Tamara Lujak: U svetu mitologije Starih Slovena i Srba

25/03/2022

U svetu mitologije Starih Slovena i Srba

OPOVO, 24. mart 2022 – U prostorijama Opštinske narodne biblioteke u Opovu održan je književni susret i predstavljanje dve knjige Tamare Lujak – Rečnik srpskih mitoloških bića i Rečnik slovenske mitologije, čiji je izdavač Laguna.

Autorka je nakon kratkog uvoda vrlo brzo uspostavila interakciju sa prisutnima (među kojima je bilo najviše mladih) tako da je u neposrednom razgovoru bilo dosta pitanja na koje je odgovarala. Mada je tema bila više naučna, priutni su pokazali veliko interesovanje za ove teme, pa se tako, između ostalog, razgovaralo o vilama, vampirima, demonima, starim bogovima, njihovim personifikacijama i svemu što čini bogatu mitološku folkloristiku Srba i Starih Slovena.

Tamara Lujak (1976, Beograd) je po obrazovanju arheolog, piše kratke priče, aforizme, epigrame, haiku, književne prikaze i dr. Bavi se prevođenjem. Književnik, novinar, saradnik i urednik mnogih časopisa. Objavljivana u časopisima, zbornicima i antologijama.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Pozorište: „Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo

Pozorište: „Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo

„Sećaš li se“ na sceni Kulturnog centra Opovo OPOVO, 8. april 2024 – Na sceni Kulturnog centra Opovo odigrana je pozorišna predstava „Sećaš li se“, a ljubitelji pozorišne umetnosti i ovog puta su ispunili salu, uživali u predstavi, a glumice ispratili gromkim...

najnovije

najčitanije