Pozorište za decu: Posla preko glave za velike i male (video)

18/03/2023

Posla preko glave za velike i male

OPOVO, 18. mart 2023 – Predstavom „Posla preko glave za velike i male“ Dečijeg pozorišta „Zvezdica“ iz Zrenjanina, počela je i ovogodišnja pozorišna sezona za najmlađe gledaoce.

Po prvi put opovačka kulturna ustanova je organizovala mini turneju, tako da je ova predstava odigrana u sva četiri opštinska mesta. U petak je to bilo u osnovnim školama u Seffkerinu, Barandi i Sakulama, a dan kasnije na sceni Kulturnog centra Opovo.

Kako nam je rekla direktorka ONB Opovo Katarina Nikolić Ralić, cilj je da se, u zavisnosti od uslova i tehničkih mogućnosti, kulturni sadržaji kao što su pozorište, izložbe i koncerti, organizuju i u ostalim opštinskim mestima.

Predstava odigrana u sva četiri opštinska mesta; Foto/Glas Opova

Autori i glumci ove predstave, Tatjana Reljin i Miljan Vuković i ovog puta su nam se predstavili sa edukativnim sadržajem i interaktivnom predstavom gde deca, ne samo što verbalno učestvuju sa svojih mesta, već su zajedno sa glumcima aktivni i na sceni.

„zaista uživam što igram ovakvu vrstu predstave, koja je pre svega interaktivna, koja u deci budi želju, maštu i volju za igrom. U ovom vremenu, čak ne više vremenu kompjutera, nego mobilnih telefona, tableta i interneta, i svog tog sveta koji agresivno napada našu decu, mi se trudimo da napravimo izlet u nešto drugo“ poručio je glumac Miljan Vuković.

A koliko je predstava uspela dovoljno nam govori reakcija publike. Deca su zadovoljna, uče se pozorišnoj kulturi, edukuju na razne teme, a to je svakako najvažnije.

pročitajte još i

ONB Opovo: Aprilski repertoar kulturnih događaja

ONB Opovo: Aprilski repertoar kulturnih događaja

Aprilski repertoar kulturnih događaja OPOVO, 31. mart 2023 – Opštinska narodna biblioteka Opovo je objavila aprilski program. Na repertoaru su kreativne radionice za decu i odrasle (radioničari Jovana Ugrinov i Olga Reljić, a radiće se uskršnji program i kaligrafija),...

Bioskop: Meda sa severa (4) i Indigo kristal, karte od 16h

Bioskop: Meda sa severa (4) i Indigo kristal, karte od 16h

Meda sa severa (4) i Indigo kristal OPOVO, 29. mart 2023 – Danas su, na programu Kulturnog centra Opovo  dve bioskopske projekcije. Animirani film za decu „Meda sa severa (4) – Porodično putovanje“ (18:00h) i domaći igrani film „Indigo kristal“ (20:00h). Ulaznice se...

Kulturni klub ONB Opovo: Kreativne radionice u martu

Kulturni klub ONB Opovo: Kreativne radionice u martu

Kreativne radionice u martu OPOVO, 25. mart 2023 – U okviru Kulturnog kluba Opštinske narodne biblioteke Opovo, tokom marta su održane četiri kreativne radionice za decu i to za dve uzrasne grupe, mlađu i stariju. Teme kreativnih radionica su bile ctanje čestitki za...

najnovije

najčitanije