Lokalna samouprava i sport: Poklon vaučer za Ivonu Stamenović

Lokalna samouprava i sport: Poklon vaučer za Ivonu Stamenović

Poklon vaučer za Ivonu Stamenović

OPOVO, 23. mart 2023 – Naša mlada sugrađanka Ivona Stamenović iz Sefkerina, već neko vreme svojim rezultatima skreće pažnju sportske javnosti. Ivona je atletičarka opovačkog „Spartaka“ u pionirskoj konkurenciji i redovno se sa regionalnih, pokrajinskih i državnih takmičenja vraća sa medaljama i rekordima. Njene primarne discipline su bacanja kugle i koplja, zatim bacanje vorteksa ali i razne trkačke discipline što samo pokazuje njenu svestranost i sportski talenat.

Njeni rezultati nisu ostali nezapaženi, tako da je od strane Sportskog saveza Opštine Opovo proglašena za najbolju mlađu pionirku u 2021. i 2022. godini, a zajedno sa svojim drugaricama iz štafete 4×100 metara, dobila je priznanje najbolje ženske ekipe u 2022. godini.

Tim povodom Ivonu Stamenović i njenog trenera Nemanju Stojanovića primili su zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov, načelnica Opštinske uprave Opovo Ankica Jožika i koordinator Sportskog saveza Opštine Opovo Srba Đorđević, a zamenica predsednika opštine je tom prilikom Ivoni uručila vaučer za sportsku opremu u vrednosti od 10.000 dinara.

zamenica predsednika opštine Ivoni uručila vaučer za sportsku opremu u vrednosti od 10.000 dinara;Foto/Glas Opova

„Naša dugogodišnja praksa je da pratimo klubove koji ozbiljno rade sa mlađim kategorijama, a sve sportske talente podržimo i nagradimo. Ivona je jedna od najtalentovanijih mladih sportista u našoj opštini i sa zadovoljstvom joj danas uručujemo ovaj vaučer sa željom da nastavi sa dobrim rezultatima i uspesima“, izjavila je Simin Damjanov.

Ivona se zahvalila na podršci i poklonu i istakla da joj je drago što se njeni rezultati prate, a svakako će nastaviti vredno da trenira kako bi i u budućnosti nastavila sa žetvom medalja.

Podsetimo, Ivona je prošle godine u disciplini bacanja kugle osvojila prva mesta na Okružnom školskom u Vršcu i Međuokružnom prvenstvu u Novom Sadu. Bila je druga na Republičkom školskom u Kraljevu, dok je na SOŠOV-u u Zrenjaninu bila prva. Osvojila je zlatnu medalju na Prvenstvu Vojvodine u Sremskoj Mitrovici, bronzu na dvoranskom i otvorenom prvenstvu Srbije, zatim srebrne medalje u bacanju vorteksa na Prvenstvu Vojvodine i višeboju na Prvenstvu Srbije. Takođe, osvajala je medalje i u disciplinama trčanja na raznim takmičenjima.

Sa dobrim rezultatima nastavila je i u 2023. godini. Na državnom Kupu u bacačkim disciplinama, u disciplini bacanja koplja za starije pionirke i konkurenciji 41 takmičarke, Ivona je osvojila srebrnu medalju i oborila svoj lični rekord.

 

Kultura: Galerija u Opovu dobila donaciju od 39 ramova

Kultura: Galerija u Opovu dobila donaciju od 39 ramova

Galerija u Opovu dobila donaciju od 39 ramova

OPOVO, 23. mart 2023 – Jelena Kosanović Dorogi i njen suprug Ivan Dorogi donirali su Galeriji „Jovan Popović“ 39 ramova različitih formata. Ramovi su danas dopremljeni u biblioteku, a donatore je primila direktorka ONB Opovo Katarina Nikolić Ralić. Kako su nam rekli, već duže vreme prate rad opovačke kulturne ustanove i ovim činom su hteli da daju svoj doprinos razvoju kulture i umetnosti u Opovu.
„Radujemo se što svojim aktivnostima i delovanjem utičemo i inspirišemo ljubitelje umetnosti i što svi zajedno radimo u interesu naše ustanove. Hvala na donaciji!“ poručila je Nikolić Ralić.

