ONB Opovo: Održana kreativna radionica za decu na temu tehnike linoreza

05/03/2022

Održana kreativna radionica za decu na temu tehnike linoreza

OPOVO, 5. mart 2022 – U okviru projekta likovnih i kretaivnih radionica za decu i odrasle u cilju promocije kulture i umetnosti u našoj lokalnoj zajednici, koje organizuje Opštinska narodna biblioteka Opovo, danas je održana prva kreativna radionica za decu do 12 godina, koju je vodila Olga Reljić (diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu), grafički i web dizajner i dizajner knjiga.

Tema ove kreativne radionice je bila linorez, deca su veoma lepo prihvatila edukaciju, tako da je naredne subote najavljena još jedna kreativna radionica na istu temu, koja će se održati od 11 do 13 časova u prostorijama biblioteke u Opovu, a prijave se vrše pozivom na broj telefona 063 10 68 319 ili na mejl kulturnicentaropovo@gmail.com.

Svaka radionica biće posebno najavljena, kao i tema i starosna grupa. Na radionicama se deca susreću i bave različitim materijalima i tehnikama: crtanje olovkama, ugljenom, bojicama, flomasterima, kredama; slikanje akrilnim bojama, akvarelom, na različitim podlogama, za štafelajem, na stolu ili patosu, štampanje u tehnici linoreza i pečatiranje raznim materijalima iz prirode ili reciklaže, rad sa glinom, jednostavni projekti od grnčarije do skulpture prilagođeni dečijim rukama, upoznavanje za teksturama, bojama i glazurama, gips i gipsani zavoji, skulptura i upotrebni predmeti, maske i odlivci od gipsa, vez na recikliranim podlogama i šivenje ručnim tehnikama, bojenje tkanina batik tehnikom, slike od eksera i konca na dasci i dr.

Cilj je upoznavanje dece sa osnovnim konceptom nastanka umetničkog dela kao i primena u savremenom životu, stvaranje priče na zadatu temu,vizuelizacija naracije, izrada predmeta, kao i diskusija i analiza radova. Kroz praktičan sa edukatorima/umetnicima iz različitih oblasti, upoznajemo proces nastanka umetničkog dela. Kreativne radionice pružaju deci i mladima prostor, vreme, materijale i stručnu podršku. Evo nekoliko važnih razloga zašto deci treba pružiti mogućnost da se bave umetnošću i zanatima:

– Upoznavanje s različitim materijalima i sticanje sigurnosti u baratanju njima

– Sticanje samopouzdanja

– Razvijanje motornih, kognitivnih i komunokacionih sposobnosti

– Podsticanje različitih socijalnih veština prilikom rada u manjim grupama

Takođe, u narednom periodu, i naši stariji sugrađani kao i bake i deke imaće prilike da se druže i stvaraju zajedno sa svojim unucima.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Veče poezije i „Godine vrana“ OPOVO, 23. april 2024 - Na sastanku čitalačkog kluba, sinoć je bila posebno lepa atmofera. Učesnice su recitovale poeziju i uživale slušajući. Čulo se mnogo lepih pesama, podsetilo na neke koje smo voleli i veče je pokrenulo nežna...

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

najnovije

najčitanije