Ministar Nedimović u Opovu: Neposredan razgovor sa lokalnim poljoprivrednicima (video)

19/03/2022

Neposredan razgovor sa lokalnim poljoprivrednicima

OPOVO, 19. mart 2022 – Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Branislav Nedimović posetio je Opovo. Ministar je obišao poljoprivredno gazdinstvo braće Dragoslava i Milana Babajanina, gde su ga dočekali predstavnici lokalne samouprave i poljoprivrednici iz cele Opštine Opovo.

Nakon obilaska gazdinstva i razgovora sa domaćinima, ministar je je razgovarao sa prisutnim poljoprivrednicima.

Predsednik opštine Miloš Markov je istakao neposrednu komunikaciju ministra i poljoprivrednika u razgovoru o problemima i potrebama lokalnih poljoprivrednika.

„Poseta ministra pljoptivrede bila je posvećena domaćinstvu Babajanin u Opovu, to su ljudi koji se bave ratarstvoma i obrađuju oko 200 hektara zemlje. Pored domaćina ovde su danas bili i brojni poljoprivrednici iz cele naše opštine, tako da je ministar imao priliku da razgovara, čuje njihove probleme i potrebe i da u neposrednoj komunikaciji pokušaju da ih prevaziđu ali i predstavi programe ministarstva. Mi smo sa aspekta lokalne samouprave sa ministrom razgovarali u vezi projekata koje realizuje lokalna samouprava, pre svega rekonstrukcije atarskih puteva kao i programa u vezi poljoprivrede za koje smo aplicirali. Ističem da imamo zaista dobru saradnju sa Ministarstvom poljoprivrede, a neposredan odnos ministra prema poljoprivrednicima stvara nam dodatne mogućnosti za našu lokalnu samoupravu“, izjavio je Markov.

Prema podacima lokalne samouprave u Opštini Opovo poljoprivredom se bavi oko 60% stanovništva. Babajnini su brojna porodica i svi se bave poljoprivredom.

„Putem konkursa dobili smo sejačicu za žito i konkurisali smo ove godine za navigaciju i rasipač đubriva. Ova poseta ministra znači, ne samo nama, nego i svim lokalnim poljoprivrednicima, posebno što je došao kod nas jer mi se baš bavimo poljoprivredom. Uzgajamo žito, suncokret, soju, uljanu repicu, imamo cveklu, krompir, beli i crni luk. Brat i ja radimo oko 250 hektara, ratarstvo i povrtarstvo i što se tiče poljoprivrede posedujemo svu potrebnu mehanizaciju“, rekao je Dragoslav Babajanin.

U neposrednom razgovoru Nedimović je odgovarao na sva pitanja koja naše poljoprivrednike zanimaju od stočarstava i otkupa mleka do cena goriva i ratarstva.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije