Opštinska uprava Opovo: Četiri paketa za novorođene bebe

Opštinska uprava Opovo: Četiri paketa za novorođene bebe

Opštinska uprava Opovo: Četiri paketa za novorođene bebe

OPOVO, 17. mart 2023 – U drugoj martovskoj raspodeli paketa za novorođene bebe, Opštinska uprava Opovo je uručila četiri paketa za dve devojčice i dva dečaka. Tri prinove su februarske i jedna martovska. Dve bebe su iz Barande i po jedna iz Opova i Sefkerina.

 

Sokin i Bosina: Urnebesna komedija i ovacije publike (video)

Sokin i Bosina: Urnebesna komedija i ovacije publike (video)

Urnebesna komedija i ovacije publike

OPOVO, 17. mart 2023 – Odavno jedna pozorišna predstava nije privukla toliko pažnje opovačke publike. Odličan tekst Milice Konstantinović i režija Juga Radivojevića, ali pre svega vrhunski glumački ansambl, koji su činili Ljiljana Blagojević, Miloš Đorđević, Vesna Stanković i Kalina Kovačević, doprineli su da ulaznice budu rasprodate nekoliko dana pre početka predstave.

„Sokin i Bosina“ je urnebesna komedija u kojoj je briljirao Miloš Đorđević, svakako jedan od vodećih srpskih pozorišnih komičara, izazvala je salve smeha i aplauza upućenih glumcima tokom i po završetku predstave.

Glumica Ljiljana Blagojević za predstavu kaže da kroz komični zaplet priča o ozbiljnim socijalnim temama.

„Ovo je predstava na tragu Nušića i ona govori o različitosti mentaliteta, socijalnim i generacijskim razlikama, a poruka je divna: ljubav, volite se i rađajte decu“. Pri tom govori i vrlo ozbiljne stvari, kao što su nemanje posla, različitost u mentalitetima, jedni su sa planine, drugi iz ravnice, razlika u godinama, jedni su mame, drugi su deca, jedni su školovani da se bave umetnošću, a moraju da voze kamione i da zarađuju na drugi način“, rekla je o predstavi Ljiljana Blagojević.

Sokin i Bosina u Opovu; Foto/Glas Opova

I Miloš Đorđević i Ljiljana Blagojević imaju lepe reči o opovačkom pozorištu.

„Mnogo volim da dođem u Opovo i volim ovu vašu scenu zato što je jako intimna i prijatna i koliko se sećam prethodna dva puta je bilo jako lepo i publika nas je odlično prihvatila. Predstava koju ćemo večeras odigrati je jako zabavna, mislim da će se svako u njoj prepoznati i da će se ljudi lepo provesti, a kad se publika lepo provodi onda se i mi na sceni još lepše provodimo. Nadam se da je ovo samo još jedan u nizu mojih dolazaka u Opovo jer ipak sam ja ovde gotovo stalni član“, u svom stilu je rekao Đorđević.

„Lepo je pozorište lepa je scena i gledalište, radujem se što sam ovde, tako blizu je gde živim i gde radim u Beogradu i ne mogu da verujem da sam za sve ove godine prvi put ovde ali što kažu, svake godine otići negde gde dolaziš prvi put pa je život već osvojen“, poručila je Blagojević.

Inače, primetno je da u poslednje vreme na pozorišne predstave u Opovu dolazi sve više publike iz Debeljače i Kovačice, o čemu nam je govorila Vesna Simić.

„Nažalost u našoj opštini ovakvih događaja nema, mi smo željni pozorišne kulture, volimo pozorište i dosta naših prijatelja i poznanika će doći večeras“.

Već u subotu, na pozorišnom repertoaru Kulturnog centra Opovo je dečija predstava „Posla preko glave za velike i male“ u izvođenju zrenjaninskog pozorišta Zvezdica.

 

 

Sportski vikend: Na programu osam sportskih događaja

Sportski vikend: Na programu osam sportskih događaja

Na programu osam sportskih događaja

OPOVO, 17. mart 2023 – U subotu i nedelju očekuje nas izuzetno bogat sportski vikend. Kada je u pitanju fudbal, najvažnija vest je da startuje prolećna sezona Druge južnobanatske lige – zapad. U 15. kolu, Radnički gostuje Mundialu u Pančevu, a Omladinac dočekuje jabučku Jugoslaviju. Kako prvenstvo Opštinske lige počinje tek početkom aprila, sefkerinski Tempo i sakulski Borac nastavljaju sa pripremama. Tempo gostuje u Knićaninu gde će odigrati uzvratnu utakmicu sa Potisjem, dok je utakmica Borca i Tamiša otkazana.