 

Institut Tamiš: Pomoć oko unosa podataka za obnovu gazdinstva u elektronskom registru u okviru sistema eAgrar

Institut Tamiš: Pomoć oko unosa podataka za obnovu gazdinstva u elektronskom registru u okviru sistema eAgrar

Pomoć oko unosa podataka za obnovu gazdinstva u elektronskom registru u okviru sistema eAgrar

  1. mart 2023
    Institut Tamiš poziva vlasnike poljoprivrednih gazdinstava da dođu u ponedeljak 27.marta u prostorije Info centra od 8 do 15 časova gde će se  vršiti asistencija i pomoć pri unosu podataka za obnovu gazdinstva u elektronskom registru u okviru sistema eAgrar.

 

Potrebno je poneti

1. setvenu strukturu za ovu godinu,
2. mobilni telefon,
3. Potrebno je znati i e-mail adresu i pin kod koji ste kreirali za ConsentID aplikaciju pri dobijanju eID broja.

 

Institut Tamiš Pančevo

 

Projekat Krug podrške: Predlog liste reda prvenstva – preliminarne rang liste

Projekat Krug podrške: Predlog liste reda prvenstva – preliminarne rang liste

Predlog liste reda prvenstva – preliminarne rang liste

Opovo, 23. mart 2023
Na osnovu Ugovora o donaciji za realizaciju projekta „ Krug podrške“(u daljem tekstu: projekat), broj UNOPS-SHAI-2022-Grant-004, od 01.04.2022. godine između Opštine Opovo i UNOPS  (u daljem tekstu:  Ugovor o donaciji), Odluke o socijalnoj zaštiti građana u opštini Opovo („Opštinski službeni glasnik opštine Opovo, broj 19/12, 2/16, 8/16, 7/17 , 6/18 , 4/21 i 5/21), dokumenta Kriterijumi i način izbora korisnika stambene podrške i mera podrške aktivne inkluzije u okviru projekta br. 06- /22 od 12.09.2022. godine, u daljem tekstu: Kriterijumi) i Rešenja o obrazovanju Komisija za sprovođenje postupka za kupovinu kuća sa okućnicom i rešavanje stambenih potreba korisnika i za sprovođenje postupka izbora korisnika stambene podrške i mera podrške aktivne inkluzije u okviru projekta „ KRUG PODRŠKE“ br. 02-44/22  od 09.09.2022. godine,  Komisija za sprovođenje postupka za kupovinu kuća sa okućnicom i rešavanje stambenih potreba korisnika i za sprovođenje postupka izbora korisnika stambene podrške i mera podrške aktivne inkluzije u okviru projekta „ KRUG PODRŠKE“ (u daljem tekstu Komisija) dana 23.03.2023. utvrđuje: PREDLOG LISTE REDA PRVENSTVA – PRELIMINARNE RANG LISTE

PREDLOG LISTE REDA PRVENSTVA – PRELIMINARNE RANG LISTE možete preuzeti OVDE

Vremenske prilike: U Srbiji danas pretežno sunčano i toplo, temperatura do 22 stepena

Vremenske prilike: U Srbiji danas pretežno sunčano i toplo, temperatura do 22 stepena

U Srbiji danas pretežno sunčano i toplo, temperatura do 22 stepena

Srbija, 23. mart 2023
U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo. Najniža temperatura od 1 do 9, najviša dnevna od 16 do 22 stepena. Vetar slab, promenljivog pravca, saopštio je RHMZ. U Beogradu pretežno sunčano i toplo. Najniža temperatura od 7 do 9, najviša dnevna oko 21 stepen. Vetar slab, jugoistočni.

Sutra pretežno sunčano i veoma toplo, u većini mesta uz najvišu dnevnu temperaturu od 22 do 25 stepeno, a krajem dana i noću na severu naoblačenje sa kišom. Za vikend promenljivo oblačno i malo svežije – u subotu u celoj zemlji povremeno sa kišom i pljuskovima, a u nedelju na severu i zapadu suvo a u ostalim krajevima do sredine dana kiša. U ponedeljak oblačno, hladnije, mestimično sa kišom ili pljuskovima sa grmljavinom, na visokim planinama sa snegom, uz lokalno veću količinu padavina.
U utorak kratkotrajno razvedravanje, osim na jugoistoku zemlje gde će još tokom prepodneva biti oblačno sa kišom. Od srede novo naoblačenje sa kišom, na planinama sa snegom.