Ministarstvo za zaštitu životne sredine: Rekonstrukcija i ugradnja kotla na pelet u školi u Sakulama (video)

18/03/2022

BEOGRAD, 18. mart 2022 – Ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović potpisala je ugovore sa lokalnim samoupravama za realizaciju projekata zamene kotlarnica u javnim ustanovama i individualnih ložišta u domaćinstvima širom Srbije, u cilju unapređenja kvaliteta vazduha.

Ispred Opštine Opovo ugovor je potpisala zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov za projekat nabavke, zamene, rekonstrukcije i sanacije kotlarnice za grejanje u 2022. godini, koji se odnosi na rekonstrukciju i ugradnju kotla na pelet u isturenom odeljenju Osnovne škole „Zoran Petrović“ u Sakulama.

„Danas smo u Ministarstvu za zaštitu životne sredine potpisali ugovor koji se tiče realizacije projekta nabavke, zamene i rekonstrukcije kotlova za 2022. godinu. Moram da istaknem da smo od ovog Ministarstva i prošle godine dobili sredstva sa kojima smo zamenili kotlove u osnovnoj školi u Opovu i Predškolskoj ustanovi „Bambi“, kao i projekat sa kojim smo odradili pošumljavanje vetrobranskog pojasa na putu Baranda – Sakule. Ovakvi projekti su jako bitni za naše građane kako zbog energetske efikasnosti, tako i zbog vazduha i sredine u kojoj živimo. Projektni tim biće oformljen u što kraćem vremenskom periodu kako bi što pre krenuli u realizaciju“, izjavila je Simin Damjanov. 

Vujović je istakla da će Ministarstvo kroz dva konkursa sufinansirati ukupno 47 projekata, dodajući da su danas potpisani ugovori za podršku realizaciji 41 projekta u 35 lokalnih samouprava.

„Ovi projekti su izuzetno važni, jer će omogućiti prelazak na ekološki prihvatljivije energente, što će doprineti unapređenju kvaliteta vazduha širom zemlje. Kroz dva konkursa opredelili smo ukupno 350 miliona dinara, a sredstva će biti prebačena odmah nakon potpisivanja ugovora. Cilj je da zamena kotlova krene odmah po završetku grejne sezone. Želim da zahvalim svim opštinama i gradovima na izuzetnoj saradnji i što su ove godine bili spremniji nego prethodne. Drago mi je što pokazuju veliko interesovanje da donesu ekološki projekat u svoju lokalnu zajednicu“, rekla je Vujović.

Ukupna sredstva za realizaciju projekta u Sakulama su 9.799.164 dinara, a Ministarstvo projekat sufinansira sa sedam miliona dinara.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama (video)

Rekonstrukcija atarskih puteva u Sakulama  https://youtu.be/jWzhIrlmdds SAKULE, 26. april 2024 – Ovogodišnji projekat rekonstrukcije i adaptacije atarskih puteva na teritoriji Opštine Opovo startovao je u sakulskom ataru na lokalitetu „Polje – Jarna livada“. U pitanju...

najnovije

najčitanije