Pozorište za decu: Posla preko glave za velike i male (video)

18/03/2023

Posla preko glave za velike i male

OPOVO, 18. mart 2023 – Predstavom „Posla preko glave za velike i male“ Dečijeg pozorišta „Zvezdica“ iz Zrenjanina, počela je i ovogodišnja pozorišna sezona za najmlađe gledaoce.

Po prvi put opovačka kulturna ustanova je organizovala mini turneju, tako da je ova predstava odigrana u sva četiri opštinska mesta. U petak je to bilo u osnovnim školama u Seffkerinu, Barandi i Sakulama, a dan kasnije na sceni Kulturnog centra Opovo.

Kako nam je rekla direktorka ONB Opovo Katarina Nikolić Ralić, cilj je da se, u zavisnosti od uslova i tehničkih mogućnosti, kulturni sadržaji kao što su pozorište, izložbe i koncerti, organizuju i u ostalim opštinskim mestima.

Predstava odigrana u sva četiri opštinska mesta; Foto/Glas Opova

Autori i glumci ove predstave, Tatjana Reljin i Miljan Vuković i ovog puta su nam se predstavili sa edukativnim sadržajem i interaktivnom predstavom gde deca, ne samo što verbalno učestvuju sa svojih mesta, već su zajedno sa glumcima aktivni i na sceni.

„zaista uživam što igram ovakvu vrstu predstave, koja je pre svega interaktivna, koja u deci budi želju, maštu i volju za igrom. U ovom vremenu, čak ne više vremenu kompjutera, nego mobilnih telefona, tableta i interneta, i svog tog sveta koji agresivno napada našu decu, mi se trudimo da napravimo izlet u nešto drugo“ poručio je glumac Miljan Vuković.

A koliko je predstava uspela dovoljno nam govori reakcija publike. Deca su zadovoljna, uče se pozorišnoj kulturi, edukuju na razne teme, a to je svakako najvažnije.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Pozorište: „Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo

Pozorište: „Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo

„Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo OPOVO, 8. april 2024 – Na sceni Kulturnog centra Opovo odigrana je pozorišna predstava „Sećaš li se“, a ljubitelji pozorišne umetnosti i ovog puta su ispunili salu, uživali u predstavi, a glumice ispratili gromkim...

najnovije

najčitanije