U okviru elitne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ženska kadetska reprezentacija Srbije, za koju nastupa Teodora Vasić iz Barande, u nedelju igra meč 3. kola sa Belorusijom, koji će prenositi TV Arena.

Opovački košarkaši igraju jednu od svojih najboljih sezona u međuregionalnoj ligi i u 18. kolu, u Pančevu dočekuju Omladinac iz Novih Banovaca sa velikim izgledima da nastave pobednički niz.
U plejofu regionalne pionirske lige, stariji pioniri Opova imaju važnu utakmicu sa Srem Basketom iz Sremske Mitrovice. Opov je domaćin, a u pitanju je zaostala utakmica 3. kola, koja će svakako imati veliki značaj u konačnom plasmanu. Mlađe pionirke Agros Basketa su se kao prvoplasirana ekipa 2. grupe Regionalne KSB lige plasirale u baraž. U nedelju igraju prvi četvrtfinalni meč sa ekipom Fleš u Beogradu.
Ovog vikenda nastupiće i atletičari opovačkog Spartaka na Kupu u bacanjima za starije juniore/ke i starije pionire/ke koje će se održati u nedelju u Beogradu.

FUDBAL: Druga južnobanatska liga – zapad / 15. kolo

Pančevo, 19. mart (nedelja) 15:00h; MUNDIAL – RADNIČKI (Baranda)

Opovo, 19. mart (nedelja) 15:00h; OMLADINAC 1927 – JUGOSLAVIJA (Jabuka)

FUDBAL: pripremne utakmice

Knićanin, 19. mart (nedelja) 15:00h; POTISJE – TEMPO (Sefkerin)

FUDBAL: WU17 / Elitna runda kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Beograd, 18. mart (subota) 14:00h; SRBIJA – BELORUSIJA (TV prenos Arena)

KOŠARKA: Međuregionalna KSV liga – jug / 18. kolo

Pančevo, 18. mart (subota) 17:30h; OPOVO 99 – OMLADINAC (Novi Banovci)

KOŠARKA: U15 pioniri 2008 RL KSV / Play Off B / 3. kolo

Opovo, 18. mart (subota) 18:00h; OPOVO 99 – SREM BASKET (Sremska Mitrovica)

KOŠARKA: Regionalna KSB liga / mlađe pionrke / baraž četvrtfinale

Beograd, 19. mart (nedelja) 17:45h; FLEŠ – AGROS BASKET (Opovo)

ATLETIKA: Kup u bacanjima za starije juniore/ke i starije pionire/ke

Beograd (stadion Vojne akademije i stadion pored atletske dvorane), 19. mart (nedelja) 12:00h; AK „Spartak“ Opovo (stariji pioniri/ke)

Poljoprivreda: Počinje proba elektronskog registra poljoprivrednih gazdinstava

Poljoprivreda: Počinje proba elektronskog registra poljoprivrednih gazdinstava

Počinje proba elektronskog registra poljoprivrednih gazdinstava

Srbija, 17. mart 2023
Od juče, 16. marta počela je proba elektronskog registra poljoprivrednih gazdinstava (eRPG) što ujedno predstavlja novi korak u uvođenju sistema eAgrar.

Poljoprivredne savetodavne stručne službe će po sistemu slučajnog uzorka pozvati određeni broj poljoprivrednih proizvođača sa svoje teritorije kako bi im pomogli u ažuriranju podataka i ujedno testirali novi sistem.
Cilj probnog perioda je da se prođe kroz ceo proces i u slučaju da se uoče neke nepravilnosti ili poteškoće u funkcionisanju sistema, one otklone na vreme i osigura nesmetano i efikasno funkcionisanje eRPG-a kada bude pušten u masovnu upotrebu.
Svi poljoprivredni proizvođači moći će da se već  od ponedeljka, 20. marta 2023. godine slobodno prijavljuju u eRPG, a ukoliko im je potrebna dodatna podrška, u svakom trenutku će moći da je potraže u najbližoj PSSS-u  ili pozivom na broj 0800106107.
Još jednom pozivamo poljoprivrednike, koji do sada to nisu učinili, da preuzmu parametre za svoj eID broj i da provere i ažuriraju podatke o životinjama u centralnom registru Uprave za veterinu.