Kulturni klub ONB Opovo: Kreativne radionice u martu

Kulturni klub ONB Opovo: Kreativne radionice u martu

Kreativne radionice u martu
OPOVO, 25. mart 2023 – U okviru Kulturnog kluba Opštinske narodne biblioteke Opovo, tokom marta su održane četiri kreativne radionice za decu i to za dve uzrasne grupe, mlađu i stariju. Teme kreativnih radionica su bile ctanje čestitki za 8. mart, vajanje glinom i akvarel, a radioničari primenjene dizajnerke Olga Reljić i Jovana Ugrinov.
Kreativne radionice za decu održavaju se svake subote u prostorijama Opštinske narodne biblioteke u terminima od 11:00 i 12:00 časova.

Košarka: Lider prvenstva ipak prejak za Opovčane

Košarka: Lider prvenstva ipak prejak za Opovčane

Košarka: Lider prvenstva ipak prejak za Opovčane
OPOVO, 25. mart 2023 – Očekivano, lider prvenstva, pančevački Dinamo bio je prejak za opovački klub.
DINAMO (Pančevo) – OPOVO 99 87:65 (20:18; 29:10; 21:21; 17:16); Bila je dovoljna samo jedna četvrtina (druga) da Pančevci naprave nedostižnu razliku i mirno odigraju utakmicu do kraja. Opovčani su ostale tri četvrtine odigrali egal i još jednom pokazali da su najprijatnije iznenađenje Međuregionalne KSV lige – jug.
U narednom, 20. kolu, Opovčani su slobodan tim, a do kraja prvenstva ih očekuje gostovanje u Rumi i utakmica sa Vojkom u Pančevu.

Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu: Zatraženo produženje pritvora za optužene za proneveru u Sefkerinu i Opovu

Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu: Zatraženo produženje pritvora za optužene za proneveru u Sefkerinu i Opovu

Zatraženo produženje pritvora za optužene za proneveru u Sefkerinu i Opovu

Pančevo, 25. mart 2023
Osnovnom sudu u Pančevu podnet je optužni predlog protiv V.J. i N.K. zbog postojanja opravdane sumnje da su svaki ponaosob izvršili krivično delo falsifikovanje isprave u pomaganju u produženom trajanju jer su dana 08.03.2023.godine u Sefkerinu i Opovu putničkim vozilom  prevezli NN lice i sačekali ga ispred ekspozitura pošte dok je NN lice uz upotrebu tuđe putne isprave podiglo novčane iznose od po 23.200,00 dinara i 97.000,00 dinara i na taj način pomogli NN licu u izvršenju krivičnog dela falsifikovanju isprave, zbog čega je tražilo da se pritvor prethodno određen prema V.J. i N.K. produži do završetka glavnog pretresa, da se osude na kazne zatvora i da im se izrekne mera bezbednosti oduzimanje predmeta.

OJT Pančevo

Vreme: Letnje računanje vremena počinje noćas, časovnici se pomeraju za sat unapred

Vreme: Letnje računanje vremena počinje noćas, časovnici se pomeraju za sat unapred

Letnje računanje vremena počinje noćas, časovnici se pomeraju za sat unapred

Srbija, 25. mart 2023
Letnje računanje vremena u ovoj godini počeće u nedelju, 26. marta, u dva sata posle ponoći, kada će se časovnici pomeriti za sat unapred. Kako se objašnjava, na osnovu Zakona o računanju vremena, vreme se u dva sata 26. marta 2023. godine pomera za jedan čas unapred, što znači da će se spavati sat kraće, saopštila je Direkcija za mere i dragocene metale Ministarstva privrede. “Letnje računanje vremena u 2023. godini počinje 26. marta 2023. godine u 2h, 00 min, 00s, tako što se, pomeranjem za jedan čas unapred, vreme u 2h, 00 min, 00s računa kao 3h, 00 min, 00 s”, kaže se u obaveštenju.

Vremenske prilike: RHMZ najavljuje zahlađenje početkom sledeće sedmice

Vremenske prilike: RHMZ najavljuje zahlađenje početkom sledeće sedmice

RHMZ najavljuje zahlađenje početkom sledeće sedmice

Srbija, 25. marta 2023
Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je za danas naoblačenje s kišom uz manji pad temperature i skretanje vetra na severozapadni, u centralnoj i južnoj Srbiji i sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a za sredu i četvrtak jutarnje mrazeve. Sutra će biti pretežno sunčano i toplo, kasnije posle podne postepeno naoblačenje. U ponedeljak će biti pretežno oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Posle podne i uveče kiša će preći u sneg, prvo na planinama jugozapadne Srbije, a u toku noći sneg će biti moguć ponegde i u nižim predelima na jugu i jugoistoku zemlje. Počeće da duva jak severni i severozapadni vetar, koji će u Vojvodini, na istoku Srbije i na planinama dostizati udare olujne jačine. Temperatura u osetnom padu. U utorak promenljivo oblačno, hladno i vetrovito, povremeno sa kratkotrajnim pljuskovima kiše, krupe i snega. Krajem dana slabljenje vetra. U sredu i četvrtak jutarnji mrazevi, koji će na 2 metra biti slabog intenziteta (od minus 3 do 0 stepeni Celzijusa), a pri tlu izraženiji (sa temperaturom mestimično i nižom od minus 5 stepeni).