Pozorište za decu: Posla preko glave za velike i male (video)

18/03/2023

Posla preko glave za velike i male

OPOVO, 18. mart 2023 – Predstavom „Posla preko glave za velike i male“ Dečijeg pozorišta „Zvezdica“ iz Zrenjanina, počela je i ovogodišnja pozorišna sezona za najmlađe gledaoce.

Po prvi put opovačka kulturna ustanova je organizovala mini turneju, tako da je ova predstava odigrana u sva četiri opštinska mesta. U petak je to bilo u osnovnim školama u Seffkerinu, Barandi i Sakulama, a dan kasnije na sceni Kulturnog centra Opovo.

Kako nam je rekla direktorka ONB Opovo Katarina Nikolić Ralić, cilj je da se, u zavisnosti od uslova i tehničkih mogućnosti, kulturni sadržaji kao što su pozorište, izložbe i koncerti, organizuju i u ostalim opštinskim mestima.

Predstava odigrana u sva četiri opštinska mesta; Foto/Glas Opova

Autori i glumci ove predstave, Tatjana Reljin i Miljan Vuković i ovog puta su nam se predstavili sa edukativnim sadržajem i interaktivnom predstavom gde deca, ne samo što verbalno učestvuju sa svojih mesta, već su zajedno sa glumcima aktivni i na sceni.

„zaista uživam što igram ovakvu vrstu predstave, koja je pre svega interaktivna, koja u deci budi želju, maštu i volju za igrom. U ovom vremenu, čak ne više vremenu kompjutera, nego mobilnih telefona, tableta i interneta, i svog tog sveta koji agresivno napada našu decu, mi se trudimo da napravimo izlet u nešto drugo“ poručio je glumac Miljan Vuković.

A koliko je predstava uspela dovoljno nam govori reakcija publike. Deca su zadovoljna, uče se pozorišnoj kulturi, edukuju na razne teme, a to je svakako najvažnije.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rajko R. Karišić: 50 godina fotografije – Moj izbor

Rajko R. Karišić: 50 godina fotografije – Moj izbor

50 godina fotografije – Moj izbor   OPOVO, 29. novembar 2023 – U Galeriji „Jovan Popović“ u Opovu otvorena je izložba fotografija Rajka R. Karišića „50 godina fotografije – Moj izbor“ koja obuhvata šest ciklusa objavljenih u njegovoj monografiji “Karišić - 50...

Prvi godišnji koncert hora HarmoniUm (video)

Prvi godišnji koncert hora HarmoniUm (video)

Prvi godišnji koncert hora HarmoniUm  https://youtu.be/1vW_XjwjR-s OPOVO, 26. novembar 2023 – Hor Kulturnog centra Opovo (ONB Opovo) „HarmoniUm“ održao je godišnji koncert na sceni Kulturnog centra Opovo. Hor je osnovan u septembru 2022. godine i do sada je imao više...

najnovije

najčitanije