Ministar Nedimović u Opovu: Neposredan razgovor sa lokalnim poljoprivrednicima (video)

19/03/2022

Neposredan razgovor sa lokalnim poljoprivrednicima

OPOVO, 19. mart 2022 – Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Branislav Nedimović posetio je Opovo. Ministar je obišao poljoprivredno gazdinstvo braće Dragoslava i Milana Babajanina, gde su ga dočekali predstavnici lokalne samouprave i poljoprivrednici iz cele Opštine Opovo.

Nakon obilaska gazdinstva i razgovora sa domaćinima, ministar je je razgovarao sa prisutnim poljoprivrednicima.

Predsednik opštine Miloš Markov je istakao neposrednu komunikaciju ministra i poljoprivrednika u razgovoru o problemima i potrebama lokalnih poljoprivrednika.

„Poseta ministra pljoptivrede bila je posvećena domaćinstvu Babajanin u Opovu, to su ljudi koji se bave ratarstvoma i obrađuju oko 200 hektara zemlje. Pored domaćina ovde su danas bili i brojni poljoprivrednici iz cele naše opštine, tako da je ministar imao priliku da razgovara, čuje njihove probleme i potrebe i da u neposrednoj komunikaciji pokušaju da ih prevaziđu ali i predstavi programe ministarstva. Mi smo sa aspekta lokalne samouprave sa ministrom razgovarali u vezi projekata koje realizuje lokalna samouprava, pre svega rekonstrukcije atarskih puteva kao i programa u vezi poljoprivrede za koje smo aplicirali. Ističem da imamo zaista dobru saradnju sa Ministarstvom poljoprivrede, a neposredan odnos ministra prema poljoprivrednicima stvara nam dodatne mogućnosti za našu lokalnu samoupravu“, izjavio je Markov.

Prema podacima lokalne samouprave u Opštini Opovo poljoprivredom se bavi oko 60% stanovništva. Babajnini su brojna porodica i svi se bave poljoprivredom.

„Putem konkursa dobili smo sejačicu za žito i konkurisali smo ove godine za navigaciju i rasipač đubriva. Ova poseta ministra znači, ne samo nama, nego i svim lokalnim poljoprivrednicima, posebno što je došao kod nas jer mi se baš bavimo poljoprivredom. Uzgajamo žito, suncokret, soju, uljanu repicu, imamo cveklu, krompir, beli i crni luk. Brat i ja radimo oko 250 hektara, ratarstvo i povrtarstvo i što se tiče poljoprivrede posedujemo svu potrebnu mehanizaciju“, rekao je Dragoslav Babajanin.

U neposrednom razgovoru Nedimović je odgovarao na sva pitanja koja naše poljoprivrednike zanimaju od stočarstava i otkupa mleka do cena goriva i ratarstva.

pročitajte još i

Crveni krst Opovo: Najava akcije dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst Opovo: Najava akcije dobrovoljnog davanja krvi

Najava akcije dobrovoljnog davanja krvi Opovo 7. februar 2023 Akcija dobrovoljnog davanja krvi održaće se u sredu 13. februara u Opovu, u OŠ „Dositej Obradović“ u Opovu od 11:00 do 13:30h i u Zdravstvenoj ambulanti Sefkerin od 14:30 do 17:00h. Krv mogu dati sve zdrave...

Pčelarstvo: Održano još jedno predavanje pčelarima

Pčelarstvo: Održano još jedno predavanje pčelarima

Održano još jedno predavanje pčelarima Opovo, 5. februar 2023 U Sali info centra juče je održano predavanje zainteresovanim pčelarima iz naše opštine. Tema je nosila naziv ,,Rojeva matica i druge urbane legenda Balkaskog pčelarstva”, a predavanje je održao pčelar iz...

najnovije

najčitanije