Poljoprivreda: Ministarka i pokrajinski sekretar poljoprivrede posetili domaćinstvo Petrov u Sefkerinu (video)

Poljoprivreda: Ministarka i pokrajinski sekretar poljoprivrede posetili domaćinstvo Petrov u Sefkerinu (video)

Ministarka i pokrajinski sekretar poljoprivrede posetili domaćinstvo Petrov u Sefkerinu 

 

SEFKERIN, 13. mart 2023 – Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković i pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vladimir Galić posetili su Opštinu Opovo gde su zajedno sa predsednikom opštine Milošem Markovim i njegovim saradnicima iz lokalne samouprave posetili poljoprivredno gazdinstvo porodice Petrov u Sefkerinu.

Okupljeni meštani Sefkerina su srdačno dočekali goste iz Beograda i Novog Sada, a članovi porodice Petrov su ministarki i pokrajinskom sekretaru predstavili svoje domaćinstvo, mehanizaciju i proizvodnju.

Minsitarka Tanasković je rekla da je zadovoljna posetom, pohvalila domaćinstvo Petrov kao primer gde se cela porodica bavi poljoprivredom i istakla da će ove godine subvencije u stočarstvu biti izuzetno velike, što je cilj Republičke vlade kako bi se unapredila ova grana poljoprivrede.

Ministarka poljoprivrede u poseti gazdinstvu Petrov: Foto/Glas Opova

S druge strane, pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vladimir Galić je podsetio da je Pokrajinska vlada od 8. marta počela sa raspisivanjem konkursa iz oblasti poljoprivrede, kao što su pčelarstvo, poljoprivredne škole i fakulteti, za mlade u ruralnim sredinama i plastenike, a slede konkursi za stočarstvo, odnosno značajnu subvenciju kupovine mlečnih goveda i nazimica, kao i konkurs za atarske puteve.

Predsednik opštine Opovo Miloš Markov ističe značaj posete ministarke i pokrajinskog sekretara kao veliki motiv i poruke da viši nivoi vlasti brinu o svakom građaninu, a u ovom slučaju o poljoprivrednicima. Markov očekuje da će ovakvom saradnjom doći do unapređenja poljoprivrede i da je lokalna samouprava medijator koji posredno pruža podršku poljoprivrednicima u apliciranju na konkursima, a sama lokalna samouprava učestvuje na konkursima rekonstrukcije atarskih puteva i vodovodne mreže.

Današnji domaćin Jovan Petrov je rekao da mu je drago što je jedam ministar poljoprivrede prvi put u Sefkerinu i to je prilika da saznaju što više aktuelnih novosti, iznesu svoje probleme za koje se nada da će se ubrzo i rešavati.

Nakon obilaska gazdinstva, ministarka je održala sastanak sa sefkerinskim poljoprivrednicima na kojem se razgovaralao o aktuelnoj situaciji u poljoprivredi, meranma Vlade, subvencijama, konkursima ali i problemima koje muče poljoprivrednike.

Ministarka poljoprivrede u Sefkerinu; Foto/Glas Opova

Košarka: Poraz pionira Opova u Sremskoj Mitrovici

Košarka: Poraz pionira Opova u Sremskoj Mitrovici

Poraz pionira Opova u Sremskoj Mitrovici

OPOVO, 13. mart 2023 – Nakon dve pobede u plejofu regionalne KSV lige, pioniri (U15) Opova 99 su poklekli u Sremskoj Mitrovici. LSK iz Laćarka pobedio je rezultatom 69:52.

„Bili smo oslabljeni zbog bolesti i bez par visokih igrača, tako da nismo mogli da pariramo njihovim centrima što je i presudilo. Samo smo treću četvrtinu odigrali onako kako igramo kad pobeđujemo i nju smo dobili 17:9, što naravno nije bilo dovoljno. Pobeda protiv Srema u narednom kolu je imperativ da bi smo zadržali šanse za plasman na završni turnir“, izjavio je nakon utakmice trener Opova Dejan Fogl.

 

Republički Hidrometeorološki Zavod: Jutro hladno, preko dana sunčano

Republički Hidrometeorološki Zavod: Jutro hladno, preko dana sunčano

Jutro hladno, preko dana sunčano
Srbija 13.mart 2023.
Jutro hladno sa umerenim prizemnim i slabim mrazem na 2 m visine. Tokom dana pretežno sunčano i osetno toplije. Vetar slab i umeren južni i jugoistočni, uveče u košavskom području u pojačanju. Najviša temperatura od 14 do 19 °S.
U narednih sedam dana , u utorak ujutro ponegde slab mraz, tokom dana pretežno sunčano i osetno toplije, kada će najviša dnevna temperatura u većini mesta biti od 19 do 22 °C, osim u Negotinskoj Krajini gde će biti hladnije sa temperaturom oko 14 °C.
U košavskom području će duvati umeren i jak jugoistočni vetar, na jugu Banata povremeno i  olujni. Kasnije posle podne naoblačenje sa zapada koje će uveče i u toku noći usloviti kišu na severozapadu i zapadu Srbije. U sredu oblačno sa kišom i lokalnim pljuskovima koji će ponegde biti praćeni i grmljavinom uz skretanje vetra na umeren i jak severozapadni i osetan pad temperature. Na planinama se očekuje sneg. Kasnije posle podne i uveče kiša će preći u sneg ponegde i u nižim predelima centralne i južne Srbije. U četvrtak hladno, ponegde sa slabim prizemnim mrazem, ujutro na jugu i istoku slab sneg, tokom dana suvo uz postzepeno smanjenje oblačnosti, a od petka pretežno sunčano i ponovo osetno toplije.