudbal: Dimitrov i Anastasijević nova pojačanja Tempa

Dimitrov i Anastasijević nova pojačanja Tempa
SEFKERIN, 28. februar 2023 – Fudbalski klub „Tempo“ predstavio je nova dva pojačanja u zimskom prelaznom roku. U Sefkerin je došao Nikola Dimitrov, povratnik iz čenćanskog Banata. Dimitrov je ponikao u opovačkom Omladincu, a prethodne sezone je bio najbolji strelac Tempa. U klubu se nadaju da će nastaviti sa efikasnom realizacijom u napadu i pomoći Tempu da u prolećnom delu prvenstva izbori plasman u Drugu južnobanatsku ligu.

Drugo pojačanje je vezni fudbaler Lazar Anastasijević, koji dolazi iz PSK Provo. Tokom karijere je igrao za OFK Beograd, Zvezdaru, Beograd 1929 i Bulbulderac.

KK Agros Basket: Dvostruka pobeda opovačkih košarkašica

KK Agros Basket: Dvostruka pobeda opovačkih košarkašica

Dvostruka pobeda opovačkih košarkašica
OPOVO, 28. februar 2023 – Opovačke košarkašice ostvarile su dvostruku pobedu u Regionalnim KSB ligama. Pionirke su u 14. kolu ubedljivo savladale Barajevo Bambi rezultatom 78:33, dok su mlađe pionirke u utakmici 12. kola bile bolje od ekipe Radivoj Korać (2) 61:46. Sa skorom od osam pobeda i dva poraza, mlađe pionirke se nalaze na drugom mestu u okviru 2. grupe Regionalne KSB lige i dva kola pre kraja su osigurale plasman u baraž za finalni turnir. S druge strane, pionirke imaju skor od šest pobeda i osam poraza, nalaze se na petoj poziciji, tako da se neće naći u baražu.

 

 

Zelena pijaca u Opovu: Izvršena primopredaja radova (video)

Zelena pijaca u Opovu: Izvršena primopredaja radova (video)

Izvršena primopredaja radova 

OPOVO, 27. februar 2023 – Predsednik opštine Miloš Markov, rukovodilac Odeljenja za urbanizam Rade Cvetanović i načelnica Opštinske uprave Opovo Ankica Jožika danas su sa predstavnicima izvođača radova, investitora i finansijera projekta Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, nadzornih organa izgradnje i realizacije projekta i lokalnog komunalnog preduzeća, obišli novoizgrađenu zelenu pijacu u Opovu gde je izvršena primopredaja radova.
Rukovodilac Odeljenja za urbanizam Opštinske uprave Opovo Rade Cvetanović, izrazio je zadovoljstvo završetkom projekta koji je urađen po svim evropskim standardima.
„Izvršena je primopredaja radova, potisan je zapisnik o primopredaji i sledi upotrebna dozvola. Na zelenoj pijaci u Opovu nalazi se 18 otvorenih tezgi, šest lokala i četiri zatvorene tezge za pijačnu prodaju. Mi smo kao lokalna samouprava veoma zadovoljni realizacijom projekta, radovi su izvedeni kvalitetno, a komisija za tehnički pregled već je dala pozitivno mišljenje. Sama pijaca i kompletna izgradnja vršena je po evropskim standardima sa svim dokaznim analizama i atestima za svaki deo objekta koji je izgrađen“, rekao je Cvetanović za Glas Opova.

Zelena pijaca u Opovu; Foto/Glas Opova

Vesna Rakonjac iz Jedinice za implementaciju projekata, koja je angažovana od strane Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za sprovođenje i realizaciju izgradnje zelene pijace u Opovu, smatra da će građani naše opštine ali i šire okoline imati velike benefite od izgradnje zelene pijace u Opovu.

„Mislim da je pijaca napravljena apsolutno po meri građana Opova, ima sve sadržaje koja jedna savremena pijaca u jednom ovakvom mestu treba da ima u pogledu ispravnosti, sanitarnih uslova i svih ostalih evropskih standarda. Osim otvorenog imamo i zatvoreni deo pijace sa lokalima sa mogućnošću da se u budućnosti napravi i mlečna i mesna pijaca ili bilo kakva vrsta prodaje koja zahteva zatvorene sanitarne uslove za određene vrste proizvoda. Nadam se da će ovde moći, kako građani Opova, tako i ostalih opština i okoline, da nabave domaće proizvode direktno od proizvođača na izvoru gde se ti proizvodi prave“, izjavila je Rakonjac.

Istaknuto je i uređenje prostora oko pijace gde je napravljen jedan parkić sa pratećim mobilijarom, asfaltirana je ulica i popločan parking prostor, a izgrađen je i kolektor koji će rešiti odvod atmosferskih voda.

Predsednik opštine Miloš Markov obišao završene radove na novoj pijaci; Foto/Glas Opova

„Zahvaljujem se, pre svega predstavnicima Opštine Opovo koji su nam od samog početka izašli u susret za sve što je bilo potrebno oko izgradnje ove pijace i koji su na pravi i adekvatan način pomogli realizaciji jednog ovako lepog objekta“, poručila je Rakonjac.
Akteri današnjeg događaja se slažu da će pijaca vrlo brzo dobiti i upotrebnu dozvolu i početi sa radom.